Lenovo P2 a fost lansat in noimebrie 2016 si este considerat un succesor al terminalului Lenovo Vibe P1, dar un succesor care beneficiaza de o baterie cu o capacitate superioara, precum si de un design mai elegant si un aspect mai subtire. Din pacate itemul ruleaza inca pe Android 6.0.1 Marshmallow, iar pana la momentul in care Android 7.0 Nougat va fi gata pentru upgrade pe acest smartphone, foarte probabil Android va lansa varianta 8.0. Din fericire insa, pentru felul in care arata si pentru specificatiile pe care le ofera, Lenovo P2 este un smartphone accesibil, destul de calitativ si aparent din ce in ce mai interesant pentru piata din Europa.
Lenovo P2 review
Lenovo este una dintre marile companii producatoare de smartphone la aceasta ora. Ultimul an a consacrat concernul si mai mult pe aceasta piata, iar Lenovo P2 pare sa fie un atu al companiei. De ce? Pentru ca pretul sau este unul competitiv pentru un dispozitiv elegant si aspectuos, cu o baterie impresionanta si capabil sa inregistreze video chiar si la rezolutie Ultra HD. In plus, chipset-ul Snapdragon 625 lucreaza in perfecta concordanta cu asteptarile noastre legate de el. Fara indoiala, Lenovo P2 este un mid-range atragator din multe puncte de vedere, dar haideti sa vedem ce spun specificatiile sale despre el.
Lenovo P2 masoara 153x76x8.3 milimetri, adica are dimensiunile apropiate de Lenovo Vibe P1, dar este mai subtire (mai exact, cu aproximativ 1.5 milimetri) si mai usor (smartphone-ul lansat in noiembrie cantareste 177 de grame) chiar daca include o baterie mai mare. Designul sau este aparent identic cu cel al Lenovo Vibe P1 (review Vibe P1), un detaliu care mie personal nu-mi place si-mi amplifica pararea despre lipsa de imaginatie si zgarcenia companiilor asiatice. Partea din spate este din metal cu ceva plastic, dar telefonul desi este putin robust, se simte foarte usor in mana. Este usor manevrabil si usor de tinut in buzunar. Trecem imediat la partea software, insa pe scurt, in opinia mea, tinand cont de felul in care arata, cred ca in cazul Lenovo P2 era loc de ceva mai bine.
Interesant la acest device este si faptul ca cititorul de amprente poate fi folosit si ca metoda de deschidere a telefonului. Din experienta mea, senzorul de amprente functioneaza corespunzator, dar nu este atat de rapid pe cat citisem despre el. Lenovo a adaptat si activita implicit in cazul acestui terminal caracteristica Smart Lock Android, o metoda simpla de control a telefonului.
Vorbeam ceva mai devreme despre acumulatorul sau cu o capacitate foarte mare. Chiar este! Lenovo P2 beneficiaza de o baterie de 5100 mAh si suporta „Rapid Charging”. Conform specificatiilor oficiale aceasta ar trebui sa ajute telefonul sa incarce bateria in mai putin de 30 de minute de la 0 la 48%. Eu am testat intr-o ora, si pot confirma ca Lenovo P2 se incarca pana la 75% chiar si in mai putin de 60 de minute. Lenovo foloseste o tehnologie particulara la acest capitol, desi initial credeam ca este vorba de Quick Charge 3.0. Conform specificatiilor sale, Lenovo P2 ar trebui sa „mearga” pana la 79 de ore de convorbire in format 3G si pana la 768 de ore in stand-by. Nu atinge exact acesti parametri, dar ce va pot asigura eu este ca nu veti ramane nicio secunda dezamagiti de bateria acestui dispozitiv, chiar daca sunteti un utilizator hardcore.
Ce mi-a mai placut la Lenovo P2? Display-ul, fara indoiala: un super AMOLED care citeste rezolutii full HD protejat de sticla 2.5D Corning Gorilla Glass. Pentru aspectul sau si pentru o protectie suplimentara, recomand totusi achizitionarea unei folii de protectie Lenovo, mai ales daca prindeti super-ofertele de pe site-ul nostru. Indiferent de standardele pe care se presupune ca ar trebuie sa le aiba, Lenovo P2 nu este o forta prin excelenta. Foloseste asa cum mentionam anterior un chipset mid-range Snapdragon 625 SoC (pe 4GB RAM si cu 32 GB memorie flash), bazat pe 8 Cortex A-53 si tactat la 2.0 Ghz. Nu o sa va dezamageasca insa acest procesor! Comparativ cu alte terminale din aceasi categorie, poate mai scumpe, sau mai bine prezentate, o sa fiti surprinsi de felul in care se descurca Lenovo P2. O sa observati rapid ca este superior spre exemplu unor terminale ca Lenovo K6 Note, Motorla Moto Z Play, Samsung Galaxy C7 sau ca se apropie si chiar depaseste la anumite capitole in testele benchmark telefoane ca ZTE Axon 7 sau Xiaomi Redmi Note 4.
Camera principala are aceeasi rezolutie ca si camera principala a Lenovo Vibe P1: 13 megapixeli cu deschidere f/2.0. Beneficiaza de phase detection, autofocus, dual-LED, flash, HDR si panorama printre altele. Camera pentru selfie, nu ma da pe spate, dar nici nu pot spune ca reprezinta o dezamagire: 5 megapixeli, deschidere f/2.2 si inregistrari video full HD.
Lenovo P2 pret si concluzie finala
Asadar, avem un smartphone mid-range lansat undeva in noiembrie anul trecut, destul de vioi si atragator, usor manevrabil, cu o baterie exceptionala, o camera foto principala decenta (dar care poate inregistra 4K si o face chiar surprinzator de bine) la fel ca si procesorul Snapdragon, un display foarte bun, difuzoare peste asteptari si un design placut, dar copiat dupa modelul precedent, Lenovo Vibe P1. Principalul sau competitor pe aceasta linie parea a fi Motorola Moto Z Play, care este un smartphone mid-range decent. In opinia mea, daca ar fi sa aleg as opta pentru Lenovo P2. Dar competitia adevarata cred eu ca se da cu ZTE Axon 7 si eventual Samsung Galaxy J7 Prime, unde razboiul este mult mai dificil. Depinde foarte mult si de gusturile voastre si evident de necesitati. In medie, telefonul nu poate depasi la liber 1500 de lei, un pret echilibrat pentru acest mid-range, insa cu siguranta aveti posibilitatea sa-l achizitionati la abonament din ofertele firmelor de profil, eventual Digi sau Vodafone.