De ceva vreme putem observa o noua miscare in configuratia smartphone-urilor, si anume cresterea capacitatii bateriei, care dupa cum bine stim, in unele cazuri este un factor decisiv in achizitionarea unui telefon. De aceea Philips Xenium v787 se conformeaza acestui trend, fiind un terminal potrivit unei persoane ce foloseste destul de mult telefonul, iar despre punctele lui bune si cele slabe vom discuta in acest review, bazat pe parerile persoanelor care l-au folosit.
In primul rand designul Philips Xenium v787 impresioneaza prin calitatea finisajelor. Parte din carcasa foloseste ca material policarbonatul, mai precis capacul din spate, insa sasiul este metalic, intarind aspectul solid al desgnului unibody. Introducerea sim-urilor si a cardului de memorie se face diferit fata de majoritatea telefoanelor, la Xenium X787 fiind nevoiti sa scoatem un capac din partea superioara-spate a device-ului. Desi carcasa are o textura ce nu permite urmelor de degete sa ramana pe ea, este foarte alunecoasa, fiind necesara o prindere destul de ferma. Totusi, aceasta problema poate fi rezolvata prin montarea unei huse de protectie.
…. vezi Huse si carcase pentru telefoanele Philips
Ecranul, la prima vedere este decent, fiind de tip LCD capacitiv cu dimensiunea de 5 inci si rezolutia de 1080×1920 pixeli. Totusi sticla de protectie nu poarta vreun nume cunoscut, insa telefonul este prevazut cu o sticla pe care nu raman urmele de degete si in plus, in pachet este oferita o folie de plastic. Culorile sunt naturale, insa lizibilitatea in lumina naturala este destul de scazuta, chiar si la luminozitate maxima. Interfata proprietara Philips cu care este customizat Androidul Lollipop prezinta unele bug-uri, din fericire destul de mici.
Configuratie Philips Xenium v787
Partea hardware este compusa dintr-un chipset MediaTek ce este dotat cu un procesor octa-core de 1.3 GHZ, 2 GB memorie RAM si 16 GB memorie interna, extensibila cu doar 32 GB cu ajutorul unui card micro SD. La solicitari gen browsing, urmarit video-uri, device-ul se descurca perfect, insa daca rulam jocuri destul de solicitante, gen Heartstone vom observa ca acesta se va incinge si lag-ul va deveni suparator. Camerele de 13 MP si 5 MP se descurca destul de bine, cele mai bune fotografii fiind cele realizate in lumina naturala. Daca device-ul este prea cald, avem un lag suparator, ce poate ajunge si la 3 secunde. Bateria este punctul forte al lul Xenium V787, ea avand capacitatea de 5000 mAh(vezi si alte telefoane cu bateria de 5000 mAh) si oferind aproape 3 zile de utilizare medie. Comparativ cu Zenfone Max, Xenium are un mare plus, beneficiind de fast fast charging.
Philips Xenium V787 este un telefon decent, cu performante potrivite utilizatorului obisnuit si cu o baterie ce il ajuta sa se ridice peste medie. Totusi nu raspunde bine la peak-uri, folosirea lui intensa creind neplaceri destul de semnificative. La un pret de aporximativ 1200 lei ofera un raport calitate-pret decent, fiind in aceeasi gama cu Zenfone Max si Allview P8 Energy.