Ulefone Gemini Pro review: pareri, pret, disponibilitate → Ulefone Gemini Pro pare la prima vedere, inca unul dintre telefoanele de pe piata asiatica menite sa replice un model de iPhone. Surpriza nu vine insa la acest capitol estetic ci din perspectiva specificatiilor, acolo unde acest handset surprinde categoric daca ne raportam la pretul sau de vanzare. Pentru 300 de dolari poti achizitiona un terminal extrem de aspectuos, cu procesor deca-core si camera foto duala, plus o combinatie excelenta in privinta memoriei. Astfel ca daca treci peste primul impact al lipsei de originalitate al producatorului chinez, se prea poate sa achizitionezi un device foarte interesant.
Ulefone Gemini Pro review: display si aspect
Device-ul produs de chinezii de la Ulefone se bazeaza pe un display de tip IPS LCD cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD. Ecranul in 16 milioane de culori, capacitiv si multitouch este acoperit de sticla curbata 2.5D si beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass 3. Conform producatorului, Ulefone Gemini Pro garanteaza o excelenta densitate a pixelilor calibrata in jurul bornei 400.
Aspectul elegant si spectaculos al acestui telefon este destul de evident. Probabil la fel de evident ca lipsa de originalitate a celor de la Ulefone, dar acest detaliu tine cont de dorintele fiecaruia dintre noi. Smartphone-ul este imbracat intr-o carcasa metalica, slim (masoara doar 8.4 milimetri grosime) si are butoanele fizice pentru volum si pornire / oprire in partea din dreapta. In butonul frontal Home descoperim senzorul de amprente, iar greutatea sa atinge 181 de grame.
Ulefone Gemini Pro review: procesor si memorie
Poate ca suna neasteptat, dar chiar daca discutam despre un producator care nu se poate compara la nivel de brand cu marile companii asiatice, Ulefone a reusit sa puna pe acest Ulefone Gemini Pro un procesor foarte bun. Deca-Core-ul pe 64 de biti de la MediaTek, Helio X27 MT6797 este setata la frecventa de 2.6 Ghz si are la bord 2 nuclee Cortex A72, alte 4 nuclee Cortex A53 de 2 Ghz si inca 4 nuclee Cortex A53 de 1.6 Ghz. In tandem functioneaza cu acest chip, acceleratorul grafic ARM Mali T880 MP4 calibrat la 875 Mhz.
In privinta memoriei, producatorul chinez a alocat 4 GB memorie de tip RAM LPDDR3 si alti 64 GB pentru spatiul nativ de stocare a datelor. E drept, Ulefone Gemini Pro beneficiaza de slot micro SD, acolo unde utilizatorul poate introduce un astfel de card si extinde capacitatea memoriei native pana la 256 GB.
Ulefone Gemini Pro review: sistem de operare
Smartphone-ul cu dimensiuni de phablet al celor de la Ulefone ruleaza din fabrica Android 7.1 Nougat, cel mai nou sistem de operare al Google. Alaturi de nivelul excelent al memoriei RAM acest sistem de ultima generatie contribuie la o experienta agreabila inclusiv pe partea de multitasking.
Ulefone Gemini Pro review: acumulator si conectivitate
Cei de la Ulefone au analizat bine si acest capitol, reusind sa aloce terminalului Gemini Pro o autonomie destul de mare datorita incorporarii bateriei Lithium-Polymer cu capacitate de 3680 mAh. Aceasta baterie nu este lipsita de tehnologia de incarcare rapida, care teoretic ar trebui sa ajute handsetul sa atinga un prag de 50% procente in mai putin de 30 de minute.
Optiunile de conectivitate de pe acest item sunt printre cele mai moderne. Ulefone Gemini Pro beneficiaza de:
- – port USB tip C 2.0
- – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n pentru conectivitate la internet
- – Hotspot Wi-Fi
- – GPS cu A-GPS si GLONASS
- – mufa pentru casti audio (3.5 milimetri)
- – functia radio FM
Nu lipsesc nici alte tipuri de senzori pe langa cel de amprenta, despre care am mentionat mai sus ca-l vom gasi in butonul Home. Gemini Pro are si senzor de lumina, senzor de proximitate, accelerometru sau giroscop.
Ulefone Gemini Pro review: dotari foto
Gemini Pro sta destul de bine chiar si la acest capitol. Terminalul se bazeaza pe o camera foto principala duala, ceea ce pare putin surprinzator. Aceasta camera foto duala are la bord un senzor Sony IMX 258 de foarte buna calitate cu rezolutie de 13 megapixeli, dar si un alt senzor Monochrome cu aceeasi rezolutie. Camera are flash dual LED, tehnologie autofocus si poate captura video in format Full HD cu 30 de cadre pe secunda. In schimb, camera foto destinata pasionatilor de selfie-uri are o rezolutie de 8 megapixeli, ceea ce de asemenea nu suna deloc rau. E drept, in lipsa unor cadre sugestive efectuate cu telefonul in fata as ezita sa ma pronunt asupra calitatii pozelor, dar producatorul sustine ca ambele camere ale Ulefone Gemini Pro surprind imagini de foarte buna calitate indiferent de momentul zilei.
Ulefone Gemini Pro pret si disponibilitate
Chiar daca pare doar o replica de iPhone, Ulefone Gemini Pro nu este un gadget de neglijat. Terminalul poate fi achizitionat pe culorile rosu si negru si costa 260 de dolari la precomanda pe site-ul oficial al producatorului chinez si 300 de dolari pe site-ul gearbest