Reviews

Orange Neva Jet pareri, specificatii tehnice, pret si disponibilitate in Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Telefoanele cu 5G la bord sunt din ce in ce mai cautate pe piata in ultima vreme. Unul dintre terminalele care reprezinta o apartitie surprinzatoare este Orange Neva Jet, un device pe care il gasiti la Orange, dar care costa, nu gluma. Pentru a intra in posesia Orange Neva Jet trebuie sa scoateti din buzunare nu mai putin de 4400 de lei. Merita, sau nu, aflam in cele ce urmeaza.

Pareri despre Orange Neva Jet. Specificatii tehnice, imagini si primele impresii

Noul model Orange Neva Jet dispune de conectivitate 5G, iar daca este sa-l asezam undeva in acest context, atunci fara indoiala, device-ul este printre high-end-urile cu 5G destul de accesibile ca pret. Desigur, jucati-va cu termenul „accesibil” pentru ca si el este pus in acest caz, intr-un anumit context.

Orange Neva Jet a aparut pe finalul anului trecut. Are 171 de grame si o grosime de 7.9 milimetri. Este construit din sticla pe fata si pe spate, iar rama sa este una din aluminiu.In partea de sus a ecranului avem un decupaj in forma waterdrop, in timp ce partea de jos (barbia ecranului) este una extrem de subtire. Mai mult, lateralele telefonului sunt aproape insesizabile.

6.47-inch are in diagonala ecranul de pe Orange Neva Jet, o diagonala la care se adauga o rezolutie foarte buna, 2340 x 1080 pixeli. Este vorba despre un display AMOLED capacititve touchscreen in 16 milioane de culori, cu un raport screen-to-body de 87.9%. Aspectul este unul modern (19.5:9) iar densitatea pixelilor ajunge la 398 pixeli per inch.

Platforma OS pe care este distribuit Orange Neva Jet are la baza Android 9.0 Pie, peste care gasim interfata MiFavor 9.1. Device-ul beneficiaza de 6GB dedicati memoriei RAM si de 128GB pentru stocarea de date (stocare de tip UFS 2.1)

Modelul este sustinut de un procesor de top dedicat sectorului high-end. Snapdragon 855 de la Qualcomm este un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri, un octa core care se bazeaza pe un nucleu Kryo 485 de 2.84Ghz, alaturi de alte trei nuclee Kryo 485 de 2.42 Ghz plus alte patru nuclee Kryo 485 de 1.78 Ghz. Acest procesor il gasim in combinate cu placa video Adreno 640. Totul contribuie la un nivel excelent de perfomanta pe noul Orange Neva Jet. Precizam ca device-ul se gaseste si in varianta de 8GB RAM pe piata.

La nivel de conectivitate, Orange Neva Jet vine cu optiunea 5G, dar si cu 4G LTE Cat 18. Este un telefon dual SIM Hybrid, cu NFC la bord, dar si scanner de amprente incorporat in display. Exista tehnologie bluetooth 5.0, precum si Wi Fi de ultima generatie 802.11 ac.

Ne asteptam ca Orange Neva Jet sa aiba si o configuratie foto puternica.

Ei bine, pe spatele telefonului veti descoperi modulul principal al device-ului, un modul care include un puternic senzor de imagine de 48 de megapixeli, dar si alti doi senzori interesanti, unul de 20 de megapixeli si un altul de 8 megapixeli. Camera dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling se gaseste montata (evident) pe partea din fata si are o rezolutie de 20 de megapixeli, cu apertura f/2.0 si posibilitate de filmare la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

In ceea ce priveste bateria acestui telefon, Orange Neva Jet este echipat cu un acumulator de 4.000 de miliamperi, cu tehnologie Fast Charging de 18W la bord dar si cu Qi Wireless charging.

Concluzie: Facem precizarea ca acest model Orange Neva Jet este de fapt o versiune de ZTE Axon 10 Pro rebrenduit. De altfel, pe spatele telefonului, in anumite zone geografie, este vizibila „colaborarea” dintre Orange si Zte. Nu ar trebui sa va deranjeze insa neaparat acest lucru. In materie de performanta, Orange Neva Jet este un telefon bun. Daca esti interesat de un telefon compatibil cu tehnologia 5G, ei bine acest model poate fi o optiune interesanta. O varianta sau o alternativa mai ieftina poate fi Mi Mix 3 5G de la Xiaomi. Orange Neva Jet este varianta de Axon 10 Pro pe care o primesti in Romania, cel putin in acest moment. Este un flagship cu dotari impozante, care te poate ajuta din foarte multe puncte de vedere. Decizia, pana la urma, iti apartine.

Etichete:

Orange Neva Jet