Stiri

Facebook a anunțat că închide sistemul de recunoaștere facială

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

Facebook a anunțat că își va închide sistemul de recunoaștere facială, ceea ce înseamnă că va șterge șabloanele de recunoaștere a feței pentru peste un miliard de oameni.

Recunoașterea facială prin Facebook, subiect închis

Facebook a anunțat că în următoarele săptămâni își va închide sistemul de recunoaștere facială, care este responsabil pentru recunoașterea automată a fețelor oamenilor în fotografii și videoclipuri. Ca parte a acestei modificări, persoanele care s-au înscris pentru setarea Recunoaștere facială nu vor mai fi recunoscute automat în fotografii și videoclipuri. În plus, compania va șterge șablonul de recunoaștere facială folosit pentru a le identifica.

Facebook spune că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnici ai Facebook au optat pentru setarea Recunoaștere facială și pot fi recunoscuți. Îndepărtarea sistemului va duce la ștergerea a peste un miliard de șabloane individuale de recunoaștere facială.

Se vor opri și funcțiile sincronizate cu recunoașterea facială

De asemenea, Facebook a oferit oamenilor opțiunea de a fi notificați automat când apar în fotografii sau videoclipuri postate de alții și a oferit recomandări pentru cine să eticheteze în fotografii. Aceste caracteristici sunt, de asemenea, alimentate de sistemul de recunoaștere facială, care acum se oprește.

Compania spune că nu va înceta în întregime să lucreze la tehnologie, deoarece poate acționa în continuare ca un instrument puternic pentru a preveni frauda și uzurparea identității. Cu toate acestea, există multe preocupări cu privire la locul tehnologiei de recunoaștere facială în societate, iar autoritățile de reglementare sunt încă în proces de a furniza un set clar de reguli care reglementează utilizarea acesteia.

Pe fondul incertitudinii continue, Facebook consideră că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un set restrâns de cazuri de utilizare este adecvată. Compania Metaverse se va asigura că oamenii au transparență și control asupra faptului că sunt recunoscuți automat.

Această schimbare va afecta și Textul alternativ automat (AAT), o tehnologie folosită pentru a crea descrieri de imagini pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. În prezent, AAT identifică persoane în aproximativ 4% din fotografii. După schimbare, AAT va putea în continuare să recunoască câți oameni sunt într-o fotografie, dar nu va mai încerca să identifice cine folosește recunoașterea facială.