Anul trecut, Oppo lansa pe piata smartphone-ul Oppo A15s. Noul Oppo A35 este de fapt o versiune de rebranding a modelului de anul trecut si a fost anuntat acum, oficial, pe piata, de catre acelasi producator.
Disponibil pe culori precum alb (ice jade white), negru (glass black) si albastru (mist sea blue), Oppo A35 costa aproximativ 800 de lei si este, asa cum probabil ca v-ati dat seama deja, un smartphone de buget. Sa aruncam o prima privire asupra sa.
Specificatii tehnice Oppo A35. Cum arata noul smartphone de buget de la Oppo
Cu un ecran cu rezolutie HD+, Oppo A35 propune o experienta decenta la nivel vizual. Diagonala sa de 6.52 inch nu il deosebeste foarte mult de restul telefoanelor de buget de pe piata din China.
Device-ul are un display cu aspect modern, in format 20:9, iar in partea de sus a acestuia descoperim nelipsitul decupaj de tip „notch” sau de tip iPhone. Pe spatele terminalului exista un senzor clasic de amprente.
In schimb, sub capota sa, Oppo a optat pentru un chipset accesibil si fara prea mari pretentii. Este vorba despre un procesor MediaTek, cuplat cu o memorie RAM de 4GB. Procesorul Helio P35 este destinat economisirii de energie, si mai putin performantei puternice. Avem o memorie nativa de 128GB, una care poate fi insa extinsa pana la 256GB, prin intermediul unui card de memorie extern.
Oppo A35 vine cu o baterie de 4.230 de miliamperi, care suporta incarcare rapida la 10W. La nivelul doarilor foto, din nou, handsetul nu iese foarte mult din tipare.
Camera principala, de pe spate, vine cu o rezolutie de 13 megapixeli si o deschidere f/2.2. Ceilalti doi senzori au rezolutii de 2 megapixeli. Pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling, Oppo A35 propune experienta senzorului de imagine de 8 megapixeli, cu apertura f/2.0. Este un senzor decent, dar care nu putem considera ca impresioneaza si care, cel mai probabil, va avea probleme in a captura corect imagini, dupa lasarea intunericului. Vine in schimb cu o functie atractiva, AI Beautification mode, care va ajuta probabil pasionatii de selfie-uri, pe parcursul zilei.
In ceea ce priveste zona de software, Oppo A35 se bazeaza pe Android 10, un sistem de operare peste care producatorul a „asezat” confortabil interfata dezvoltata in house si denumira ColorOS 7.2.
Smartphone-ul masoara 7.9 milimetri si cantareste 177 de grame. Inaltimea sa ajunge la 164 de milimetri.
Concluzie: Oppo A35 nu impresioneaza. Nu este un telefon pe care sa-l vrei daca ai pretentii de la viitorul tau handset. Este atractiv ca design, interesant si bine construit. Dar nu iese foarte mult din tiparele segmentului de buget.