Oukitel K4000 Plus a fost anuntat de catre compania Oukitel, decisa in aceasta perioada a anului sa improspateze seria K4000. Ca de obicei, producatorul chinez ne propune un nou telefon de buget, cu o baterie impresionanta si cu un pret excelent.
In plus, terminalul beneficiaza de un sistem de protectie propriu, independent de sistemul de operare normal. In interiorul acestuia utilizatorul va putea stoca orice fel de fisier privat, de la fisiere importante pana la inregistrari video si audio, aplicatii precum Gmail sau Skype precum si mesaje secrete sau importante apeluri efectuate. Atat timp cat viitorul posesor le va considera private si automat demne de a fi protejate toate acestea vor putea fi ascunse cu ajutorul noului sistem gandit de Oukitel. In plus, acesta nu va afecta functionarea normala sau interfata de baza a telefonului.
Specificatii interesante pentru noul Oukitel K4000 Plus
Chiar daca este un mode entry-level, Oukitel K4000 Plus este pregatit sa ofere si o serie de specificatii atragatoare. Compania se bazeaza pe renumele pe care si l-a creat in materie de autonomie a bateriilor sale. Spre deosebire de Oukitel K6000 Plus care vine cu o baterie fabuloasa din punct de vedere al capacitatii, acest device va avea un acumulator mai mic, dar extrem de calitativ. Terminalul se va baza pe puterea acumulatorului sau cu capacitate de 4100 mAh care, conform celor de la Oukitel citati de Gizmochina, nu se va incalzi in momentul incarcarii sale. Bateria noului K4000 Plus va fi una din Lithium-Polymer si va asigura o autonomie de 2 zile asigura surse din apropierea producatorului.
Alte specificatii interesante ale noului Oukitel K4000 Plus se leaga de partea hardware. Device-ul entry – level va beneficia de un procesor puternic de la MediaTek, un quad-core pe 64 de biti MT6737 tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Acesta va avea la bord 4 nuclee Cortex A53 si va functiona alaturi de procesorul grafic Mali T720 MP2. Memoria RAM a telefonului nu va fi una super-generoasa, dar atinge totusi 2GB RAM, care mi se par suficienti pentru ceea ce propune Oukitel prin device-ul sau. Capitolul memorie interna este acoperit de cei 16 GB spatiu de stocare alocati de producator, un spatiu care se va putea insa extinde pana la 256GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD.
Oukitel K4000 Plus este un terminal 4G care va cantari destul de mult: 215 grame. In plus, se pare ca dispozitivul va fi si destul de gros (10.8 milimetri), ceea ce pare oarecum surprinzator tinand cont ca Oukitel K4000 Plus se va baza pe un display IPS LCD cu diagonala de numai 5 inch in rezolutie HD. Vom avea ocazia sa verificam si calitatea sistemului de operare Oukitel OS, cel care se va baza pe Android 6.0 Marshmallow, unul dintre cele mai populare sisteme de operare de pe piata din Asia.
Conexiunea la internet se poate face si prin wi-fi 802.11 b/g/n, in timp ce incarcarea acumulatorului se va realiza prin portul microUSB 2.0. Oukitel K4000 Plus va beneficia de mufa pentru casti 3.5 milimetri, dar si de GPS cu A-GPS si GLONASS. Dotarile foto nu sunt insa deloc impresionante, decat daca utilizatorul decide sa apeleze la optimizare software. In versiunea de baza.
Oukitel K4000 Plus va avea o camera foto principala de 8 megapixlei (poate ajunge la 13 megapixeli prin optimizare) si o camera foto secundara de 2 megapixeli (poate atinge 5 megapixeli prin optimizare). Practic, daca viitorul user va decide sa optimizeze software acest segment, atunci Oukitel K4000 Plus va avea specificatii foto de tip mid-range.
De unde putem cumpara Oukitel K4000 Plus?
Conform site-urilor de specialitate din Asia, terminalul poate fi deja achizitionat de pe site-urile Aliexpress.com si gearbest.com pentru numai 100 de dolari. O suma mica pentru un device entry-level mai mult decat decent. Oukitel K4000 Plus impresioneaza fara indoiala prin bateria sa de 4100 mAh, propune un sistem de securitate interesant, are calitate 4G si o memorie RAM de 2GB, ceea ce mi se pare satisfacator. In opinia mea, pentru acest pret, Oukitel K4000 Plus are sanse sa fie un terminal bine vandut.