Stiri

Indienii isi fac propriile telefoane Nokia si Motorola

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Compania indiana Lava International a început fabricarea smartphone-urilor Nokia și Motorola.

Indienii isi fac propriile telefoane Nokia si Motorola. Strategia pusa la cale de compania Lava International

Presa din India anunta ca Lava International a inceput productia smartphone-urilor Nokia si Motorola.
Compania Lava International a explicat pentru Economic Times că a început să producă smartphone-uri marca Nokia și Motorola prin mijloacele de producție locale. Acest lucru vine ca urmare a strategiei Lava de a-și consolida ecosistemul lanțului de aprovizionare din India.

„Avem intentia de a ne asocia cu companii care pot livra prin lanțuri de aprovizionare. Producem smartphone-uri pentru Motorola și Nokia [HMD Global]. Toate smartphone-urile Nokia din India sunt de la Lava. Reusim astfel sa profitam si noi si cei, ei pe partea de productie in India, noi in ceea ce priveste aria rapida de raspandire. Toate acordurile sunt în vigoare ”, a declarat pentru Hari Om Rai, președinte și director general al companiei.

„Vrem să lucrăm cu companii importante din afara ecosistemului din India, astfel încât lanțul lor de aprovizionare să ne poata fi de ajutor”, a mai spus Rai, incercand sa explice strategia aleasa de Lava International.

Potrivit Lava, parteneriatele sunt strategice și ar trebui să ajute ambele mărci să acorde mai multă atenție și să aibă grijă de serviciile post-vânzare pentru ambele mărci.

Compania este, de asemenea, în discuții cu toți cei trei operatori de telecomunicații din India pentru proiectarea și fabricarea smartphone-urilor. „Am ajuns la un nivel avansat de discuții cu una dintre cele trei mai companii de telecomunicații. Telefoanele vor fi marcate în comun, dar vor fi subvenționate de către compania de telecomunicații respectiva”, a adăugat el. Lava se așteaptă o creștere de la 70 de milioane de dolari anul trecut la aproximativ 300 de milioane de dolari în acest an, din afacerea pe care o obține din segmentul guvernamental și al întreprinderilor.

Totodata, Lava a lucrat la extinderea capacităților sale de producție în ultimii trei ani. În 2018, compania a investit enorm în unitățile sale de producție pentru a atinge o capacitate de producție de 21,6 milioane de unități în următorii cinci ani pentru a valorifica producția de smartphone-uri de buget si mid-range. Nu numai asta, dar Lava are și primul centru de proiectare a dispozitivelor mobile din India pentru a da un impuls ecosistemului de producție a telefoanelor mobile din țară și pentru a atrage si alte investitii. Potrivit presei indiene, compania nationala numarul 1 din aceasta tara a făcut o investiție inițială pretinsă de 250 de milioane de euro pentru a proiecta smartphone-uri de buget pentru marca lor, precum și pentru alte companii.