Traim vremuri agitate, iar pandemia de coronavirus se raspandeste din pacate tot mai rapid. Una dintre solutiile pe care le ai la indemana pentru a te proteja este sa incerci sa purifici aerul din camera in care lucrezi, la locul tau de munca sau in birou. Asa au aparut in scena, tot mai des, numeroase purificatoare de aer
Pe de alta parte, purificatoarele de aer sunt necesare in zilele noastre si din cauza poluării, care pare în creștere la nivelul intregii tai. Consultați in acest articol, cateva caracteristici de top pe care ar trebui să le căutați în timp ce cumpărați un purificator de aer.
Cum stii ce purificator de aer să alegi? Te ajutam cu cateva sfaturi
Purificatoarele de aer au devenit mai mult o necesitate astăzi, ele fiind o solutie optima chiar in perioada de pandemie. Vorbim de fapt despre un aparat de uz casnic opțional pentru purificarea aerului din casele sau birourile dumneavoastră. Purificatoarele de aer pot fi benefice nu numai în scopul reducerii poluării, ci și pentru cei care suferă de boli pulmonare.
Dar nu toate purificatoarele de aer sunt eficiente și nu multe dintre ele au funcțiile avansate pentru care ar trebui să căutăm. Iată deci cateva caracteristici pe care ar trebui să le căutați într-un purificator de aer.
Nivel de zgomot
Nivelul de zgomot este una dintre principalele caracteristici pe care ar trebui să le căutați la un astfel de purificator de aer. De ce? Pentru ca dacă un purificator de aer este prea zgomotos, el nu este recomandat pentru a fi folosit, pentru ca mai devreme sau mai tarziu te va deranja. Nivelurile de zgomot dintr-un purificator de aer se modifică in functie de ventilatie, asa ca tine minte acest pas important la achizitionarea unui astfel de dispozitiv. Verificarea nivelurilor de zgomot ale unui purificator de aer vă poate ajuta să decideți dacă este la fel de silențios pe cât iti doresti tu să fie. Cel mai bun purificator de aer ar trebui să aibă niveluri de zgomot cuprinse între 20-40 dB la cea mai mică viteză disponibilă pentru ventilator și 50-70 dB pentru cele mai puternice disponibile. Dacă este ceva mai mult decât acesta, probabil că ar trebui să evitați să îl cumparati.
Tehnologie de filtrare a aerului
Acesta este aspectul principal al unui purificator de aer care determină de fapt performanța acestuia. Diferite tipuri de tehnologie vor capta și gestiona diferite tipuri de poluare a aerului în interiorul casei dumneavoastră. Va trebui să o alegeți pe cea care vi se potrivește.
Filtrul HEPA ar trebui să capteze aproximativ 99,97% din particulele de 0,3 micrometri și este evaluat ca fiind cea mai eficientă și mai eficientă tehnologie disponibilă în purificatoarele de aer. Este posibil să nu menționeze numărul cel mai bun sau cel mai precis pentru performanța purificatorului de aer, dar sunt cel mai eficiente.
Filtrele PECO distrug poluanții din aer la nivel molecular în loc să îi prindă. PECO Technology este o tehnologie brevetată de Molekule care folosește radicalii liberi pentru a descompune poluanții precum COV, bacterii, mucegaiuri etc.
Filtrele de carbon captează poluanții atmosferici utilizând un proces numit absorbție. Cu timpul, aceste filtre devin mai puțin eficiente, deoarece își pierd încet capacitatea de reținere.
Costul filtrelor
Costul filtrelor este un alt aspect asociat tipului de filtru dorit. De exemplu, filtrele HEPA sunt eficiente, dar, în același timp, sunt extrem de fragile și se pot deteriora cu ușurință în timpul instalării, curățării și chiar atunci când unitatea este mutată. De asemenea, filtrele HEPA costă mai mult decât celelalte opțiuni. Așadar, trebuie să aveți în vedere și costul filtrelor de înlocuire. Dar filtrele HEPA durează mai mult decât filtrul cu carbon activ. În cazul în care primul durează aproximativ 1 an, acesta din urmă ar dura aproximativ 6 luni înainte de a fi necesar să-l înlocuiți.
Ușurință în utilizare
Ușurința de utilizare și designul trebuie să fie în conformitate cu comoditatea utilizatorilor, care vor folosi purificatorul de aer zilnic. Va trebui să verificați dacă este un purificator de aer inteligent și poate fi controlat printr-o aplicație prin conectarea la Wifi, dacă poate fi controlat doar de la unitatea de purificare a aerului, ce opțiuni și caracteristici are purificatorul de aer, cât de complicata este interfața si asa mai departe. Un lucru important de căutat este dacă purificatorul de aer vă va anunța când este timpul să schimbați filtrele. Când filtrele se murdăresc, acestea vor afecta performanțele purificatorului de aer și ar trebui să schimbați filtrele înainte ca acestea să se murdărească pentru o performanță optimă.
Dimensiunea camerei
Va trebui să găsiți purificatorul de aer potrivit pentru dimensiunea camerei dvs. Purificatoarele de aer mici sunt proiectate pentru spații personale sau camere de până la 28 de metri. Purificatoarele de aer de dimensiuni medii sunt pentru camere între 28 și 65 de metri, iar cele mari sunt pentru camere între 65 și 175 de metri pătrați.
Daca esti interesat de un astfel de dispozitiv, noi iti recomanda acest model: Purificator de aer Xiaomi Mi Air Pro, Smart Wi-Fi, CADR 500 m3/h, senzor temperatura si umiditate, sensor PM2.5, Alb. Te costa 882 de lei la data redactarii acestui articol si beneficiaza de o reducere de la 950 de lei. Nu este zgomotos in stand by, are filtru HEPA și filtreaza mirosurile. Arunca o privire peste el.