Reviews

Gionee K6 – pret, specificatii tehnice, detalii oficiale si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

N-am mai auzit de ceva vreme nimic dinspre Gionee, dar brandul din China tocmai a anuntat un nou smartphone. Este vorba despre noul K6, un terminal interesant, care in plus arata si bine. Gionee K6 este disponibil în două opțiuni de culoare, inclusiv Fantasy Blue și Starry Sky Black. Pretul sau este de aproximativ 500 de lei, cu taxele de rigoare incluse. Gionee K6 este disponibil momentan doar in China.

Specificatii tehnice si primele impresii despre Gionee K6

Pentru aproximativ 500 de lei, poti intra in posesia noului Gionee K6 in versiunea de 6GB RAM si 128 GB stocare de date. Varianta cu 8GB RAM la bord si 128 GB pentru stocarea de date, este ceva mai scumpa, dar nu cu mult.

In principiu, Gionee a lansat un terminal care intra in sectorul mid-range. Putin probabil sa faca fata, dar este un cheap smartphone care poate fi considerat un mid-range de buget intersant. Gionee K6 arata bine si are cateva specifiactii tehnice interne de calitate. Noul model poate fi achizitionat pe culorile albastru si negru.

Ecranul sau are 6.2-inch in diagonala si o rezolutie HD Plus, cu decupaj de tip waterdrop in partea de sus. Rezolutia 1520 x 720 pixeli il ajuta sa ofere o calitate decenta, dar si imagini clare si culori atractive.

Sub capota sa, Gionee a pastrat un procesor de la MediaTek. Este cunoscuta colaborarea dintre Gionee si MediaTek si iata ca ea continua. Noul Helio P60 de la MediaTek este procesorul cu care este echipat acest telefon. Avem placa video Mali G72 la bord si 6GB RAM sau 8GB RAM, in functie de versiunea pentru care veti dori sa optati. Stocarea de date este de 128GB cu precizarea ca Gionee K6 are si slot dedicat pentru carduri de memorie microSD, prin care vei putea extinde capacitatea nativa de stocare a datelor.

Device-ul se pare ca va primi si o varianta de 12GB RAM, dar aceasta informatie trebuie tratata cu rezerve, pentru ca momentan ea nu a fost confirmata oficial de catre producator.

La nivelul dotarilor foto, noul Gionee K6 are un sistem triple camera pe spate, cu o lentila principala de 16 megapixeli. Camera pentru selfie-uri si videocalling are o rezolutie de 13 megapixeli. Senzorul de amprente este localizat pe partea din spate, iar ceea ce ne surprinde cel mai tare, si am putea spune chiar neplacut, este partea de software. Cumva inexplicabil, Gionee K6 ruleaza din fabrica doar…atentie…Android Nouga 7.1. De ce? Probabil ca nici macar cei de la Gionee nu pot oferi un raspuns concret. Vorbim despre un sistem de operare vechi, si tinand cont ca noul device este unul nou, aparant nu avem o explicatie logica pentru aceasta decizie.

Gionee K6 beneficiaza in schimb de o baterie de 4350 de miliamperi, cu incarcare rapida la 10W. La nivel de conectivitate, device-ul are 4G Volte, Wi-Fi, bluetooth, GPS, port micro USB si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Mai jos, lista de specificatii tehnice complete conform producatorului:

Display: 6.2-inch (1520 × 720 pixels) HD+ Waterdrop display
SoC: Octa-Core MediaTek Helio P60 (MT6771) 12nm processor; ARM Mali-G72 MP3 GPU
RAM: 6GB/8GB
ROM: 128GB/256GB internal storage, expandable with microSD
SIM: Dual SIM + microSD
Cameras: Triple-rear cameras (16MP primary f/2.0 5P lens); 13MP front
OS: Android 7.1 Nougat
Physical fingerprint sensor, 3.5mm jack
Connectivity: Dual 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS
Battery: 4350mAh with 10W charging
Colors: Fantasy Blue, Starry Sky Black

Profita si tu de reducerea oferita de eMag la unul dintre telefoanele Huawei foarte interesante de pe piata, in ceea ce priveste raportul pret calitate. Acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Etichete:

Gionee K6