Stiri

Honor 9X Pro, primul telefon care vine cu Huawei Mobile Services in loc de Google Mobile Services

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Compania Huawei va lansa prin intermediul Honor, in curand pe piata, noul model Honor 9X Pro. Acesta va fi primul telefon care se va baza pe HMS (Huawei Mobile Services) nu pe GMS (Google Mobile Services). Mai multe detalii despre acest model, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri despre Honor 9X Pro. Primul telefon al companiei care vine cu Huawei Mobile Services in loc de Google Mobile Services

Lansarea oficiala a modelului Honor 9X Pro va avea loc la Barcelona si se va produce odata cu lansarea pe piata a modelului de laptop Honor Magic Book. Se pare ca Huawei va transmite online in direct pe canalele de media evenimentul.

Este un eveniment important, pentru ca Honor 9X Pro este primul terminal din portofoliul celui mai mare brand de telefoane din China care va avea la bord Huawei Mobile Services in loc de Google Mobile Services. Ok, nu vorbim despre un telefon de la Huawei in sine, dar vorbim despre un device care vine pe filiera Huawei, prin subsidiara Honor, care apartine de cel mai puternic producator din China.

Device-ul ajunge acum in Europa dupa ce a patruns deja pe piata din China. El vine cu un ecran de 6.59 inch in diagonala si o rezolutie HD+, fara decupaj in partea de sus si cu 2340 x 1080 pixeli per rezolutie. Procesorul pe care il foloseste acest telefon este un chipset midrange de buna calitate, HiSilicon Kirin 810, care va asigura un nivel optim de performanta device-ului.

Honor 9X Pro ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata EMUI 9.1.1. Conform configuratiei sale originale, modelul are o baterie de 4.000 de miliamperi care se poate incarca prin portul de ultima generatie USB de tip C.

Honor 9X Pro primeste versiuni de 8GB RAM la bord cu variante de stocare a datelor de 128GB sau 256 GB. Fiecare dintre aceste variante pot fi extinse pana la 512GB via microSD, slotul pentru carduri de memorie de acest tip. La nivel foto, Honor 9X Pro primeste o camera tripla pe spate, camera care ascunde o combinatie de senzori de 48 megapixlei (principal), 2 megapixeli (adancime) si 8 megapixeli (ultra wide). Camera frontala are o rezolutie de 16 megapixeli si este excelenta pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling. Conform producatorului, Honor 9X Pro masoara 8.8 milimetri grosime si are o greutate de 206 grame.

Va reamintim ca in mai anul trecut, Huawei a primit interzit la utilizarea serviciilor Google pe telefoanele sale. Inca de atunci, oficialul Huawei, Fred Wangfei a anuntat ca producatorul chinez va avea o altfel de abordare, urmand a se indrepta, probabil chiar catre propriile servicii. Cel mai probabil, in perioada urmatoare, Huawei isi va dezvolta complet si sistemul sau propriu de operare, pe care vrea sa-l duca la cel mai inalt nivel.

Etichete:

Honor 9X Pro