Stiri

Xiaomi Mi Mix 2s la acelasi nivel foto cu iPhone X, dar peste Galaxy Note 8

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Producatorul chinez Xiaomi a anuntat ieri oficial noul sau flagship, Mi Mix 2s. Este vorba despre unul dintre cele mai reusite telefoane ale companiei cu sediul central in Haidan, un device nu foarte schimbat la nivel de design (sau cel putin, nu la fel de schimbat pe cat ne asteptam noi), dar cu specificatii tehnice foarte atractive. Unul dintre punctele forte ale noului varf de gama de la Xiaomi este camera foto, despre care vom discuta si noi, ceva mai amanuntit, in continuare. Pentru alte informatii despre noul flagship al companiei, un Xiaomi Mi MIX 2S review ar trebui sa va explice exact detaliile pe care le cautati despre camera foto a device-ului. Din fericire il gasiti pe blogul nostru, intr-o analiza ampla si sugestiva.

Camera foto de pe Xiaomi Mi Mix 2s obtine un scor foarte bun in DXOMark: acelasi nivel cu iPhone X, dar efect Bokeh mai bun

Nu e nicio surpriza ca noul flagship Xiaomi Mi Mix 2s a fost imediat solicitat de catre baietii de la DXOMark. Iar primele teste efectuate de specialistii DXO releva faptul ca Xiaomi Mi Mix 2s, intr-adevar nu dezamageste la acest capitol.

Proaspat lansatul flagship Xiaomi a obtinut 97 de puncte in testele DXOMark, scor care-l plaseaza la egalitate cu Apple iPhone X si Huawei Mate 10 Pro. Varful de gama de la Samsung, modelul Galaxy S9 Plus, ramane in continuare lider cu 99 de puncte, in timp ce Google Pixel 2 XL cu 98 de puncte, ocupa pozitia secunda.

Xiaomi Mi Mix 2s camera foto

Surprinzator, sau nu, Xiaomi Mi Mix 2s bate adevarate „bestii” precum iPhone 8 Plus, iPhone 8, Samsung Galaxy Note 8 sau Google Pixel.

Camerele Mi Mix 2s de pe spate sunt aliniate vertical la fel ca si pe iPhone X. Xiaomi si-a echipat flagship-ul cu doi senzori puternici. Primul are 12 megapixeli, este un chip Sony IMX363 cu apertrua f/1.8, in timp ce „partenerul” sau are tot 12 megapixeli si suporta zoom optic de tip 2X. Camera duala de pe spatele lui Mi Mix 2s reuseste sa captureze cadre cu efect bokeh impresionante, reusind sa se focuseze cu predilectie, pe subiect.

Xiaomi Mi Mix 2s camera foto (2)

Acest aspect este evident inclusiv din cadrele prezentate de catre cei de la DXOMark. Reamintim ca acest setup dual de pe spatele telefonului Xiaomi Mi Mix 2s beneficiaza inclusiv de stabilizare optica pe 4 axe, reducere a zgomotului de pe fundal, multi-frames pentru procesarea imaginii si capacitatea de a performa in conditii de iluminat scazut. Conform sursei amintite, Xiaomi Mi Mix 2s sta mai bine pe partea de „efect bokeh” chiar si decat Apple iPhone X. Pentru cei mai putin familiarizati cu termenul, va reamintim ca acest efect vizeaza in special partea care ramane in ceata dupa ce camera telefonului focalizeaza subiectul.

Efectul este in stransa legatura cu diafragma obiectivului, iar in cazul Mi Mix 2s, aceasta „apertura” este una foarte buna. Si camera selfie a device-ului este capabila de Bokeh cu ajutorul functiilor de inteligenta artificiala pe care la incorporeaza.

Concluzie despre dotarile foto ale Xiaomi Mi Mix 2s

Poate ca Xiaomi nu a modificat prea tare design-ul de pe Mi Mix 2s, sau poate ca noi ne asteptam la prea multe, fiind desigur teribil de usor de entuziasti dupa randarile initiale din presa. Important este insa ca in materie de dotari foto, Xiaomi a reusit sa progreseze pe noul sau flagship. Iar acest lucru se observa inclusiv din top-urile specialistilor care cuantifica toate aceste date si performante. Se poate spune ca in sfarsit, Xiaomi are un device capabil sa asigure concurenta pe acest sector unor branduri de top precum Samsung sau Apple. Probabil ca de-aici incolo, lucrurile vor merge din ce in ce mai bine pentru Xiaomi la acest capitol.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 4 votes