Stiri

Ce știm despre Xiaomi 12 Ultra. Specificații posibile și design

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Xiaomi și-a prezentat seria Xiaomi 12, dar presa internațională scrie deja despre următorul flagship al producătorului chinez.

Este vorba despre Xiaomi 12 Ultra, un smartphone care ar urma să fie lansat, în curând, pe piață. Spectaculosul telefon ar beneficia de procesorul Snapdragon 8 Gen 1+ și ar putea avea camere foto de tip quad.

Ce știm deja despre Xiaomi 12 Ultra și la ce ne putem aștepta de la această navă amiral? Aflăm în cele ce urmează.

Noul flagship Xiaomi 12 Ultra. Ce știm deja despre el

Xiaomi a dezvăluit seria Xiaomi 12 în China în decembrie, în timp ce aceeași serie a fost dezvăluită la scară globală cu câteva zile în urmă.

Cu toate acestea, un dispozitiv care pare să lipsească din serie este Xiaomi 12 Ultra. Potrivit celor mai recente informații din presa internațională, lansarea acestei nave amiral s-ar putea produce în curând.

Cronologia de lansare pentru Xiaomi 12 Ultra a fost indicată de către cei de la Pricebaba, citând ca sursă tipsterul Mukul Sharma. Potrivit publicației citate, modelul Xiaomi 12 Ultra ar putea fi lansat în mai în China, dar cu toate acestea, o dată exactă este încă ținută secretă.

Firesc ar fi ca după lansarea telefonului în China, Xiaomi 12 Ultra să fie dezvăluit și la nivel global. Acest device va fi de fapt un succesor al smartphone-ului deja cunoscut de toată lumea, Xiaomi Mi 11 Ultra care a debutat în martie 2021. Va fi al patrulea model din seria Xiaomi 12, care este formată deja din Xiaomi 12, 12X și 12 Pro.

Xiaomi 12 Ultra: Design

Desigur însă, unul dintre cele mai importante detalii legate de viitorul smartphone de top de la Xiaomi, se leagă de design-ul pregătit de producător pentru el.

Redările de design Xiaomi 12 Ultra au fost împărtășite de LetsGoDigital în trecut, iar această publicație dezvăluie că dispozitivul ar putea avea un modul uriaș de cameră circulară în spatele smartphone-ului. Această matrice de camere găzduiește mai multe camere, cea mai mare fiind senzorul principal din centru.

Sub camera principală se află un teleobiectiv, în timp ce în partea de sus, există un senzor ToF (Time of Flight) sau un teleobiectiv mai scurt, cu o rază de 2x-3x. Mai există un senzor plasat în stânga, care ar putea fi o cameră ultra-largă. În față, dispozitivul ar urma să aibă rame subțiri și o decupare centrată a camerei cu perforare pentru obiectivul selfie. Să trecem însă și la ceea ce ne așteptăm să vedem de la acest smartphone din punct de vedere al configurației interne.

Xiaomi 12 Ultra: Specificații (zvonuri)

Potrivit informatorului Digital Chat Station de pe Weibo, Xiaomi 12 Ultra este de așteptat să aibă un afișaj OLED cu rezoluție QHD+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Alte informații anterioare au anunțat că acest panou ar putea fi unul de 6,73 inci. Se pare că smartphone-ul va fi susținut de o baterie de 4.900 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 120 W. Zvonurile sugerează, de asemenea, că ar putea fi alimentat de un procesor Snapdragon 8 Gen 1+.

În ceea ce privește optica, presa din China arată că este posibil ca smartphone-ul să aibă doi senzori Sony IMX766 de 50 de megapixeli, unde unul dintre ele va fi un senzor primar, iar celălalt ar fi o cameră ultrawide. Dispozitivul ar avea, de asemenea, un obiectiv portret de 16 megapixeli și o cameră teleobiectiv IMX586 de 48 de megapixeli. În cele din urmă, ar putea porni MIUI 13 bazat pe Android 12 și să aibă difuzoare stereo duble împreună cu rezistență la apă și praf IP68.

Cu alte informații despre viitorul Xiaomi 12 Ultra vom reveni și noi în perioada următoare. Rămâneți alături de blog.catmobile.ro.