Reviews

Huawei Enjoy 10 Plus pareri, pret, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Huawei Enjoy 9 Plus a fost dezvaluit anul trecut si era echipat cu un procesor dezvoltat in house, model Kirin 710 SoC, cameră duală și un ecran cu notch de 6,5 „FHD +. Astăzi, compania numarul 1 din China a anunțat succesorul oficial al modelului de anul trecut. Este vorba despre Huawei Enjoy 10 Plus, un model similar cu Y9 Prime (2019) lansat în India luna trecută.

Noul model Huawei Enjoy 10 Plus este construit in jurul unui ecran Full HD+ de 6.59-inch in diagonala, are o camera selfie (de tip pop up) de 16 megapixeli, scanner clasic de amprente pe spate si o camera principala de 48 de megapixeli. Despre acest nou model, discutam si noi in continuare. Pentru inceput, iata-i specificatiile tehnice complete:

6.59-inch (2340 × 1080 pixels) Full HD+ 19:5:9 2.5D curved glass display
Octa-Core Kirin 710F 12nm (4 x 2.2GHz Cortex-A73 +4 x 1.7GHz Cortex-A53) with ARM Mali-G51 MP4 GPU
4GB / 6GB / 8GB RAM, 128GB storage, expandable memory up to 512GB with microSD
Android 9 (Pie) with EMUI 9.1
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
48-megapixel primary sensor with f/1.8 aperture, an 8-megapixel secondary ultra-wide sensor with f/2.4 aperture, 2-megapixel depth sensor with f/2.4 aperture
16MP pop-up front camera with f/2.2 aperture
Fingerprint sensor
Dimensions: 163.5×77.3×8.8mm; Weight: 196.8g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS
4000mAh (typical) / 3900mAh (minimum) battery with 10W charging

Huawei Enjoy 10 Plus pareri despre configuratia sa interna

Pe noul sau model Huawei Enjoy 10 Plus, compania numarul 1 din China pastreaza procesorul Kirin 710 SoC, un chipset dezvoltat de companie. Este vorba despre un procesor din zona mid-range a celui mai mare producator de telefoane mobile din China, fabricat pe un proces tehnologic de 12 nanometri, cu imbunatatiri vizibile la nivel de eficienta, putere de consum si performanta fata de Kirin 659. In termeni de performanta, evolutia procesorului Huawei Kirion 710 este cu 75% mai buna in testele single-core, decat evolutia procesorului Kirin 659, in timp ce in testele multi core, procentul este de 68%, performanta superioara. O demonstratie solida a faptului ca Huawei a imbunatatit vizibil chipsetul sau mid-range.

Chipset-ul ascunde patru nuclee Cortex A73 tactate la viteza de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53, tactate la viteza de 1.7 Ghz. Placa video pe care producatorul a ales-o pentru acest noul procesor este un model ARM Mali G5, care se spune ca ar fi de 1.3 ori mai buna decat cea de pe Kirin 659 si cel putin o data mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie.

Kirin 710 suporta LTE Cat 12 si Cat 13, precum si conectivitate 4G VoLTE si suport dual SIM.

Pe Huawei Enjoy 10 Plus, producatorul a ales sa asocieze acest procesor cu versiuni diferite de memorie RAM. Astfel, device-ul va putea fi gasit in versiuni diferite care contin 4GB RAM, 6GB RAM sau chiar 8 GB RAM. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 128GB, dar ea poate fi extinsa pana la 512 GB cu ajutorul unui slot microSD.

Modelul Huawei Enjoy 10 Plus are in prim plan un ecran de 6.59-inch in diagonala cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli. Este vorba despre un display elegant si modern, cu aspect 19.9:9 si cu sticla curbata 2.5D deasupra. Cu o rezolutie foarte buna si o diagonala mare, noul display pregatit de Huawei pentru modelul Enjoy 10 Plus nu are decupaj clasic si vine in schimb cu margini foarte subtiri si o barbie ceva mai vizibila, dar nu groasa.

Scannerul de amprente este pozitionat pe partea din spate, acolo unde vom putea observa si inscriptia „Huawei”. Modelul Huawei Enjoy 10 Plus ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica, peste care producatorul a aplicat interfata EMUI 9.1. Probabil ca acest model va primi update la Android 10, dar acest detaliu nu a fost inca confirmat oficial de producator, ceea ce pare cumva firesc daca tinem cont de probleme dintre Huawei si Statele Unite ale Americii, deci implicit, Google.

Huawei Enjoy 10 Plus este un device hybrid dual SIM, care cantareste 196.8 grame si are o grosime de 8.8 milimetri. Este echipat cu tehnologie bluetooth de ultima generatie, GPS cu GLONASS si are suport pentru conectivitate 4G VoLTE. Camera sa frontala este una de tip pop up (se ridica) si are o rezolutie de 16 megapixeli cu apertura f/2.4. In ceea ce priveste camera principala, putem spune momentan despre ea ca este tripla si are la bord un senzor spectaculos de 48 de megapixeli cu diafragma f/1.8. Ceilalti doi senzori de pe modulul principal au rezolutii de 8 megapixeli, respectiv 2 megapixeli. Teoretic, Huawei Enjoy 10 Plus va putea captura imagini de o foarte buna calitate, dar care calitate o sa scada in functie de intensitatea luminii sau dupa caderea intunericului. Totusi, nu va produce nici o dezamagire. Pentru ca device-ul corespunde la capitolul foto celor mai noi cerinte de pe piata. Iar pentru zona mid-range, mi se pare chiar un terminal decent din punct de vedere al dotarilor sale foto. De precizat ca, atât camera frontală, cât și cea din spate a dispozitivului pot retușa imaginile de tip portret cu efecte de iluminare la nivel de studio.

In ceea ce priveste autonomia, Huawei Enjoy 10 Plus are la bord o baterie de 4.000 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida la 10W. Device-ul beneficiaza de finisaje din policarbonat pe partea din spate. Putem considera ca Enjoy 10 Plus de la Huawei nu va fi nici uşor în buzunar si nici rezistent la uzura. Ceea ce ne face sa va recomandam sa-l imbracati intr-o carcasa de protectie.

Huawei Enjoy 10 Plus are un preț de vânzare cuprins între 195 euro și 265 euro, în funcție de cantitatea de memorie RAM. Terminalul va putea fi achizitionat intr-o gama variata de culori, printre care albastru, negru, verde si portocaliu. Va fi disponibil în primă fază pe piața din China, începând de săptămâna viitoare. Comentați în secțiunea de mai jos dacă aveți mai multe întrebări despre telefoanele Huawei și rămâneți la curent cu toate informatiile din lumea smartphone-urilor prin CatMobile. Tot pe CatMobile.ro gasesti si cele mai bune si avantajoase oferte pentru huse Huawei de pe piata din Romania.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Enjoy 10 Plus