Reviews, Stiri

Nokia 7 review » pret, specificatii tehnice, imagini oficiale, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nokia 7 review » IPS LCD 5.2-inch » Snapdragon 630 SoC » 4/6GB RAM » 64 GB ROM » 3000 mAh baterie » IP54 » 16 MP + 5 MP camera 

Dupa ce in mai au aparut primele speculatii oficiale despre posibila lansare a Nokia 7, recent s-a confirmat faptul ca device-ul va fi lansat de compania HMD Global in China, pe 19 octombrie. Nokia 7 si-a facut astazi aparitia oficiala pe piata smartphone si aduce un design premium precum si o configuratie mid-range destul de interesante. Mai multe detalii despre noul Nokia 7 aflam in cele ce urmeaza

Nokia 7 review: noul device HMD Global a fost lansat oficial in China

HMD Global intentiona sa lanseze pana la finalul anului in curs inca doua dintre terminalele sale din portofoliul pe 2017. Unul dintre aceste dispozitive este Nokia 9, viitorul flagship al Nokia. Celalalt, a fost lansat astazi, in China, in cadrul unui eveniment care a deconspirat inevitabilul. Nokia 7 este inca un smartphone mid-range atractiv al companiei finalndeze, un telefon construit pentru a rezista, cu un aspect atractiv si finisaje premium.

Nokia 7 review: specificatii tehnice, pareri si primele imagini oficiale

Nokia 7 review: design si display

Noul Nokia 7 este primul smartphone din portofoliul Nokia, construit din combinatia de sticla si aluminiu. Panoul frontal este protejat de Corning Gorilla Glass si flancat de o rama din aluminiu seria 7000, una extrem de puternica, fie si prin simpla comparatie cu Nokia 6 sau Nokia 8. Avem certificare IP54 pe acest telefon, precum si o greutate optima. Telefonul va fi usor de tinut intr-o singura mana, tinand cont de faptul ca inaltimea sa atinge 141.2 milimetri, iar latimea 71.45 milimetri. Mai mult decat atat, grosimea Nokia 7 este de doar 7.92 milimetri.

Nokia 7 review

Ecranul se incadreaza in peisaj pentru ca dimensiunile sale sunt mici. De fapt, acesta este unul dintre putinele lucruri care nu lasa un gust foarte placut, dar decizia producatorului a fost ca acest mid-range sa aiba o diagonala de doar 5.2 inch. Ar fi fost placut sa vedem un ecran de 5.5 sau 5.7 inch pe acest device. Chiar si-asa, panelul IPS LCD este unul bun, suporta o rezolutie Full HD si primeste protectie ecran via Corning Gorilla Glass 3. La fel ca si Nokia 8, noul device al companiei are margini destul de subtiri. Partea de jos include butoanele de control care conduc catre contacte si apeluri sau camera foto in prima faza.

Nokia 7 review: performanta|configuratie foto|alte optiuni

Telefonul ascunde sub capota un procesor Snapdragon 630 de la Qualcomm, un chip cuplat cu 4 sau 6Gb RAM (!), pentru ca exista doua versiuni diferite ale acestui mid-ange. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 64 Gb, dar Nokia 7 are si slot pentru carduri microSD, ceea ce permite extinderea memoriei native.

Nokia 7 (1)

Avem o baterie de 3000 de miliamperi cu tehnologie fast charging, iar ca sistem de operare, Nokia a optat pentru Android 7.1 Nougat, cu promisiunea unui upgrade la Android Oreo, care n-ar trebui sa intarzie prea mult.

Capitolul foto arata bine pe acest item din clasa mijlocie. Avem o camera principala de 16 megapixeli cu lentile ZEISS, dual tone LED Flash si o apertura foarte buna (f/1.8). Pentru selfie-uri si video-calling, Nokia ne propune pe noul sau device o camera frontala de 5 megapixeli care asigura unghiuri de vizualizare de pana la 84 de grade.

Nokia 7 review (3)

In plus, tehnologia dual-sight permite utilizatorilor sa fotografieze simultan fotografii si clipuri video folosind camerele din fata si de pe spate. Cu tehnologia OZO la bord, Nokia 7 poate intregistra sunet imersiv la 360 de grade. Alte caracteristici includ cititorul de amprente (montat pe partea din spate a telefonului), port USB tip C, mufa audio de 3.5 milimetri, Cat 6 LTE modem, Wi-Fi 802.11ac, NFC, GPS si Bluetooth v5.0

Nokia 7 review: pret si disponibilitate

Cu un aspect placut, specificatii bune si brandul Nokia in spate, noul Nokia 7 va lasa o impresie buna pe piata. Va avea el si un pret atractiv? Ei bine, chinezii ne anunta ca versiunea cea mai „blanda” de Nokia 7 cu 4 GB memorie RAM va costa 377 de dolari, in timp ce versiunea mai puternica (6 GB RAM la bord) va costa 407 dolari. Asta inseamna ca pentru noul telefon mid-range de la Nokia va trebui sa scoatem din buzunar intre 1400 si 1600 de lei. Foarte posibil acestea vor fi preturile din Romania pentru acest mid-range. Nu sunt rele, dar nici foarte amenintatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 7
Price
$ 337