Reviews

Pareri despre Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Pret si disponibilitate in Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Discutam astazi despre un terminal ceva mai vechi, Xiaomi Redmi Note 8 Pro, telefon asupra caruia nu am avut ragazul necesar sa ne pronuntam anterior. Aici ai pareri despre Xiaomi Redmi Note 8 Pro, precum si pretul telefonului in Romania, disponibilitatea sa si imagini sugestive.

Pareri despre Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8 Pro este un terminal care a fost lansat pe piata in cursul anului trecut. Cantareste 200 de grame si are o grosime de 8.8 milimetri.

Ecranul sau este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 5, in timp ce spatele primeste aceeasi proprietate protectiva. Vorbim despre un device hybrid dual sim, care functioneaza cu ajutorul unor cartele nano SIM si care se bazeaza pe un ecran cu diagonala de 6.53 inch.

Displayul foloseste o tehnologie IPS LCD si este de tip capacitive touchscreen in 16 milioane de culori. Raportul dintre display si corpul telefonului ajunge la 84.9%, iar rezolutia acestuia este de 2340 x 1080 pixeli. De mentionat ca densitatea pixelilor ajunge la 395 pixeli per inch, iar luminozitatea la 500 niti. In partea sa de sus, Redmi Note 8 Pro are un decupaj sub forma „watedrop” (adica picatura de apa).

Modelul Redmi Note 8 Pro ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata MIUI 10.

Device-ul este sustinut de un procesor octa-core, Helio G90T de la MediaTek, procesor fabricat si dezvoltat pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Chipset-ul are o viteza maxima de 2.05Ghz si este cuplat cu acceleratorul grafic Mali G76 MC4.

La nivelul memoriei interne, device-ul are versiuni de 128GB sau 256 GB, ambele extensibile. Exista si o versiune de 64 GB mai ieftina decat celelalte doua. Memoria RAM este de 6GB sau 8GB.

Redmi Note 8 Pro are un sistme foto foarte bine pus la punct. Daca a sa camera frontala are o rezolutie de 20 de megapixeli cu apertura larga f/2.0, modulul principal este format din patru senzori dintre care primul are 64 de megapixeli cu apertura larga f/1.9. Al doilea senzor, de tip ultrawide, are o rezolutie de 8 megapixelie, in timp ce al treilea si al patrulea senzor au rezolutii de 2 megapixeli. Redmi Note 8 Pro poate filma in format 2160p cu 30 de cadre pe secunda si in format 1080p cu 30/60/120 cadre pe secunda.

4.500 de miliamperi este capacitatea acumulatorului de pe Redmi Note 8 Pro. Aceasta baterie beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida la 18W. Modelul Redmi Note 8 Pro poate fi cumparat pe culori precum rosu, negru, albastru sau twillight orange.

Pret in Romania Redmi Note 8 Pro: modelul poate fi achizitionat de pe site-ul emag pentru suma de 1289 de lei, la data redactarii acestui articol.

Concluzie:
Redmi Note 8 Pro este un telefon din zona mid-range cu un nivel de performanta bun si un pret decent. Din pacate, ne-ar fi placut ca device-ul sa aiba un procesor Snapdragon la bord, dar Helio G90T de la MediaTek este un procesor bunicel, axat in mare pe optimizarea energiei si a consumului, nu neaparat pe performanta. Chiar si acolo insa, acesta se descurca bine, iar experienta pe Redmi Note 8 Pro va fi una reusita. Cei 6GB RAM din versiunea standard ajuta destul de mult, in timp ce acumulatorul este unul mare, suficient de puternic pentru o autonomie de calitate. Conform testelor AnTuTu, Note 8 Pro a bifat un scor de 224749, in timp ce in testele GeekBench, Redmi Note 8 Pro a obtinut un scor de aproape 7000 de puncte.

Etichete:

Redmi Note 8 Pro