Reviews, Stiri

Homtom S8 review » pret, pareri, disponibilitate si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

HomTom S8 este un telefon cu ecran 18:9 foarte accesibil ca pret. Device-ul beneficiaza de un senzor Sony IMX278 pe camera principala, acelasi tip de senzor pe care il gasim si pe cateva telefoane Hauwei foarte bune, printre care Huawei P8. Handset-ul se remarca printr-un design extrem de placut si panelul cu aspect 18:9, o premiera pentru micuta compania chineza, HomTom. Este oare acest telefon handsetul prin care puteti obtine o experienta asemanatoare (cu limitarile de rigoare) cu cea de pe Samsung Galaxy S8 la un pret foarte mic? Haideti sa aflam impreuna!

HomTom S8 review, specificatii tehnice, disponibilitate si pareri

HomTom S8 costa doar 160 de dolari. Pretul, indiscutabil, este unul dintre cele mai accesibile pentru clonele Galaxy S8 de pe piata. Cutia in care vine acest telefon include telefonul, incarcatorul, un cablu micro USB, o cheita pentru deschiderea slotului SIM, un cablu OTG si un manual de instructiuni.

HomTom S8 review: un phablet foarte atractiv ca design

Odata deschisa cutia, observi ca HomTom S8 este fara doar si poate un smartphone eye-catching. Device-ul este bine construit, nu are sticla pe spate ci doar un plastic atractiv si durabil, dar panelul 18:9 este evident si atractiv. Telefonul asigura utilizatorul de o prima impresie extrem de favorabila. Ecranul acopera cam 80% din suprafata frontala a terminalului, iar prima surpriza o reprezinta amplasarea slotului pentru SIM.

HomTom S8 review (3)

Fata de alte telefoane din China, Homtom a decis sa puna acest slot in partea de sus a telefonului, asigurandu-se astfel ca va castiga spatiu si va putea transforma HomTom S8 intr-un device subtire.

Avem patru culori disponibile pentru acest device, dintre care cea mai atractive mi se pare Ocean Blue. Smartphone-ul arata destul de similar cu Galaxy S8, cu exceptia panelului din spate, despre care vorbeam si mai sus. Plasticul de pe spate este unul foarte glossy, foarte stralucitor. Pare durabil si incantator atat la atingere cat si la vedere. Rama este metalica, iar grosimea telefonului atinge 7.9 milimetri.

Pe partea din dreapta gasim butoanele pentru volum si power, in timp ce partea din stanga este … goala! Partea de jos contine plastic si insertiile de rigoare pentru antene, insa si difuzorul, portul micro USB si microfonul principal. HomTom S8 suporta doua sim-uri Nano, dar si carduri de tip microSD.

HomTom S8 review: scanner de amprente bun si experienta reusita in browsing, multitasking si social media

De remarcat scannerul de amprente care nu este unul dezamagitor! Acesta nu deblocheaza telefonul rapid, dar o face in 0.3 secunde, ceea ce nu mi se pare deloc rau pentru un telefon de buget. Vizibilitatea asigurata de ecran nu este impresionanta, dar nu dezamageste, in timp ce producatorul a lucrat intens la acest capitol si se pare ca a reusit sa asigure o experienta macar decenta, daca nu buna.

HomTom S8 review (4)

Ecranul are o diagonala de 5.7 inch si o rezolutie 1440 x 720 pixeli. Avem un procesor octa-core de 1.5 Ghz de la MediaTek si Android 7.0 Nougat. Memoria RAM atinge 4 GB , in timp ce capacitatea standard de stocare este de 64 GB. Din acest punct de vedere, telefonul HomTom S8 se descurca destul de bine: browsingul se face fara emotii, aplicatiile social media ruleaza fara probleme, majoritatea jocurilor sunt facil de incarcat si jucat, in timp ce multitasking-ul este aproape de cel mai inalt nivel.

