Apple a lansat oficial noul iPhone Xs Max, primul sau smartphone cu ecran OLED de 6.5-inch si procesor pe 7 nanometri. Noul device are un ecran mai mare decat Galaxy Note 9 si se bazeaza, la fel ca si celelalte doua modele prezentate miercuri (iPhone Xr si iPhone Xs) pe terminalul iPhone X, varful de gama de anul trecut.
Chiar daca nu a modernizat deloc exteriorul noului sau device, Apple a pastrat aproape in totalitate dimensiunile de pe iPhone 8 Plus, dar a adaugat un plus de greutate pe noul sau model. Constructia lasa insa clar impresia unui telefon luxury si iti distrage imediat atentia de la orice alt incovenient. E drept, nimic nu-ti poate distrage atentia de la ecranul urias de 6.5-inch, care pentru telefoanele produse de Apple reprezinta o premiera.
Video: lansare iPhone Xs Max
Evenimentul de lansare iPhone Xs Max si iPhone Xs, iPhone Xr poate fi urmarit mai jos in format video:
Razboiul cu Galaxy Note 9
Atragator, cu ecranul intins practic pe toata suprafata frontala a sa, noul iPhone Xs Max cauta sa doboare concurenta Galaxy Note 9 si sa impulsioneze din nou vanzarile producatorului american. Are sanse mari sa o faca, pentru ca interiorul este sclipitor si aduce o configuratie foarte puternica.
Cu 8 grame mai greu, dar cu o zecime de centimetru mai mic. Noul iPhone Xs Max are un razboi de la distanta cu Galaxy Note 9, asa cum va scriam si mai sus. Si e firesc sa fie asa, doar ca noul Xs Max nu este doar o alternativa la Note 9 de la marii rivali ci un flagship independent, care are toate calitatile posibile sa rupa normele.
Pret in Romania iPhone Xs Max
Nu avem vesti tocmai bune la acest capitol, dar nici nu cred ca va asteptati ca noul iPhone Xs Max sa coste mai putin. Se pare ca in Europa, device-ul va sari ca pret de 1200 de euro, ceea ce inseamna ca in Romania, iPhone Xs Max va ajunge la un pret mai mare de 5700 de lei. Asa arata noul iPhone Xs Max la prima vedere
Super quick hands on first look at the iPhone Xs Max in Gold pic.twitter.com/Q1cjAM4yzb
— Rich DeMuro (@richdemuro) September 12, 2018
Cateva noutati anuntate in cadrul evenimentului de lansare iPhone Xs Max
Noul device propune cateva plusuri fata de nava amiral de anul trecut. Dar, daca vom discuta mai jos despre nivelul de performanta al device-ului, iata si alte cateva noutati anuntate in cadrul evenimentului de lansare de miercuri.
iPhone Xs Max are stabilizare optica pe ambele camere din setup-ul principal si propune un timp de raspuns mai rapid pe Face ID. In plus, de aceasta data avem certificare IP 68 pentru protectie impotriva prafului si la contactul cu apa. Anul trecut, iPhone X avea doar certificare IP 67. Un mic pas inainte, dar destul de important.
iPhone Xs Max trece pragul de 200 de grame si are cea mai mare diagonala de pe un telefon Apple de pana acum. Dynamic range-ul pentru ecran a fost imbunatatit de producator, iar la inregistrarea clipurilor video avem de aceasta data sunet stereo. Totodata ecranul primeste specificatii de gaming, daca tinem cont ca va avea o rata de refresh de 120 Hz, mult superioara celorlalte telefoane Apple. Specificatiile complete ale noului iPhone Xs Max, le gasesti mai jos:
Dimensiuni: 157.5mm x 77.4 x 7.7 mm
Greutate: 208g
Display: Sper Retina de 6.5-inch OLED True Tone cu rezolutie 2688 x 1242 resolution la 458 PPI, 625cd/m2 luminozitate si rata de contrast de 1,000,000:1
Procesor: Apple A12 Bionic, hexa core pe 7 nanometri cu Six-core A12 chip cu arhitectura pe 64-bit (neural engine)
Memorie: 4GB RAM si optiune de stocare de 64GB, 256GB si 512GB
Camera principala duala: dual-lens 12-megapixel wide-angle camera cu deschidere f/1.8 si alti 12-megapixel cu deschidere f/2.4, optical zoom up to 2x, optical image stabilization
Camera selfie: 7-megapixel FaceTime camera cu deschidere f/2.2
TrueDepth camera pentru Face ID 3D facial recognition
Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi with MIMO
Gigabit LTE
Bluetooth 5.0
iOS 12
Apple EarPods cu port Lightning
AirPods support
Certificare IP68 pentru protectie impotriva apei si prafului
Dual-SIM support (nano-SIM and eSIM)
Baterie: 90 minute autonomie mai mare decat iPhone X – 25 ore (convorbiri), 13 ore (internet), 15 ore (video playback), pana la 65 ore (audio playback)
Fast-charging support – telefonul se incarca pana la 50% in 30 minute
Qi wireless charging support
Culori: gold, space gray, silver
Primele pareri despre iPhone Xs Max
Noul varf de gama al companiei Apple se remarca fara doar si poate prin design-ul desavarsit si configuratia interna extrem de puternica. Primul iPhone cu un ecran atat de mare, beneficiaza de noul procesor Apple A12 Bionic, adica primul chipset construit pe un proces de litografiere de 7 nanometri. Acesta este de fapt un hexa core, care are patru dintre nuclee dedicate economisirii de energie si alte doua foarte puternice, pentru performanta.
