Coolpad Power este un smartphone pe care ambitiosul producator chinez, Coolpad, il propune pentru sectorul entry-level. Din fericire, un detaliu remarcabil pentru acest terminal este faptul ca el beneficiaza de o baterie cu o capacitate impresionanta, pentru ca restul configuratiei sale este cel mult mediocra. Chiar si-asa, Coolpad Power poate atrage atentia utilizatorilor si poate reprezenta o solutie oportuna pentru anumite niste la fel ca si phabletul Coolpad Sky 3S despre care puteti citi aici mai multe.
Coolpad Power review
Coolpad nu este un brand foarte popular in afara Asiei, dar se bucura de rezultate bune in ultima vreme pe aceasta piata. Concurenta este insa una ametitoare pentru micii producatori din China, astfel ca cei de la Coolpad au foarte mult teren de recuperat. Prin Coolpad Power, compania nu poate recupera acest teren, dar asigura prin intermediul acestui item o solutie oportuna pentur multi utilizatori.
Punctul forte? Indiscutabil autonomia pe care noul Coolpad Power o poate asigura utilizatorilor sai. Smartphone-ul mizeaza pe o baterie de 4000 mAh, care garanteaza o autonomie de pana la 400 de ore in standby si de pana la 30 de ore pe durata convorbirilor. Promitator? Cu siguranta, mai ales din partea unui producator mic, asa cum sunt cei de la Coolpad. De retinut, pentru cei interesati, ca bateria acestui terminal nu se poate scoate si este din Lithium-Polymer.
Ce altceva ne mai ofera insa terminalul in cauza? Coolpad Power vine cu un display de 5 inch in diagonala si o rezolutie buna de 1280×720 pixeli. Densitatea pixelilor este una decenta (294 pixeli per inch), iar rezolutia HD garanteaza prezenta unui display sa-i zicem la fel de decent precum calitatea pixelilor sai. Coolpad Power este un terminal dual sim care se bazeaza ca sistem de operare pe Android 6.0 Marshamallow ajutat de interfata grafica CoolUI 8.0, cea mai noua creatie a producatorului chinez. Compatibil cu standardul 4G, Coolpad Power beneficiaza de o memorie de 1GB RAM (cam putin din punctul meu de vedere) si de 16 GB spatiu de stocare. Acesta din urma poate fi insa extins in cele din urma pana la 32 GB pentru ca terminalul beneficiaza de slot pentru carduri microSD. Placa video care insoteste procesorul este un model Mali T720, iar procesorul care motorizeaza device-ul este un quad-core pe 64 de biti, MediaTek MT 6753P de 1.0 Ghz, unul destul de decent pentru aceasta gama.
La capitolul design, Coolpad Power se prezinta destul de bine, insa formatul si conceptul nu par originale. Va las pe dumneavoastra sa decideti cu ce terminal destul de popular de piata, seamana acest dispozitiv. In schimb, descoperim o constructie solida, cu butoane de operare integrate in display. Grosimea sa nu este tocmai multumitoare, Coolpad Power masurand aproape 9 milimetri la acest capitol. Dotarile foto nu mi se pare deloc impresionante, in conditiile in care camera foto principala are un senzor de 8 megapixeli la baza, iar cea frontala conteaza doar pe 2 megapixlei plus tehnologia fixed focus. Sigur, se putea cu mult mai bine, dar decizia Coolpad este de inteles.
Coolpad Power pret si verdict
Smartphone-ul entry level, Coolpad Power costa aproximativ 150 de dolari, fara eventuale taxe incluse daca il veti comanda de pe Aliexpress. Terminalul este unul destul de modest la capitolul performanta, are un design placut si ca punct de stabilitate in ceea ce priveste performanta sa avem bateria de 4000 mAh, care mi se pare destul de interesanta daca vor fi confirmate datele oficiale de „pe hartie”.