Allview isi mentine renumele de producator de telefoane accesibile, oferind pe piata romaneasca una din cele mai mari game de smartphone-uri entry-level. Allview P5 Pro este unul dintre acestea, facand parte din oferta producatorului din luna ianuarie a acestui an, ceea ce ne-a permis sa utilizam feedback-ul oferit de persoanele care l-au achizitionat.
Designul lui P5 Pro nu este cu nimic iesit din comun in ceea ce priveste aspectul, urmand liniile cu care producatorul ne-a obisnuit. Astfel avem o carcasa de plastic, ce poate fi acoperita fara probleme cu o husa de protectie, telefonul nefiind construit din materiale premium. De asemenea avem colturi si margini rotunjite ce ofera o utilizare facila, dar si o dimensiune acceptabila, data de ecranul de 4.5 inci.
…. vezi Husa Allview_P5_PRO
Allview P5 PRO – performante
Performantele acestui device nu sunt in masura sa satisfaca pe cei pretentiosi. Astfel avem un procesor quad-core tactat la 1 GHz, 1 GB RAM si 8 GB spatiu de stocare intern. De mentionat ca din cei 8 GB ai telefonului, aproximativ 3 sunt la dispozitia userului, insa acest inconvenient poate fi depasit cu un card microSD de pana la 256 GB. Totusi sistemul de operare Android Lollipop ruleaza decent, insa exista si bug-uri, cum ar fi intrarea mesageriei intr-o zona in care telefonul are semnal full. Display-ul este de tip LCD IPS capacitiv, de 4.5 inci si o rezolutie de 480×854 pixeli. Camerele acestui model sunt si ele entry-level, cea principala avand senzorul de 5 megapixeli iar cea secundara fiind de tip VGA.
Un plus pentru P5 Pro este bateria, care desi are doar 1700 mAh se poate inlocui cu o alta de capacitate mai mare. Unii utilizatori au raportat descarcari neasteptate ale acumulatorului, o problema intalnita si la alte modele entry de la Allview. Conectivitatea 4G de care P5 Pro beneficiaza “ajuta” si ea la golirea rapida a bateriei.
Concluzia ar fi ca pentru un pret de aproximativ 300 de lei putem achizitiona un telefon potrivit pentru persoanele in varsta sau pentru copii, utilizarea lui la cerintele de la care un utilizator average are pretentia, chiar si pentru un entry-level, putand pune ceva probleme. O alternativa destul de apropiata ar putea fi Lenovo A2010(specificatii tehnice), care ofera si el conectivitate 4G, plus o baterie mai mare.