Leagoo M5 Edge este cel mai nou terminal pe care il propune compania chineza Leagoo si continua „povestea” modelului original Leagoo M5. Pe blogul catmobile.ro ati putut citi recent detalii despre pbalet-urile de buget Leagoo M8 (review aici) si Leagoo Shark 5000 (review aici), doua terminale care s-au bucurat pe piata din Asia de un succes rapid si oarecum neasteptat, dar si de o receptie pozitiva. Continuand prezentarea producatorului chinez Leagoo, discutam astazi despre Leagoo M5 Edge, un smartphone care imbunatateste peisajul tehnologic asigurat de predecesorul sau, Leagoo M5. Ce ofera Leagoo M5 Edge si cat de utila este achizitionarea sa, aflam in cele ce urmeaza.
Leagoo M5 Edge review: display
Terminalul Leagoo M5 Edge beneficiaza de aportul unui display capacitiv de tip touch screen IPS LCD cu diagonala de 5 inch si margini aproape inexistente. Amplasamentul si aspectul acestui tip de display, contribuie din plin la calitatea estetica a item-ului Leagoo M5 Edge. Telefonul are 8.8 milimetri grosime si 164 grame, iar display-ul sau cu rezolutie 1280×720 pixeli face parte dintre caracteristicile importante si ofertante ale terminalului. Ecranul capacitiv in 16 milioane de culori se bucura de o densitate a pixelilor decenta de 267 pixeli per inch si asigura un unghi de vizualizare de aproximativ 180 de grade. Avem asadar Leagoo M5 Edge cu display HD si margini de tip bezel-less, dar fara senzor de amprente, care nu este prezent pe partea din faza a terminalului asa cum suntem obisnuiti in ultima perioada din partea producatorilor de origine asiatica. Senzorul de amprente al Leagoo M5 Edge se poate gasi insa pe partea din spate a terminalului, ajutand la deblocarea acestuia in mai putin de 0.20 secunde.
Leagoo M5 Edge review: configuratie hardware
Procesorul care monitorizeaza Leagoo M5 Edge este unul marca MediaTek, ce poate fi integrat in categoria mid-range. Smartphone-ul are asadar la baza un procesor quad-core MediaTek MT6737 SoC, care functioneaza in tandem cu acceleratorul grafic Mali T720. In spatele sau stau cei 2 GB RAMi pe care-i asigura producatorul, in timp ce capacitatea de stocare a telefonului atinge 16 GB in versiunea de baza, care poate fi insa extinsa pana la 128 GB prin intermediul unui card microSD. Frecventa procesorului MediaTek MT6737 SoC atinge 1.3 Ghz. Terminalul Leagoo M5 Edge beneficiaza de o tehnologie interesanta in ceea ce priveste sunetul, functionand pe baza HiFi Awinic. Difuzorul sau este plasat pe partea din spate, iar conform producatorului experienta utilizatorului care doreste sa asculte muzica atat la casti, cat si la „liber” va fi una excelenta.
Leagoo M5 Edge review: dotari foto si sistem de operare
Terminalul Leagoo M5 Edge functioneaza pe baza unui sistem de operare de calitate, bine optimizat. Android 6.0 Marshmallow se afla la baza performantelor din acest punct de vedere a terminalului, acest sistem de operare clasic, fiind infrumusetat si integrat corespunzator cu ajutorul Freeme OS 6.0, versiunea de concept a celor de la Leagoo. Capitolul dotari foto nu este neaparat unul impresionant, insa raportat la pretul de achizitie al acestui terminal, specificatiile foto mi se par bune.
Avem la dispozitie o camera foto principala cu senzor de imagine de 13 megapixeli, o camera care beneficiaza de deschidere f/2.0, lentile 4P, tehnologia autofocus si flash LED. Unghiul de filmare al acestei camere foto de baza este de 75 de grade, iar filmarile in format video se fac din fericire la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. In ceea ce priveste camera secundara, Leagoo M5 Edge incorporeaza o camera foto de 8 megapixeli cu deschidere f/2.4, lentile 3P si un unghi de filmare care se apropie de 80 de grade. Din acest punct de vedere al pozelor de tip selfie, Leagoo M5 Edge depaseste putin asteptarile si ma bucur ca pot semnala acest lucru.
Leagoo M5 Edge review: acumulator si optiuni de conectivitate
In trecut, telefoanele produse de Leagoo nu au impresionat la capitolul baterie, chiar daca pe hartie erau anuntate ca fiind de foarte buna calitate. Leagoo M5 Edge nu vine cu o baterie care sa beneficieze de o prezentare spectaculoasa, insa pare o baterie de calitate. Acumualtorul Lithium-Ion are o capacitate de 2000 mAh si la ceea ce ofera Leagoo M5 Edge prin configuratia sa, mi se pare un acumulator decent. La capitolul conectivitate, avem parte de o paleta completa care include port microUSB 2.0, jack audio de 3.5 milimetri (foarte util pentru sistemul de sunet in momentul in care utilizatorul doreste sa asculte ceva la casti), wi-fi 802.11 b/g/n, GPS cu A-GPS, bluetooth de ultima generatie, senzori de miscare si de proximitate plus accelerometru.
Leagoo M5 Edge review: pret, disponibilitate, verdict
Leagoo M5 Edge poate fi achizitionat pe culorile auriu si negru si va fi putin mai scump decat versiunea originala Leagoo M5. Aceasta costa 86 de dolari, astfel ca versiunea imbunatatita, denumita Leagoo M5 Edge, va costa probabil in jurul a 100 de dolari. Este un smartphone de buget decent, cu pret foarte bun, capabil sa ofere tehnologii mid-range la un pret extrem de favorabil utilizatorului. In plus, terminalul arata foarte bine, este un item slim si usor, manevrabil cu mare usurinta.