Terminalul de buget Bluuboo D1 a fost lansat pe piata de compania Bluboo in urma cu cateva luni, inainte ca producatorul sa impresioneze profund cu noul Bluboo S1. Device-ul are un pret mic de achizitie si se remarca absolut surprinzator prin faptul ca ofera la acest pret, camera foto duala si senzor de amprente. Acest telefon poate fi achizitionat de pe site-ul eMag.ro pentru suma de 365 de lei, o suma la care tinde spre premiul de best buy pentru acest segment. In Asia, telefonul se bucura de o receptie excelenta!
Our customers love this – BLUBOO D1 5.0 inch 3G Android 7.0 2GB+16GB, . Check it out! #MarjoseEnterprise https://t.co/1JJKcv0jFT pic.twitter.com/mjOnoP2U70
— Marjose Philippines (@MarJose_Entrp) October 5, 2017
Bluboo D1 review: specificatii tehnice
-Display: Capacitive Multi-touch, IPS, 5″, sticla curbata 2.5D, 320ppi
-Rezolutie: 1280 x 720 px
-Retea: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz | 3G: WCDMA 900/2100MHz
-Procesor: quad-core, MediaTek, 1.3 Ghz
-Memorie RAM: 2 GB
-Memorie ROM: 16 GB (extensibila pana la 256 GB via microSD)
-Placa video: GPU Mali – 400 MP
-Spate de aluminiu
-Camera principala duala: 8MP+2MP si dual Flash
-Camera frontala: 5MP si flash
-Baterie (removable): 2600 mAh
-Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
-Greutate: 167 grame
-Dimensiuni: 141.45 x 71.7 x 9.35 mm
-GPS: Da, cu A-GPS
-Tip SIM: Micro SIM
-Senzor de amprente
Bluboo D1 review: constructie, display, senzor de amprente
Noul Bluboo D1 beneficiaza de o constructie destul de surprinzatoare. De ce? Pentru ca producatorul a asociat spatele din aluminiu cu un panel curbat pe partea din fata, foarte aspectuos. De altfel, terminalul nu pare unul care la prima vedere lasa impresia unui telefon ieftin. Dar este! pentru ca tocmai ati citit probabil mai sus, cat costa. Constructia sa nu este cea mai rezistenta din sectorul buget, dar place si atrage, in mod indiscutabil.
Bluboo D1 este un telefon dual sim, care masoara 9.35 milimetri grosime (deci nu poate fi considerat tocmai un telefon slim) si cantareste 167 de grame. Device-ul se bazeaza pe un afisaj de tip JDI IPS, cu diagonala de 5 inch si o rezolutie 1280 x 720 pixeli. Ecranul in 16 milioane de culori este unul capacitive multi-touch, imbraca sticla curbata 2.5D si are o densitate a pixelilor surprinzator de mare (320 ppi). Impresionant pentru un smartphone de buget.
Mai mult decat atat, Bluboo D1 vine cu senzor de amprente, care chiar functioneaza, are un timp de raspuns destul de mic (uneori exista lag, dar nu este deranjabil si oricum dureaza mai putin decat o deblocare normala prin cod spre exemplu) si pare o caracteristica destul de atipica pentru un telefon atat de ieftin.
Bluboo D1 review: procesor si sistem de operare
In mod absolut placut, Bluboo D1 ruleaza din cutie Android Nougat, un sistem nu foarte incarcat si care se misca destul de bine. Pare destul de bine optimizat si se va demonstra un atu pentru viitorul proprietar al telefonului.
Trecand la partea „grea” a device-ului, trebuie mentionat ca Bluboo D1 se bazeaza pe un procesor quad core de la MediaTek, tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Acesta este cuplat cu 2 Gb memorie RAM si cu 16 GB pentru stocarea de date. Capacitatea memoriei native poate fi insa extinsa datorita slotului pentru micro SD, care permite atasarea de carduri de memorie ce pot mari nivelul pana la 256Gb.
Datorita configuratiei sale si a procesorului destul de bun pentru acest nivel, mai jos puteti urmari o demonstratie a felului in care se descurca acest dispozitiv in ceea ce priveste jocurile. Veti observa ca Bluboo D1 duce fara probleme jocurile normale de tip Super Mario, se descurca destul de bine la jocuri ceva mai solicitante precum Clash Titans sau chiar Need For Speed si, poate suporta chiar si un joc foarte solicitant precum Asphalt 8, dar cu mentiunea ca il poate suporta in conditii limitate, adica in low graphics. Totusi, nu exista motive sa nu apreciem maniera in care poate rula astfel de aplicatii acest model. Chiar remarcabil!
Bluboo D1 review: conectivitate si autonomie
Am ajuns si la sectiunea care ne face sa intelegem de ce telefonul Bluboo D1 nu este chiar un safe bet. Ma rog, e absolut normal la acest pret sa existe si lacune evidente. Iar ele sunt prezente la capitolul conectivitate si baterie. Acumulatorul telefonului are o capacitate buna (2600 miliamperi) si poate fi scos, deci nu este non-removable. Atat cu vestile bune, pentru ca device-ul nu are o autonomie prea buna.
Daca il incerci pe anumite jocuri, dupa 4-5 ore, isi prezinta singur „demisia”. Acumulatorul tine maxim o zi, si asta in conditii de utilizare normala plus ceva accesari ale aplicatiilor de socializare. Prea putin, bateria sa putea fi mai mare si putea da alte sanse acestui device chiar si pe piata de buget. In materie de conectivitate, Bluboo D1 „vede” doar retelele 2G si 3G, ceea ce este in mod cert un minus. Nu beneficiaza de NFC, are port microUSB si tehnologie wireless 802.11 b/g/n.
Bluboo D1 review: dotari foto
Un alt punct sensibil al terminalului,in ciuda faptului ca pe hartie, Bluboo D1 asigura un detaliu spectaculos. Smartphone-ul vine cu o camera foto duala, ceea ce pare foarte ciudat pentru sectorul buget. Camera principala a terminalului are doi senzori de 8, respectiv 2 megapixeli, insa doar primul isi face complet datoria. Avem blitz integrat sub forma de LED si o camera frontala de 5 megapixeli destul de buna.
Telefonul poate inregistra video cu 30 de cadre pe secunda la rezolutie 1280 x 720 pixeli. Una peste alta, i-as reprosa doar ca desi are camera foto duala, nu prea putem spune ca se foloseste cu adevarat de ea. Dar raportat la suma de bani investita in el, as zice ca merita sa trecem cu vederea acest detaliu.
Bluboo D1 review: concluzie
Smartphone-ul companiei Bluboo costa putin, si cred ca acesta este amanuntul cel mai important cu care poate incepe orice verdict in privinta lui. Este un telefon dedicat celor care nu doresc sa investeasca multi bani in handset-ul lor si cauta de la acesta sa le ofere task-uri generale. Are o constructie interesanta si atractiva, un procesor decent, viteza destul de buna, panelul este incredibil pentru acest nivel, iar OS-ul bine optimizat.
Bateria nu mi se pare una tocmai nimerita, in timp ce absenta 4G-ului este un minus clar. Camara foto duala suna pompos, dar nu „presteaza” asa cum o anunta producatorul. In schimb, cu adevarat impresionant pentru un telefon care costa putin peste 300 de lei, senzorul de amprente are un timp de raspuns destul de rapid si imi place. Bluboo D1 nu este un telefon deloc de neglijat daca tinem cont de cat costa. Este clar directionat pe o anumita nisa de utilizatori interesati, dar poate fi considerat un best-buy la ceea ce ofera si la cat costa.