Tutoriale

Cum sa aplici o folie de protectie pentru telefonul tau?

Home  »  Tutoriale

catmobile

acum 8 ani

Cum sa aplici o folie de protectie pentru telefonul tau?

Pentru a feri ecranul telefonului de zgarieturi si praf, putem opta pentru montarea unei folii de protectie.
Atunci cand aplici o folie de protectie iti recomandam ca montarea sa o faci intr-o camera aerisita si luminata in care mare atentie, sa fie cat mai putin praf.

folie de sticla telefon

Avem nevoie de:

  1. Un card sau o cartela de plastic, dar atentie sa le verificati bine cu degetul daca zgarie pentru a evita sa va stricati folia de protectie.
  2. Laveta din microfibra (in pachet) pentru indepartarea reziduurilor
  3. Sticker de gidaj (in pachet)

Cat dureaza?

Montajul foliei dureaza intre 2-10 minute, timpul variaza si depinde in mare parte de tipul de folie pe care veti aplica: plastic, sticla sau flexiglass + daca este pentru ecran drept sau curbat.

 

Aplicarea foliei de protectie pe ecranul telefonului

 

 

 

Cum se aplica folia de protectie fara bule pe un ecran de telefon, tableta sau altele - Cum sa | Blog CatMobile.roPasul 1: Curatati bine display-ul

Pentru inceput desfaceti ambalajul in care vine filmul de protectie. Inauntru veti gasi, pe langa folie de protectie si o laveta din microfibra, pe care o veti folosi pentru curatarea display-ului. Incepeti sa curatati display-ul telefonului folosind o carpa umeda, este de preferat sa folositi spirt sau alcool tehnic, pentru a indeparta orice urme lasate de degete, praf sau eventual de urmele lasate de vechea folie.

Dupa ce ati curatat ecranul, tineti-l in lumina in asa fel incat sa puteti observa si cele mai mici particule de praf. Folosind laveta cu microfibre, indepartati aceste particule, dar aveti grija: stergeti numai intr-o singura directie. Este bine sa inchideti telefonul, deoarece pot fi apasate din greseala butoanele acestuia in timpul montajului sau puteti primi un apel, fapt ce poate compromite tot montajul.

Instructiuni pentru aplicarea folie din sticla securizata | Tutorial – Blog CatMobile.ro

Pasul 2: Aplicarea foliei de protectie

Veti observa intr-unul din colturile acesteia doua etichete, numerotate cu 1 respectiv 2 (in unele cazuri vor fi in doua culori: rosu si albastru). Dezlipiti partea aferenta etichetei cu numarul 1, partial, si asezati-o pe telefon, avand grija sa o incadrati corespunzator.

 

 

 

Lipire folie protectie pe telefon - Cum sa | Blog CatMobile.ro

Pasul 3: Eliminarea bulelor

In continuare dezlipiti si resul, iar folia se va aseza usor pe display. Folositi cardul pentru a “masa” suprafata, indepartand bulele de aer. Dupa ce a fost terminata si aceasta operatie, dezlipiti partea cu eticheta numarul 2.

Procedeul este identic si pentru foliile care se aplica pe spatele telefonului, dar si pentru sticla securizata.

Instalare Folie de Protectie - Tutorial Gsm | Blog CatMobile.ro

Atentie!

In cazul in care particule de praf raman intre ecran si folie, nu va speriati: se poate rezolva foarte usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa dezlipiti folia, pana in zona “afectata”.

Pregatiti o bucata de banda adeziva, pe care o veti lipi pe folie, peste praf. Adezivul scotch-ului va “prelua” praful, lasand folia intacta, fara a-i afecta proprietatile.

Summary
Cum sa aplici o folie de protectie pentru telefonul tau?
Article Name
Cum sa aplici o folie de protectie pentru telefonul tau?
Description
3 pasi pentru o aplicare corecta a foliei de protectie pe ecranul telefonului tau. Te invatam cum sa faci un montaj in 5 minute!
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo