Stiri

ASUS Zenfone 6Z cu procesor Snapdragon 855 si Fast Charging de 18 W apare listat online

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Asus va lansa pe 16 mai la Valencia, in Spania, noile sale modele din seria Zenfone 6, ASUS Zenfone 6Z si ASUS Zenfone 6. Aceste doua telefoane au primit deja cateva specificatii de la leakeri in mediul online, dar zilele trecute, modelul cu numarul „ASUS I01WD” a primit certificarea FCC din partea autoritatilor din China. Avem si noi detalii despre acest model, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice ASUS Zenfone 6Z

Device-ul cu acelasi numar de model a fost zarit in ultima perioada atat in baza de date a site-ului GeekBench, cat si a Bluetooth SIG. Chiar daca nu primim foarte multe detalii in urma acestor listari, punandu-le cap la cap cu informatiile scurse de la leakerii de incredere am reusit sa obtinem o configuratie aproape totala a modelului ASUS Zenfone 6Z.

Stim clar ca modelul ASUS Zenfone 6Z va avea la bord, noul procesor fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri de la Qualcomm, Snapdragon 855 de la Qulcomm. Vorbim despre acelasi model de procesor care se regaseste in configuratia interna a celor mai puternice flagship-uri Android din acest an. Dupa Apple A12 Bionic si Kirin 980 de la Huawei, Snapdragon 855 a fost confirmat drept al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri. Noul procesor primeste performantul procesor grafic Adreno 640, dar si noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Teoretic, ar fi vorba despre o alternativa pe care o ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei despre care v-am scris si noi in trecut pe blogul nostru. Conform The Verge, Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. Se vorbeste astfel despre primul Computer Vision din industrie.

Viteza sa ajunge pana la 2.8 Ghz, iar chipset-ul va integra patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid cu viteza de care aminteam anterior (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz. Noul procesor integreaza Qualcomm 3D Sonic Sensor, cititor de amprenta ce va fi integrat in display. Teoretic acesta ar putea sa recunoasca degetul chiar si atunci cand este umed.

ASUS Zenfone 6Z va avea tehnologie de incarcare rapida de 18W, iar pe partea sa din spate va fi echipat cu un modul foto principal format din trei camere. Bazandu-ne pe „scaparile” din mediul online, terminalul va avea deja „celebra gaura in ecran” pe partea din fata. Compania ASUS opteaza pentru un senzor principal de 48 de megapixeli (marca Sony, model IMX 586).

Se pare ca ASUS Zenfone 6Z va avea versiuni de memorie de 6GB RAM si de 8GB RAM, dar si un nivel al stocarii datelor de 64GB, respectiv 128 GB.

Aproape sigur, ASUS Zenfone 6Z se va baza pe sistemul de operare Android 9.0 Pie, peste care producatorul va aplica noua interfata dezolvata in-house si denumita ZenUI 6.0.

Site-ul AnTuTu dezvaluie ca acest model bifeaza un scor de 363.172 de puncte, ceea ce-l plaseaza destul de sus in clasamentul flaghsipurilor din acest an. Ecranul terminalului va avea o rezolutie Full HD+, iar anumite zvonuri sustin ca inclusiv camera frontala a telefonului va avea o rezolutie de 48 de megapixeli. Ne indoim sincer, dar ne-ar placea sa vedem un telefon de la ASUS care sa aiba asemenea specificatii foto.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
ASUS Zenfone 6Z