Continuandu-si traditia cu care ne-au obisnuit pana cum, Samsung a lansat anul acesta succesorul lui Samsung galaxy s6, mult asteptatul Samsung Galaxy S7. Modelul nou este flagshipul Samsung, varianta Samsung Galaxy S7 Edge fiind varful de lance.
Designul smarphone-ului Samsung Galaxy S7 nu difera foarte mult de cel al predecesorului sau, vazut din fata, aceleasi colturi rotunjite si margini metalice. Spatele acestuia a fost rotunjit, aproape la fel ca la Samsung GALAXY Note 5 N920, insa simtindu-se complet diferit la atingere si mult mai placut decat Samsung galaxy S6 G920. Un minus la acest capitol este suprafata lucioasa, pe care amprentele si urmele de atingere se vad imediat, de aceea iti recomandam o husa Samsung Galaxy S7 care te va scapa de aceasta problema.
In acelasi timp butonul home si camera nu mai ies atat de mult din telefon. O caracteristica importanta este rezistenta la apa, mai exact reintroducerea standardului ip68, ceea ce inseamna ca telefonul poate sta in 1.5 metri de apa timp de 30 de minute, plus avertizare in cazul in care se incearca conectarea telefonului la incarcator cat este ud. Totusi, merita sa achizitionati o husa Samsung Galaxy S7 pentru acest device, pentru protectia impotriva zgarieturilor si accidentelor nedorite si fortuite.
Carcasa smartphone-ului Galaxy S7 are un feel de premium la atingere, deoarece accentul in constructia ei s-a pus pe metal si sticla. Acest aspect il face insa ceva mai greu decat concurentii lui directi, Samsung galaxy s6 si Iphone 6. Desi este mare ca dimensiuni, prin modul in care este optimizat designul, acesta nu constituie un impediment in folosire. Practic nu iti dai seama ca tii in mana un telefon cu display de 5.1 inci-varianta edge a lui Galaxy S7 dispune de un ecran de 5.5 inci. Un aspect care il trage in jos pe s7 este lipsa portului USB-c, cei de la samsung optand pentru clasicul micro usb-b.
Review complet Samsung Galaxy S7 si S7 Edge
Samsung Galaxy S7 pret si specificatii tehnice
Pretul telefonului la ultima noastra verificare pe e-mag este de 2.699 Lei pentru varianta Samsung Galaxy S7 de 32 Gb si de 3.049 lei pentru Samsung Galaxy S7 Edge de 32Gb, 4G.
Display-ul nu aduce nimic nou, fiind „imprumutat” de la Samsung Galaxy S6. Mai exact este QuadHD-ul super AMOLED de 5,1 inci cu o rezolutie de 2560×1440. Culorile sunt stridente si clare chiar si in lumina directa a soarelui, iar multumita rezolutiei mari, ochiul uman nu poate distige pixelii de pe ecran. Pozele si paginile web se vad mult mai clar, datorita optimizarii constructiei display-ului, s7 avand o luminozitate mai mare comparativ cu predecesorul sau. O noua caracteristica este Always on display, o tehnologie care, dupa cum spune si numele, afiseaza permanent pe ecran ceasul sau calendarul. Samsung se lauda ca always on display-ul consuma mai putin de 1% din baterie pe ora, pornind de la premiza ca in medie utilizatorii deschid telefonul in medie de 150 de ori pe zi pentru a se uita la ceas, activitate ce consuma mult mai multa energie decat daca ecranul ar sta activ tot timpul.
Spatiul de stocare este de 32 GB memorie interna, ceea ce este slab in comparatie cu versiunile anterioare care ofereau pana la 128 GB. Reintroducerea suportului de card microsd este un plus fata de celelalte modele, insa acest feature este eclipsat de faptul ca MicroSD-ul nu este adoptable. Asta inseamna ca sistemul de operare nu il poate integra ca memorie intern, ceea ce duce la incarcarea mai greoaie a galeriilor media atunci cand memoria este ocupata in proportie de peste 70%.
Camera principala cu care Samsung Galaxy S7 G930 este echipat nu iese in evidenta prin rezolutia senzorului, acesta este de 12 megapixeli, ci prin tehnologia fabricatiei acestuia.
Aceasta tehnologie ii permite sa capteze mai multa lumina decat senzorul de pe s6, de 16 megapixeli, astfel obtinand o imagine mai buna pentru o camera „mai slaba”. Acest feature aduce un plus de performanta, procesorul nemaifiind nevoit sa proceseze imagini de dimensiuni mari, ceea ce se reflecta in rapiditatea cu care cadrele sunt luate. Autofocusul este imbunatatit, gratie tehnologiei dual pixel, ce face posibila focalizarea imaginii intr-un timp mult mai scurt, astfel putem obtine imagini clare chiar daca ne tremura mainile. Pe partea din fata se gaseste o camera de 5 megapixeli cu o apertura f1/7.
Bateria smartphone-ului Samsung Galaxy S7 are o capacitate de 3000 mAh, cu functia de quick charge si incarcare wireless.
Galaxy S7 este unul din primele telefoane cu android 6.0 preinstalat, chipseuturile folosite, qualcomm 820 si exynos de la samsung fiind mai mult decat suficiente pentru a-l rula. Cu toate acestea, sistemul de operare nu este in totalitate optimizat, ceea ce duce la restarturi neasteptate sau sacadari. Samsung s7 a fost lansat oficial la Mobile World Congress pe data de 21 februarie 2016 la Barcelona.