Reviews, Stiri

Nokia 6 pret, caracteristici, opinii despre noul Nokia cu Android

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In 2010 Nokia facea parte dintre brandurile cele mai valoroase ale lumii, clasandu-se in topul realizat de Interbrand/Business Week pe locul 8. Era de fapt prima companie non-americana din acest top si asta la doar doi ani dupa ce Nokia fusese declarat cel mai puternic brand in zona Asia si mai apoi Europa. Aceste vremuri par foarte departe pentru concernul finlandez fondat la Tempere in 1871 de Frederik Idestam si Leo Mechelin. Cifra de afaceri a Nokia a scazut enorm fata de anul de gratie 2010 cand atingea 42,45 de miliarde de euro, iar parteneriatul salvator cu Microsoft nu s-a demonstrat a fi nici pe departe un real succes asa cum finlandezii sperau.

Smartphone-urile produse din 2011 cu sistem de operare Windows Mobile (ai aici un top 5 al celor mai bune smartphone-uri pe Windows Phone in 2016) au placut pentru o bucata de vreme, dar n-au reusit sa refaca prestigiul pierdut de Nokia. O companie foarte puternica la un moment dat, care pare sa fii intrat intr-un con de umbra si care pentru 2017 pregateste cateva surprize prin care spera sa-si recastige din faima pierduta.

Nokia 6 primul dintre smartphone-urile Nokia pe Android

Nokia 6 primul dintre smartphone-urile Nokia pe Android

Un prim detaliu surprinzator poarta numele de Nokia 6, un smartphone din gama de mijloc cu caracteristici decente si o constructie spectaculoasa care-l poate integra usor din acest punct de vedere in gama modelelor de top.

Nokia 6 va fi primul dispozitiv al companiei controlate in prezent de HMD Global care va rula pe sistemul de operare Android! Chiar daca telefonul va fi lansat din cate se pare doar pe piata din Asia, merita sa-i acordam putina atentie in primul rand pentru importanta pe care o are acest dispozitiv din punct de vedere al istoricului Nokia.

Android pe Nokia suna interesant pentru multi dintre pasionatii de smartphone. Dar ce ofera noul Nokia 6, care va rula iata, pe Android 7.0 Nougat? Un procesor destul de banal (Snapdragon 430), un display interesant cu rezolutie Full HD si 5.5 inch, un sistem dual de camere de 16 megapixeli (camera principala) respectiv 8 megapixeli (camera frontala) si -atentie- 4GB RAMi si 64 GB spatiu de stocare. Filmarea video va atinge 1080p cu 30 de cadre pe secunda. Nokia 6 devine astfel conform specialistilor un mid-range cu valente premium, care beneficiaza de o constructie cu adevarat surprinzatoare si mai mult decat interesanta. Este Nokia 6 un telefon scump? Asa pare la o prima vedere, pentru ca device-ul va costa minim 250 de dolari.

Nokia 6 prezentare

Va fi insa Nokia 6 un real succes? Ne raspunde Ying Joan, specialist in domeniu de la ChinaTechNews: „Putin probabil ca HMD Global sa inregistreze un succes teribil pe piata asiatica. Dincolo de factorul concurenta, intervine ideea de familiaritate. Chinezii au in memorie terminalele Nokia de succes, dar memoria lor este mai proaspata in ceea ce priveste terminalele modeste scoase in ultimii 2-3 de companie pe aceasta piata. Nokia 6 este un telefon care arata bine, vine cu un sistem de operare pe placul pietei din Asia si desigur, ofera imaginea unui brand care alta data insemna enorm pe aceasta piata inclusiv in zona Asia. Dar eu sunt convins ca misiunea Nokia este infernala in acest moment, iar imaginea de ansamblu nu se poate schimba cu un mid-range care arata bine”.

UPDATE: Pret si disponibilitate Nokia 6 in Romania

Nokia 6 a ajuns si in Romania si poate fi achizitionat din mai multe surse. Cei de la Cel.ro ofera un pret bun pentru Nokia 6 varianta 4GB RAM si 64 GB memorie interna: 1399 lei. Puteti achizitiona terminalul Nokia 6 de pe acest site, accesand acest link. Un pret chiar putin mai mic am descoperit si pe un alt site online, merketonline, care ofera aceeasi versiune cu 1294 de lei. Pentru cei care doresc sa-si protejeze telefonul in orice conditii, recomandam achizitionarea de huse Nokia 6.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4.5 based on 16 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 6