Stiri

iOS 13 lansare. Ce noutati aduce noul OS de la Apple si care telefoane vor primi acest update

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Apple promite prin iOS 13 o experienta cu mult mai bine optimizata, precum si o viteza mai buna pentru device-urile sale. Compania nord-americana a promovat intr-un eveniment care a avut loc in California noul iOS 13. La Worldwide Developers Conference, Apple si-a dezvaluit noua versiune disponibila pentur device-uri ca iPhone, iPad sau Mac. Avem si noi detalii, in cele ce urmeaza. Ce noutati aduce noul OS de la Apple si care telefoane vor primi acest update afli mai jos.

iOS 13 noutati

iOS 13 este cea mai noua versiune a sistemului de operare al companiei Apple. De aceasta data, asa cum a anuntat in cadrul Worldwide Developers Conference din San Diego, Apple propune o versiune diferita de iOS pentru smartphone-uri. Astfel, noul iPadOS despre care vom vorbi si noi pe blog.catmobile.ro este noul sistem de operare separat dedicat tabletelor de la Apple. In schimb, iOS ramane alaturi de smartphone-urile companiei.

Apple iOS 13

Exista cateva noutati importante ale iOS 13, pe care de altfel, compania le-a promovat in cadrul evenimentului. Vi le prezentam si noi, pe scurt, mai jos. De remarcat ca iOS 13 are o viteza mai mare pentru sistemul de deblocare faciala Face ID, dar si la deschiderea aplicatiilor

Noutatile iOS 13 sunt:

  • ✅ Functia Dark Mode este una dintre cele mai interesante noutati de pe iOS 13. Practic, prin aceasta functie, se schimba complet culoarea interfetei oferind astfel o „altfel de experienta” utilizatorilor de telefoane iPhone. Evident, Dark Mode poate fi programat pentru a porni automat la o anumita ora. Asta nu reprezinta neaparat o noutate, dar e firesc sa fie prezenta intre optiunile utilizatorilor de iPhones. Noile meniuri in nuante intunecate reprezinta o pata de culoare oferita de iOS 13. Indiscutabil.

– ✅ Apple Maps are de acum o interfata schimbata. Vei descoperi cu placere functia Look Around care este practic un fel de Google Street View. De asemenea, iOS 13 ofera harti noi si imbunatatite, nu doar pentru SUA ci si pentru alte cateva tari (pe parcursul update-urilor, vor fi tot mai multe)

  • ✅ Aplicatia Photos va fi acum mai bine organizata si va evidentia cele mai bune fotografii. Pe baza unui programat „machine learning” utilizatorii vor avea o colectie de fotografii similare, ceea ce imi suna destul de interesant. De asemenea, editarea pozelor si a fotografiilor primeste numeroase imbunatatiri.

  • ✅ Sistemul Sign In with Apple este o alternativa la modul clasic de autentificare. Practic, utilizatorii vor avea pe iOS 13 un plus de securitate. Prin Sign In with Apple se poate face autentificarea in conturi cu ajutorul Apple ID, Touch ID sau Face ID. La alegere. Datele cu caracter personal vor primi de asemenea un plus de securitate, o masura pe care eu personal o apreciez mult si o salut ca atare. Teoretic, pe iOS 13, aplicatiile nu vor mai putea colecta tot felul de date despre utilizatori cu ajutorul WiFi sau bluetooth si, mult mai important, utilizatorii de telefoane Apple vor fi anuntati ce informatii le sunt accesate. Good job!

-✅ Aplicatia Reminders va avea acum un design actualizat, in timp ce functia „Find My” va permite utilizatori sa-si localizeze device-urile chiar si daca nu au acces la internet

-✅ Stiu ca te pasioneaza iMessage si mai stiu ca de multe ori poate deveni „boring”. Ei bine, pe iOS 13 vei putea crea un „fel de profil” sa zicem asa, cu nume si poza sau memoji. Hai ca nu e chiar rau. Desi, da! Se poate si mai bine.

  • ✅Siri primeste si „ea” imbunatatiri. Cel putin asa ne anunta Apple care sustine ca pe iOS 13, ea va deveni ceva mai apropiata de utilizator. Teoretic, va putea citi mesaje cand utilizatorii poarta AirPods.

  • ✅Si functia Car Play va beneficia de un update. Acum aceasta iti va afisa simultan mai multe aplicatii, iar aplicatia are o interfata ceva mai familiara si mai moderna. De asemenea, Apple Music va fi mult mai bine optimizata pentru ecranul unei masini. Apple trebuia „sa mute” si in aceasta zona si credem noi ca a procedat corect.

Pe ce telefoane va fi disponibil iOS 13

Lista de modele de iPhone pe care noul iOS 13 devine oficial disponibil o gasesti mai jos:

  • 🔵iPhone SE
  • 🔵iPhone 6S Plus
  • 🔵iPhone 6S
  • 🔵iPhone 7
  • 🔵iPhone 7 Plus
  • 🔵iPhone 8
  • 🔵iPhone 8 Plus
  • 🔵iPhone X
  • 🔵iPhone XR
  • 🔵iPhone XS Max
  • 🔵iPhone XS

Daca esti interesat sa cumperi huse iPhone la preturi bune si cu o calitate excelenta, analizeaza oferta noastra de pe CatMobile.ro

Etichete:

Apple iOS 13 iOS 13
Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iOS 13