Stiri

SOC in India! 59 de aplicatii au fost interzise. Printre ele, TikTok si UC Browser

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

59 de aplicatii au fost interzise in India, anunta presa din aceasta tara, dupa ce in spațiul public a existat un cor puternic de voci care indemnau autoritatile sa ia măsuri stricte împotriva aplicațiilor care dăunează suveranității Indiei, precum și confidențialității cetățenilor din aceasta tara!

59 de aplicatii au fost interzise in India, una din cele mai importante piete din lume! TikTok, una dintre cele mai populare, se numara printre ele

Nu mai putin de 59 de aplicatii au fost interzise in India, in urma unei decizii guvernamentale. Este o decizie care vine pe fondul numeroaselor voci anti incalcarea confidentialitatii cetatenilor, voci tot mai des auzite in ultima perioada, la nivel worldwide.

Guvernul Indiei a interzis cel puțin 59 de aplicații chineze, inclusiv TikTok, Xiaomi Mi Community, UC Browser și Club Factory. Într-o notificare oficială emisă de Ministerul Tehnologiei Informației, se explica aceasta decizie surprinzatoare luata de autoritatile indiene: „Mișcarea are ca scop protejarea intereselor utilizatorilor de telefonie mobilă și de internet din India. Această decizie are un scop extrem de clar, si anume acela de a asigura securitatea și suveranitatea cibrespațiului indian” se arata in notificarea emisa de catre Ministerul Tehnologiei Informației din India.

In aceeasi notificare se mai arata si motivul pentru care cele 59 de aplicatii au fost interzise: „Ministerul Tehnologiei Informației, invocându-si puterea în conformitate cu secțiunea 69A din Legea privind tehnologia informației citită cu dispozițiile relevante din Tehnologia informației (Procedură și garanții pentru blocarea accesului la informații prin intermediul publicului) din 2009 și având în vedere natura emergentă a amenințărilor a decis să blocheze 59 de aplicații, având în vedere informațiile disponibile, si considerand ca aceste aplicatii sunt angajate în activități care aduc atingere suveranității și integrității Indiei, apărării Indiei, securității statului și ordinii publice”

Pe scurt, toate aceste aplicatii, inclusiv TikTok, sunt considerate din acest moment ca fiind aplicatii periculoase, care „pot aduce atingere apararii Indiei, securitatii statului” si mai ales „ordinii publice”.

59 de aplicatii au fost interzise in India, iar Guvernul a explicat pe larg decizia luata: „Centrul de coordonare a criminalității cibernetice din India si Ministerul Afacerilor Interne a trimis, de asemenea, o recomandare exhaustivă pentru blocarea acestor aplicații rău intenționate. Ministerul a primit, de asemenea, numeroase reprezentări care îngrijorează cetățenii cu privire la securitatea datelor și riscul de confidențialitate legate de operarea anumitor aplicații. Echipa de intervenție în caz de urgență (CERT-IN) a primit, de asemenea, numeroase reprezentanți din partea cetățenilor cu privire la securitatea datelor și la încălcarea confidențialității care pot ridica in opinia noastra, probleme asupra ordinii publice. De asemenea, au existat preocupări bipartiene similare, semnalate de diverși reprezentanți, atât din exterior cât și din interior. Dat fiind faptul ca inclusiv in spatiul public a existat un cor puternic care ne-a indemnat sa luam masuri stricte împotriva aplicațiilor care dăunează suveranității Indiei, precum și vieții private a cetățenilor noștri, decizia noastra este cat se poate de fireasca”, se mai arata in notificarea data presei de autoritatile indiene.

Aceasta este lista completa a aplicatiilor chinezesti interzise in India, una dintre cele mai importante piete de desfacere din lume.

 1. TikTok

 2. Shareit

 3. Kwai

 4. UC Browser

 5. Baidu map

 6. Shein

 7. Clash of Kings

 8. DU battery saver

 9. Helo

 10. Likee

 11. YouCam makeup

 12. Mi Community

 13. CM Browers

 14. Virus Cleaner

 15. APUS Browser

 16. ROMWE

 17. Club Factory

 18. Newsdog

 19. Beutry Plus

 20. WeChat

 21. UC News

 22. QQ Mail

 23. Weibo

 24. Xender

 25. QQ Music

 26. QQ Newsfeed

 27. Bigo Live

 28. SelfieCity

 29. Mail Master

 30. Parallel Space 31. Mi Video Call – Xiaomi

 31. WeSync

 32. ES File Explorer

 33. Viva Video – QU Video Inc

 34. Meitu

 35. Vigo Video

 36. New Video Status

 37. DU Recorder

 38. Vault- Hide

 39. Cache Cleaner DU App studio

 40. DU Cleaner

 41. DU Browser

 42. Hago Play With New Friends

 43. Cam Scanner

 44. Clean Master – Cheetah Mobile

 45. Wonder Camera

 46. Photo Wonder

 47. QQ Player

 48. We Meet

 49. Sweet Selfie

 50. Baidu Translate

 51. Vmate

 52. QQ International

 53. QQ Security Center

 54. QQ Launcher

 55. U Video

 56. V fly Status Video

 57. Mobile Legends

 58. DU Privacy