Reviews

Tot ce trebuie sa stii despre aplicatia Zoom. Cum se foloseste si ce probleme ridica

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Aplicatia Zoom inregistreaza o crestere incredibila. Are acum 200 de milioane de utilizatori! Este cea mai descarcata aplicatie pe iOS in acest moment.

Tot ce trebuie sa stii despre aplicatia Zoom


Daca in decembrie 2019, aplicatia Zoom avea doar 10 milioane de utilizatori, la cateva luni distanta, datorita programului Work from Home impus de companiile din toata lumea, aplicatia a facut un salt uluitor. Are acum 200 de milioane de utilizatori zi de zi, o performanta fantastica obtinuta din pacate in vreme de coronavirus

Coronavirus a cuprins toata Europa si este raspandit la nivel global atat in Asia, cat si in America sua Africa. Dincolo de numarul mare de decese si de infectati din cauza noii forme de coronavirus, exista si parti pozitive pentru unii. Dezvoltatorii aplicatiei Zoom sunt printre cei mai fericiti in aceasta perioada. Zoom a trecut de la 10 milioane de utilizatori la 200 de milioane de utilizatori in fiecare zi, in decurs de doar cateva luni. Aplicatia este foarte utilizata de catre oamenii care sunt obligati sa lucreze de acasa in aceasta perioada de catre companiile lor.

Aplicatia Zoom dezvolta o serie de probleme de confidentialitate, scrie presa internationala. Raspunsul companiei

Cresterea impresionanta a aplicatiei a adus-o totodata, foarte mult, in centrul atentiei. Din pacate, au aparut si primele probleme legate de confidentialitate in cazul acestei aplicatii, care intr-adevar in aceasta perioada se arata a fi extrem de utila.

aplicatia zoom

Aplicatia Zoom

Compania care a dezvoltat aplicatia Zoom promite insa sa abordeze aceste probleme cu celeritate in urmatoarele 90 de zile.

Mai exact, CEO-ul companiei, Eric S. Yuan explica intr-o postare pe blog, felul in care compania a raspuns cererii masive de download in ultima vreme.

El explica faptul ca aplicatia dezvoltata de compania sa nu a distribuit niciodata numerele utilizatorilor, asa cum a fost acuzata in ultima vreme compania sa. „In martie acest an, am ajuns la peste 200 de milioane de utilizatori activi, atat in varianta platita, cat si in varianta gratuita” marturiseste Yuan.

„Platforma noastra a fost gandita inainte de izbucnirea pandemiei si destinata in special clienitilor din zona business. Noi nu am proiectat produsul cu prevederea ca, in cateva saptamani, fiecare persoana din lume, ar trebui sa lucreze brusc si total neasteptat, de acasa. Oamenii se afla acum in imposibilitatea de a se deplasa la munca sa la scoala, iar noi avem foarte multi oamnei ca ne utilizeaza produsul intr-o multitudine de moduri neasteptate, prezentandu-ne provocari la care sincer, nu ne-am asteptat, si pentru care aceasta platforma nu a fost conceputa” a mai scris liderul companiei. Provocările de a sprijini 200 de milioane de utilizatori în comparație cu doar 10 milioane în urmă cu câteva luni sunt suficient de importante, dar problemele de confidențialitate și securitate descoperite recent prezintă provocări mai mari pentru companie. Zoom își îngheață actualizările funcțiilor și se concentrează pe problemele sale de securitate și confidențialitate. „În următoarele 90 de zile, ne-am angajat să dedicăm resursele necesare pentru a identifica, aborda și rezolva mai bine problemele în mod proactiv”, explică Yuan. „De asemenea, ne-am angajat să fim transparenti în tot acest proces.”

Toate resursele de inginerie ale Zoom vor fi acum concentrate pe probleme de siguranță și confidențialitate, iar compania plănuiește o „revizuire cuprinzătoare” cu terțe părți pentru a se asigura că gestionează corect securitatea acestor noi cazuri de consum.

Ce este aplicatia Zoom si cum o folosesti

In principiu, aplicatia care face ravagii acum in magazinele online de download, fie ca vorbim despre Android, fie ca vorbim despre iOS, este o aplicatie de teleconferinta, pe care foarte multa lume o foloseste day-by-day, ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus si a nevoii de a lucra sau studia de la domiciliu.

In prima luna in care elevii, studentii sau angajatii au fost trimisi acasa, aplicatia Zoom a devenit a doua cea mai descarcata aplicatie din lume la nivel mondial. Solutiile consacrate si binecunoscute publicului larg, asa cum sunt Skype sau Google Hangouts au fost depasite usor de catre Zoom, o aplicatie dezvoltata de catre Zoom Video Communications, o companie din Statele Unite. De aproape patru ori mai mult a fost descarcata aceasta aplicatie in comparatie cu Skype si de aproape 9 ori mai mult in comparatie cu Google Hangouts.

Detaliul care atrage foarte mult la aceasta aplicatie este poate faptul ca ea ofera o serie de filtre de infrumusetare pe care alte aplicatii de genul nu le pot oferi. Firesc, aceste filtre reduc presiunea ca utilizatorul sa nu aiba o tinuta impecabila atunci cand lucreaza sau vorbeste de acasa in teleconferinta. Aplicatia Zoom ofera de asemenea suport pentru fundaluri virtuale si poti ascunde absolut tot ce este in spatele tau, prin setarea unei poze oarecare, care sa nu aiba legatura cu ceea ce ai tu in camera in acel moment. Mai mult decat atat, poate cel mai mare avantaj al aplicatiei Zoom este faptul ca ea functioneaza fara intrerupri si are un nivel de claritate superior solutiilor pe acre le ofera principalele companii competitoare de pe piata.

CEO-ul companiei a anuntat ca el si echipa sa vor face tot posibil in aceste zile pentru a clarifica problema transparentei, una de care aplicatia Zoom a fost banuita in aceasta perioada. Interventia prompta a lui Yuan pare sa dea asigurari comunitatii care foloseste intens aplicatia ca lucrurile sunt sub control. Acest lucru este încurajator să auziți pentru utilizatorii existenți ai Zoom și pentru numeroasele milioane de utilizatori noi care aleg aplicația pentru a se conecta la prieteni, familie și colegi de muncă pentru prima dată.

Etichete:

Aplicatia Zoom