Reviews

Htc 10 – Inspiratie intr-o carcasa de metal

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Htc 10 – performanta de exceptie

 »» Htc smartphone »» Display 5.2″ Super LCD5 capacitive touchscreen, 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Htc 10 se apropie de ceea ce si-a dorit un fan adevarat de la producatorul sau preferat. Daca One M8 a fost un success, timpul sau s-a dus, iar incercarea de a continua aceasta linie cu One M9 nu a dat rezultatele asteptate. Asa ca, in luna mai a acestui an a fost lansat Htc 10, flagshipul companiei, un telefon ce concureaza direct cu Samsung S7 sau Iphone 6S.

HTC 10 Android smartphone »» Display 5.2″ Super LCD5 capacitive touchscreen, 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Flagshipul Htc imprumuta anumite componente de la predecesorii sai in materie de design, fara insa a copia, elementele preluate fiind integrate deoarece pur si simplu nu exista nimic de reprosat. Partea frontala este similara cu cea de pe One A9, iar spatele este o varianta imbunatatita preluata de pe M9. Constructia pune accent pe metal, carcasa fiind realizata exclusiv din aluminiu. Capacul din spate este usor curbat pe centru, curba accentuandu-se pe masura ce mergem spre margini. Aceasta alegere, ca si la ZenFone este ideala pentru folosirea cu o sigura mana. Pozitia camerei, senzorilor si butoanelor power si volume este clasica, singurul detaliu fiind optarea pentru folosirea cate unui tray dedicat Sim-ului si cardului microSD. Logo-ul companiei nu este inscriptionat pe partea frontala, fiind un mesaj subtil, care se adreseaza celor care pot recunoaste un Htc numai dupa forma si design, fara a avea nevoie de brand.

Dimensiunea display-ului a crescut la acest model la 5.2 inci, eliminarea logo-ului Htc si a speakerului mare de sub el lasand loc pentru asta. De asemena gasim un buton home capacitiv ce are si rol de senzor de amprenta in partea de jos. Ecranul este construit dupa tehnologia SuperLCD5, avand rezolutia de 1440×2560 si o densitate de 565ppi. Acesta este protejat de Corning Gorilla Glass 3, iar la capitolul performante se descurca excelent, unghiurile de vizualizare fiind meri, culori vibrante si contrast mare. Similar cu Super AMOLED-ul de pe S7, singura diferenta observandu-se numai cand cele doua telefoane sunt puse unul langa altul.

Htc 10 - Inspiratie intr-o carcasa de metal

Performantele lui Htc 10 sunt date de chipsetul Snapdragon 820, care la inceput avea probleme cu incalzitul, insa update-urile facute deviceului au rezolvat problema. Procesoarele sunt in numar de doua, de tip dual core, frecventa acestora fiind de 2.15 GHZ respectiv 1.6 GHZ. Ambele poarta numele Kyro si impreuna cu GPU-ul Adreno 530 si cei 4 GB Ram fac Htc Sense UI sa ruleze impecabil, lag-ul fiind inexistent. Telefonul vine in doua variante, de 32 si 64 GB memorie interna, care poate fi extinsa la 256 GB. Designerii au optat pentru integrarea unui port microUSB C reversibil, insa au renuntat la Blasterul IR.

Htc 10 - Campion în condiţii de iluminare redusă

Camera principala este o schimbare majora fata de predecesorii lui Htc 10, la care aplicatia plina de bug-uri, senzorul prost optimizat sau performanta scazuta erau o problema. Senzorul acesteia are rezolutia de 12 megapixeli, beneficiind de tehnologia UltraPixel, ce se traduce prin pixeli mariti fata de un senzor normal si implicit calitate mai buna. Optiuni precum panorama, HDR si filmat 2160p sunt standard. Totusi bug-urile scad drastic performanta. Exista o lipsa de corelare intre autofocus si senzor, rezultand cateodata in imagini blurate in cazul in care exista o sursa prea puternica de lumina, si la pornire aplicatia uneori ia ceva mai mult timp sa se intializeze. Camera de selfie este de 5 megapixeli si se descurca o ideee mai bine decat principala.

Bateria acestui terminal este construita dupa tehnologia Li-Ion si are capacitatea de 3000 mAh, oferind cam o zi de utilizare medie. Aceasta din pacate nu este detasabila, dar suporta Quick Charging 3.0, care da 50% in 30 de minute.

Flagshipul companiei taiwaneze este un produs reusit, fanii marcii fiind cei mai multumiti. Totusi, omiterea unor feature-uri ca IP67 rezistenta la apa si praf, suport IR sau bug-urile din sistem punand sub semnul intrebarii achizitia terminalului. Aceasta este dusa la extrem de pretul mare de pornire, de 570 de dolari. Totusi erorile din sistem pot fi reparate iar performantele telefonului pun in valoare calitatea acestuia, micile defecte putand fi trecute cu vederea.

Surse: techradar.com | alphr.com | gsmarena.com | trustedreviews.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
HTC 10
Author Rating
51star1star1star1star1star