Oferta de huse iPhone X, iPhone 10
Producatorul sustine ca este cel mai puternic chipset in house dezvoltat vreodata de Apple si cel mai rapid si puternic procesor din lume. Si totodata, o schimbare imensa cand vine vorba de arhitectura procesoarelor. Spre exemplu, Apple A11 Bionic efectua undeva la 600 de miliarde de operatiuni pe secunda. Noul Apple A12 Bionic poate face chiar si 5 triliarde de operatiuni pe secunda. Absolut remarcabil si impresionant!
Overall, valoarea schimbarilor pe care le aduce Apple iPhone Xs Max nu este intotdeauna vizibila de la prima vedere. Astfel ca n-ar fi fair sa ne pronuntam cat de mult a evoluat iPhone X in iPhone Xs Max sau cat de putin a facut-o. Pe hartie, lucrurile arata bine, iar modificarile efectuate de Apple sunt importante. Vom vedea daca sunt ele si suficiente pentru a cuceri piata.
Este clar insa ca daca v-ati dorit vreodata o versiune mai mare de iPhone, noul iPhone Xs Max este ceea ce cautati. Ecranul de 6.5-inch este de departe cel mai mare pe care Apple l-a pus pe unul dintre telefoanele sale. Culmea, noul terminat, in ciuda dimensiunilor sale este perfect manevrabil si chiar daca sare de 200 de grame, nu este un terminat greu de stapanit.
Vezi cele mai bune huse iPhone
Diferente majore fata de noul iPhone Xs nu exista, dar poti adauga 100 de dolari in plus la pretul de achizitie daca ti-ai dorit o baterie mai mare si, asa cum mentionam anterior, un ecran mai mare. Abilitatea de a schimba efectul bokeh intr-o poza dupa ce ai facut-o nu este ceva tocmai nou, dar e bine ca ajunge in sfarsit la Apple.
Noul Xs Max este dual SIM, o alta premiera pentru Apple care a avut nevoie de mult timp pentru aceasta schimbare. In ceea ce priveste dotarile foto, modul HDR pare sa fie cel mai laudat, atat pe Xs cat si pe Xs Max. Noua camera de pe iPhone Xs Max este mai bine optimizata pentru fotografiile pe care utilizatorul le face atunci cand subiectul este in miscare, iar cand acesta vrea sa filmeze un clip video, sunetul se transforma in stereo.
Procesorul este marele atu al noului telefon sustine Apple, o teorie pe care o aplica Apple si cand vine vorba de sectorul foto, acolo unde nu a schimbat prea multe fata de anul trecut. Avem camera duala pe spate cu senzori de 12 megapixeli la bord si o deschidere (cea mai mare) f/1.8. Pare destul de in urma daca o comparam cu ceea ce a adus Samsung, dar asteptam sa surprindem primele cadre pentru a ne pronunta. Pentru selfie-uri, deschiderea este f/2.2, iar rezolutia camerei are 7 megapixeli.
Nu lipseste Animoji, optiunea care te face si te ajuta sa te transformi intr-un emoji dragut. Sistemul de operare e nou (iOS 12), iar noul Xs Max primeste, la fel ca si versiunea Xs, o optiune de 512 Gb pentru stocarea de date.
Schimbarile efectuate de Apple la nivelul generatiei hardware sunt bine venite si chiar impresionante, dar nu neaparat dramatice. Cel mai important, mi se pare faptul ca Apple a reusit sa gandeasca noua linie de telefoane in asa fel incat acestea sa poata ajunge la aproape orice consumator. Chiar daca pe piata vor fi disponibile in cotinuare alte iphone-uri mai vechi la preturi bune, pasul pe care il face producatorul este firesc si notabil.