Reviews, Stiri

Gionee F5 un smartphone mid-range cu baterie de 4000 mAh

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Gionee F5 este o aparitie recenta pentru producatorul chinez si poate fi integrat in gama smartphone mid-range. Desi dispozitivul se adreseaza pietei din China aproape in exclusivitate, nu este deloc exclus sa avem parte de el si in Romania prin parteneriatul deja cunoscut intre compania asiatica si brasovenii de la Allview. Cu ce ne surprinde Gionee F5 si ce ne dezamageste la acest terminal, aflam in cele ce urmeaza.

Gionee F5 are baterie puternica si memorie RAM de 4GB

Gionee F5Unul dintre cele mai puternice argumente ale acestui terminal il reprezinta bateria sa generoase Li-Polymer de 4000 mAh. Desigur, discutam despre o baterie „non-removable”, dar conform primelor impresii, se pare ca este vorba despre un acumulator puternic, care ar putea face usor cu ochiul celor interesati de un smartphone mid-range cu o autonomie importanta. Smartphone-ul Gionee F5 se prezinta cu functii precum accelerometru, gyro, senzor de proximitate sau compass, ofera ultima tehnologie de Bluetooth de pe piata, asigura conexiune la GPS si la radio FM.

Placut impresionati vom fi probabili si de memoria RAM pregatita de compania asiatica pentru a echipa acest terminal. Cei 4 GB RAM par suficienti si mai mult decat bine veniti, pentru un smartphone mid-range fara nume important pe piata de telefoane mobile inteligente. Foarte multe impresii pozitive a cules si sistemul propriu gandit de companie in asociere cu Android 6.0 Marshmallow. Este vorba despre Amigo OS, o constructie grafica, menita sa imbunatateasca in mod vizibil experienta utilizatorului.

Gionee F5 – un smartphone 4G cu display HD si procesor rapid

Terminalul Gionee F5 se bazeaza pe un display HD de 5.3 inch, care pe hartie pare sa fie unul de calitate. Este vorba despre un IPS LCD capacitive touchscreen in 16 milioane culori cu un raport ecran-corp de 69.3 %. Rezolutia sa 1280×720 pixeli se bucura de o densitate a pixelilor cifrata la 277 ppi. In spatele ecranului pregatit de compania asiatica, avem un procesor MediaTek MT6750 octa-Core tactat la 1.5 Ghz Cortex A-53. Alaturi de el, o placa video mid-range cu efecte de calitate, Mali T860MP2.

Gionee F5 nu sta deloc rau la capitolul memorie RAM asa cum aminteam si mai sus, dar nici la capitolul spatiu de stocare intern. Terminalul se bazeaza pe 32 GB memorie interna, un spatiu care poate fi extins pana la 256 GB prin carduri de tip microSD. Specificatii interesante, tinand cont de faptul ca vorbim totusi despre un mid-range, care se bazeaza pe un ecran nu foarte impresionant, dar pe un procesor destul de rapid in opinia mea.

Gionee F5 - 4000 mAh

Sistemul de camere foto al item-ului este unul decent. Camera foto principala are un senzor de imagine de 13 megapixeli si functii speciale precum autofocus sau LED Flash fiind capabila de inregistrari video in formal full HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera secundara pentru selfie-uri are un senzor de imagine de 8 megapixeli. Personal, am vazut si testat destule terminale mid-range cu camere care pe hartie sunt mai slabe. Nu stiu cum se comporta camera frontala a acestui terminal inca, dar pare promitoatoare, in ciuda detaliilor care nu sunt inca specificate in extenso.

Gionee F5 pret si disponibilitate

Asa cum spuneam, este destul de probabil sa vedem telefonul si in Romania prin parteneriatul dintre Allview si compania chineza. Conform informatiilor din Asia, pretul pentru acest smartphone mid-range ar fi aproximativ 250 de dolari, probabil putin peste 1000 de lei daca terminalul ajunge in cele din urma la noi. Culorile in care poate fi achizitionat Gionee F5 sunt auriu si roz auriu. Din pacate, terminalul nu se bucura de senzor de amprenta, ceea ce in opinia mea face putin cam mare suma ceruta de chinezi, pe langa alte specificatii sa le spunem mediocre si altele netestate inca.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Gionee
Product Name
Gionee F5