Stiri

WhatsApp si OMS si-au dat mana pentru lupta impotriva coronavirusului

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Noul serviciu pe care il dezvolta WhatsApp in parteneriat cu OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) este gratuit și este conceput pentru a răspunde la întrebări din partea publicului despre Coronavirus. Whatsapp incearca sa alunge si informatiile false care circula in aceasta perioada si care pot induce in eroare populatia si asa foarte greu incercata de pandemia de coronavirus.

WhatsApp si Organizatia Mondiala a Sanatatii lupta impreuna impotriva coronavirus

WhatsApp și Organizația Mondială a Sănătății s-au asociat pentru a anunța o nouă alertă de sănătate pe platforma de mesagerie, cu scopul de a oferi informații și sfaturi despre sănătate legate de pandemia coronavirusului. Noul serviciu este gratuit de utilizat și este conceput pentru a răspunde la întrebări din partea publicului despre Coronavirus.

Pentru a contacta Alerta OMS, utilizatorii trebuie să salveze un numar de telefon in contacte, apoi sa trimita un mesaj text pentru a începe „discutia”. Se poate vizita, de asemenea, WhatsApp Coronavirus Information Hub la whatsapp.com/coronavirus și faceți clic pe linkul OMS de pe pagina de pornire pentru a deschide o discuție cu Alerta de sănătate OMS.

Aceasta alerta va oferi toate informațiile oficiale legate de Coronavirus. De asemenea, va ajuta utilizatorii in diverse subiecte extrem de importante in aceste zile, precum cum să se protejeze de infecții, sfaturi de călătorie și eliminarea miturilor Coronavirus. Serviciul se lansează inițial în engleză, dar va fi disponibil în toate cele șase limbi ale Națiunilor Unite, inclusiv engleză, arabă, chineză, franceză, rusă și spaniolă în următoarele săptămâni.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS a explicat: „Tehnologia digitală ne oferă o oportunitate fără precedent pentru ca informațiile vitale despre sănătate sa devina virale și să se răspândească mai repede decât pandemia, ajutându-ne să salvăm vieți și să protejăm persoanele vulnerabile. Suntem mândri că avem parteneri precum Facebook și WhatsApp, care ne susțin pentru a ajunge la miliarde de persoane cu informații importante despre sănătate. ”

La începutul acestei săptămâni, WhatsApp, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF și UNDP, au lansat WhatsApp Coronavirus Information Hub, pentru a oferi sfaturi si informatii pentru angajatii din domeniul Sanatatii, dar si educatorilor, conducătorilor comunității, asociatiilor nonprofit, administrațiilor locale și întreprinderilor locale pe care se bazează WhatsApp pentru a comunica.

De asemenea, compania a anunțat o bursa de 1 milion de dolari către Rețeaua internațională de verificare a informatiilor pentru a sprijini verificarea faptelor pentru #CoronaVirusFacts Alliance, pentru a raporta zvonurile care ar putea circula pe diverse servicii de mesagerie, inclusiv prin SMS.