Reviews

Lava Z50 este primul smartphone cu Android Go al producatorului

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Indienii de la Lava au scos pe piata primul lor telefon cu Android Go. Smartphone-ul Lava Z50 Android Oreo (Go Edition) a fost anuntat la Mobile World Congress 2018 luna trecuta si a devenit acum oficial disponibil in magazine. Ce specificatii aduce Lava Z50, un telefon eveniment pentru compania indiana, aflam in cele ce urmeaza. Pentru alte telefoane Lava, verifica urmatoarele link-uri:

Lava Z50 specificatii tehnice si pareri

Asa cum probabil va asteptati, Lava Z50 cu Android Oreo Go Edition nu este un device impunator. Insasi numele ii confirma acest statut, intrucat stim deja ca telefoanele care folosesc acest sistem de operare sunt telefoane limitate, dar menite sa ruleze Android Oreo in versiunea sa mai simpla (Go Edition).

Lava Z50 este un telefon modest. Cei interesati insa sa cumpere un telefon fara performante notabile, cu pret avantajos si Android Oreo la bord, pot arunca o privire peste acest device. Este primul din portofoliul producatorului indian care aduce Oreo in versiunea sa lite, pe lista telefoanelor Lava.

Lava Z50

Lava Z50 are un aspect placut la modul general, insa simpla privire a sa din fata, ne face sa ne intoarcem oarecum in timp. Ecran mic, pe un telefon care tine cu tot dinadinsul sa-si sublinieze statutul inclusiv prin design. Margini groase in lateral si margini foarte groase sus si jos. Asa ne intampina Lava Z50 care in plus, dubleaza „efectul vintage” cu un ecran foarte mic, de 4.5 inch in diagonala. Acest ecran este capabil de o rezolutie FWVGA 854 x 480 pixeli, iar sticla curbata 2.5D care il acopera nu salveaza aproape deloc prima impresie (defavorabila). Display-ul Lava Z50 beneficiaza de un strat protector Corning Gorilla Glass, intr-o versiune (ati ghicit) veche, menita sa protejeze ecranul de zgarieturile minore.

Sub capota, producatorul indian a apelat la un procesor Mediatek, model MT6737M. Este vorba despre un procesor quad-core, care atinge viteza maxima de 1.1 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 304 GPU. Procesorul Mediatek este ajutat de cei 1 GB ai memoriei RAM si de 8 GB ai memoriei native pentru stocarea datelor. Aceasta din urma suporta extindere pana la 128 GB prin intermediul cardului microSD.

Trecand la departamentul foto, smartphone-ul Lava Z50 bifeaza un nou capitol la care nu impresioneaza. Nici n-am spune ca dezamageste profund, dar cei 5 megapixeli de pe spate si ceilati 5 de pe fata nu sunt tocmai dezirabili in 2018. Avem LED flash atat pe fata, cat si pe spate, dar felul in care „se misca” pana la urma camerele este dificil de anticipat in lipsa unor teste de specialitate.

Lava Z50 (1)

Lava Z50 este dual SIM, iar asta este un lucru bun. Suporta tehnologie 4G VoLTE, ceea ce reprezinta un alt amanunt important si bine venit. Telefonul vine de asemenea cu GPS si tehnologie bluetooth 4.0, dar si cu WiFi 802.11 in standardele b/g/n.

Cel mai important detaliu de pe Lava Z50 este fara discutie faptul ca telefonul ruleaza Android 8.1 Oreo (Go Edition) din fabrica. Este un sistem de operare nou, apropiat de Oreo, care eficientizeaza practic un smartphone fara un hardware potent. Aplicatii precum Google Go sau Maps Go sunt prezente si functioneaza foarte bine. Lava Z50 este alimentat de o baterie de 2.000 de miliamperi, un acumulator care ar trebui sa fie suficient pentru o zi de utilizare a device-ului, in urma unei singure incarcari.

Pret Lava Z50

Conform site-urilor de specialitate din India, noul Lava Z50 cu Android Go este disponibil pentru suma de 68$ in magazinele de profil din aceasta tra. Foarte probabil, datorita programului in care este incadrat telefonul el va deveni in scurt timp disponibil si online pe site-uri precum Flipkart.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z50