How To

HOW TO | Cum sa beneficiezi de Google Assistant pe iPhone

Home  »  How To

CatMobile.ro

acum 5 ani

Asa cum probabil stii, pana de curand, Google Assistant pe iPhone parea o „colaborare” imposibila. Cei de la Apple au gasit insa o metoda prin care utilizatorii de iPhones pot schimba Siri cu Google Assistant. Chiar daca nu intelegem exact de ce si-ar dori cineva asta, important este ca acum aceasta posibilitate este reala si poate fi la indemana oricui.

Google Assistant pe iPhone: afla de aici cum se poate

Probabil ca singura explicatie este ca cei de la Apple vor sa faca in asa fel incat toate aplicatiile dezvoltate de ei sa fie si folosite. Pentru ca trecerea de la Siri la Google Assistant se poate face -ati ghicit- printr-o aplicatie marca Apple.

Google Assistant pe iPhone nu mai suna atat de imposibil, pentru ca Apple a dezvoltat o aplicatie prin care utilizatorii pot face trecerea la asistentul celor de la Google.

Se spune ca asistentul virtual al celor de la Apple este deja destul de departe la nivel de performanta de Google Assistant. Iar aici gasim probabil al doilea si principalul motiv pentru care Apple a gasit o portita prin care poate aduce Google Assistant pe iPhone.

Cum accesezi insa pe iPhone acest asistent virtual impresionant dezvoltat de Google? Nimic mai simplu! Folosind aplicatia „Shortcuts”.

Prin intermediul iOS 12, Apple permite tuturor dezvoltatorilor accesul la functiile din aplicatiile lor cu ajutorul Siri. Cei de la Google au simtit ca e „loc de mai bine” si au facut in asa fel incat controlul vocal sa poata fi implementat prin Siri in Google Assistant. Prin urmare, Google Assistant pe iPhone devine accesibil tututor utilizatorilor iOS, indiferent ca acestia folosesc telefoane iPhone sau tablete Apple.

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Google Assistant pe iPhone? Descarci Shortcuts din AppStore si creezi in aceasta aplicatie o scurtatura Google Assistant careia ii atasezi o comanda vocala. Apoi o vei accesa prin Siri cu obisnuita comanda „Hey Siri” si o comanda configurata pe care o setezi tu pentru Google, spre exemplu „Hey Google”. De aici incolo, totul este foarte simplu. Pui intrebarea de care ai nevoie si Google se ocupa de restul.

Google Assistant pe iPhone (2)

Din pacate, momentan aceasta oportunitate nu este deschisa si romanilor, cel putin, nu in acest moment. Operatiunea poate fi totusi efectuata de pe teritoriu american, dar credem noi ca va fi extinsa si la nivel european, pentru ca se va bucura de succes, iar Google si Apple nu se dau in laturi de la a-si strange mana cand e vorba de un detaliu unanim favorabil si avantajos financiar, amandurora.