HomTom S8 review: rezultate benchmkark

HomTom S8 a obtinut scoruri bune in benchmark pentru un telefon de buget. Avem un scor de 613 in testul single core si un scor de 2558 in testul multicore. In testul AnTuTu, device-ul a atins borna 40372 puncte.

HomTom S8 review

Dotarile foto ale telefonului sunt de asemenea bune. In special, camera principala a device-ului mi se pare peste nivelul unui telefon de buget. Datorita senzorului Sony de 16 megapixeli, lucrurile functioneaza perfect pentru HomTom S8. Avem camera foto duala (16+5 megapixeli) si o camera frontala cu senzor de imagine de 13 megapixeli. Din pacate, aceasta camera nu-si respecta statutul de pe hartie. Vom descoperi la utilizare un usor lag, care tinde sa devina iritant la folosirea repetata a camerei. Nici GPS-ul nu pare la cel mai inalt nivel, si, chiar daca nu ofera erori remarcabile, pare sa reactioneze destul de incet.

HomTom S8 review: alte mentiuni foarte importante

Datorita benzilor pe care le „simte”, HomTom S8 va functiona fara probleme si in tara noastra. Optiunile de conectivitate le gasiti mai jos:

  • Network type: FDD-LTE,GSM,WCDMA
  • 2G: GSM 1800MHz,GSM 1900MHz,GSM 850MHz,GSM 900MHz
  • 3G: WCDMA B1 2100MHz,WCDMA B8 900MHz
  • 4G LTE: FDD B1 2100MHz,FDD B20 800MHz,FDD B3 1800MHz,FDD B7 2600MHz

HomTom S8 review (2)

Bateria telefonului are o capacitate de 3400 miliamperi. Este de tip non-removable si este din Li-Ion. Autonomia pare sa fie una de calitate, insa doar pe hartie. Aici, Homtom S8 are din nou probleme, intrucat nu respecta argumentele producatorului. Vorbim totusi despre un telefon care costa 160 de dolari, deci n-as zice ca ne putem supara prea tare. Alte optiuni importante oferite de Homtom S8 utilizatorului sunt:

I/O Interface: 1 x Micro SIM Card Slot,1 x Nano SIM Card Slot,3.5mm Audio Out Port,Micophone,Micro USB Slot,Speaker,TF/Micro SD Card Slot
Bluetooth Version: V4.0
Sensor: Gravity Sensor,Gyroscope,Proximity Sensor
Google Play Store: Yes
OTG : Yes
Additional Features: 3G,4G,Alarm,Bluetooth,Browser,Calculator,Calendar,Camera,Fingerprint recognition,Fingerprint Unlocking,GPS,MP3,MP4,WiFi
Picture format: BMP,GIF,JPEG,JPG,PNG
Music format: AAC,MP3,RA,WMA
Video format: 3GP,AVI,MP4,RMVB,WMV
Games: Android APK

HomTom S8 review camera

HomTom S8 review: argumente in favoarea si in defavoarea achizitionarii sale

Homtom S8 puncte PRO:

  • – ecranul 18:9
  • – design-ul extrem de atractiv
  • – camera principala cu acelasi senzor de pe Huawei P8
  • – durabilitate
  • – performanta decenta datorita procesorului MDTK si memoriei de 4GB RAM
  • – pret de achizitie mic
  • – optimizare firmware
  • – materialele de constructie si asamblarea de calitate

Homtom S8 puncte CONTRA:

  • – camera frontala are lag, nu respecta argumentele de pe hartie
  • – autonomie destul de slaba
  • – GPS fara viteza, pare destul de incet
  • – calitatea video este una modesta

Smartphone-ul Homtom S8 poate fi achizitionat de pe site-ul Gearbest pentru suma mentionata mai sus. Pret Homtom S8 via Gearbest: 159,99 $. In Romania, telefonul poate fi achizitionat de pe site-ul emag pentru suma de 1050 de lei. Pret si detalii Homtom S8 emag aici.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
HomTom
Product Name
Homtom S8
Price
$ 159.99