LG X Cam – Precision 3D Arc Glass Design
LG X Cam este unul din cele doua smartphone-uri care marcheaza inceputul seriei X a producatorului LG. Lansat anul acesta la Mobile World Congress alaturi de G5 si X Screen, X Cam inglobeaza o tehnologie noua pentru camera, prezenta si la Huawei P9.
Designul lui X Cam se incadreaza categoric la mid-range. Carcasa este construita dintr-un plastic ce confera un aspect ieftin, atat la look cat si la atingere. Totusi, imbinarile si finisajele sunt realizate excelent, dar carcasa deformandu-se sau scartaind atunci cand este stransa mai tare in palma. Desi are o grosime de doar 6.9 milimetri, se simte solid la atingere si permite o utilizare usoara.
Constructia din plastic il face pe X Cam foarte usor, folosirea lui dand senzatia de telefon din care a fost scoasa bateria. Un punct minus este dat de butoane, ce nu ies din planul carcasei suficient, astfel fiind destul de greu de gasit si apasat daca nu te uiti la telefon. La capitolul performanta, device-ul celor de la LG se incadreaza in categoria mid-range, lasand impresia ca s-ar fi putut pune mult mai mult in aceasta carcasa. Procesorul este de tip octa-core si ruleaza la o frecventa de 1.14 GHZ, iar memoria RAM are o capacitate de 2 GB. Pe partea de stocare avem 16 GB memorie interna, care poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD ce are un slot dedicat, amplasat pe laterala stanga a terminalului.
Principalul atu pe care Lg X Cam il are este, dupa cum reiese si din nume, camera. De fapt sunt trei camere, doua principale si una de selfie. Principalul senzor are 13 megapixeli si lucreaza in paralel cu cel de-al doilea, de 5 megapixeli. Astfel se pot realiza cadre mult mai largi si se pot obtine rezolutii mari pentru poze. Cum este de asteptat, camera duala este sustinuta de autofocus si un blit LED, poate filma 1080p la 30 de cadre pe secunda, iar optiunile ei sunt: touch focus, face detection si panorama. Camera frontala are un senzor de 8 megapixeli.
? Cauta husa si accesorii LG X Cam pe catmobile.ro »
Sistemul de operare Android Marshmallow este preinstalat pe acest terminal, dar are skin-ul LG aplicat. Desi atunci cand vorbim de skinuri ne asteptam la bug-uri, X Cam ruleaza bine, lag-ul fiind mic. Totusi, limitarile in aceasta zona sunt impuse de chipset, care nu este varful gamei. Un plus adus acestui telefon este dat de display. Avand o dimensiune de 5.2 inci, acesta este de tip IPS LCD capacitiv, cu 16 milioane de culori si rezolutia de 1080×1920 pixeli, cu o densitate de 424 ppi. Unghiurile de vedere sunt foarte bune, iar luminozitatea permite folosirea decenta in lumina zilei. Acest ecran, prin calitatile sale pune in valoare tehnologia din spatele camerelor.
In constructia lui LG X Cam a fost integrata o baterie cu o capacitate de 2052 mAh, ce rezista destul de greu unei utilizari medii spre intense. Partea buna este ca acumulatorul este detasabil, iar atunci cand vor fi disponibile baterii de putere mai mare, autonomia telefonului va fi marita. Conectivitatea X Cam-ului este compatibila cu retelele 4G LTE.
In concluzie, LG X Cam poate fi considerat un telefon ce se adreseaza celor pentru care camera este elementul care conteaza cel mai mult. Desi inferioara ca brand si capacitate lui Huawei P9, Camera lui X Cam nu se face de ras, fiind superioara multor device-uri similare sau chiar superioare. Performantele acestui aparat sunt medii, insa optimizarea este reusita, avand un sistem care raspunde prompt si isi face treaba bine. Despre aparitia lui in magazine putem vorbi in cateva luni, el fiind asteptat sa apara intaia oara pe pietele din Asia.
Surse: gsmarena.com | ndtv.com | techradar.com | trustedreviews.com | droid-life.com