Stiri

ZTE Nubia N1 Lite smartphone mid-range cu baterie de 3000 mAh

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

ZTE Nubia N1 LiteZTE Nubia N1 Lite a fost prezentat oficial de catre compania chineza cu ocazia expozitiei de tehnologie de la Barcelona, Mobile World Congress 2017.

Terminalul este un smartphone aproape entry-level cu specificatii mid-range, un continuator al traditiei ZTE care compleateaza Nubia N1 lansat in iulie anul trecut. ZTE Corporation (Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) este o companie puternica din China, care in 2010 a intrat in top 10 mondial in ceea ce priveste vanzarea de telefoane mobile. Localizata in Shenzen, ZTE a inregistrat venituri de peste 12 miliarde de dolari in 2015 si este depasita la nivel de volum comercial doar de marii producatori din Statele Unite si Asia.

ZTE Nubia N1 Lite review si impresii

ZTE Nubia N1 Lite (3)Noul ZTE Nubia N1 Lite este un dual sim care beneficiaza de conectivitate 4G LTE. Terminalul continua traditia Nubia N1 a ZTE, dar reprezinta o versiune usor inferioara terminalului prezentat pietei smartphone vara trecuta de catre compania chineza. Diferentele exista si sunt vizibile, dar ZTE Nubia N1 Lite nu este deloc un mid-range de neglijat. Acesta pastreaza diagonala smartphone-ului din iulie 2016, adica 5.5 inch cu rezolutie HD 1280×720 pixeli. Este vorba despre un IPS LCD capacitive touchscreen in 16 milioane de culori cu o densitate a pixelilor de 267 pixel per inch. Versiunea Android OS v6.0 Marshmallow este de asemenea o constanta si pentru acest terminal prezentat la Mobile World Congress 2017 de catre ZTE, un sistem de operare pe care il gasim si la versiunea clasica Nubia N1.

In schimb, ZTE nu a pastrat octa-core-ul MediaTek MT6755 de la Nubia N1, ci mizeaza la noul sau terminal pe un quad-core care se bazeaza pe o memorie RAM de 2GB. In acelasi timp, smartphone-ul asigura o memorie nativa de 16 GB care poate fi extinsa (asta este vestea buna) prin card microSD. Item-ul beneficiaza asadar de slot pentru carduri si poate „gazdui” un microSD de pana la 256 GB.

Diferente considerabile inregistram insa la capitolul camere foto. In timp ce Nubia N1 miza pe doua camere cu senzori de 13 megapixeli fiecare, noul terminal ofera utilizatorilor o camera principala de 8 megapixeli cu deschidere f/2.0 si blitz dual LED. Cam putin, dar per total, daca luam in considerare si pretul terminalului, o decizie probabil justificata a companiei asiatice. Camera pentru selfi-uri atinge 5 megapixeli si lasa destul de putine comentarii in casuta sa tehnica cu exceptia faptului ca beneficiaza de blit. La ZTE Nubia N1 Lite avem parte desigur si de un senzor de amprente care este plasat undeva in spate, un spate dominat de un design metalic elegant.

ZTE Nubia N1 Lite (2)

Telefonul ZTE Nubia N1 Lite are o baterie mai mica decat fratele sau mai mare ca varsta: 3000 de mAh fata de cei 5000 mAh pe care ii oferea Nubia N1. Bateria device-ului nu poate fi inlocuita. Conform informatiilor oficiale, ZTE nu a oferit inca niciun pret pentru noul sau dispozitiv, care foarte probabil va ajunge pe piata undeva in luna martie. Cu toate acestea, terminalul nu va depasi in proportie foarte mare suma de 200 de euro. Stim in schimb pe ce culori vom putea achizitiona ZTE Nubia N1 Lite. De fapt, este vorba de o singura culoare, sobra, serioasa si impunatoare: negru.

ZTE Nubia N1 Lite plusuri

  • pret mic
  • design elegant, constructie de calitate
  • slot pt carduri
  • audio calitativ
  • conectivitate 4G

ZTE Nubia N1 Lite minusuri

  • procesor modest
  • nu beneficiaza de Android 7.0 Nougat
  • sistem de camere mediocru in comparatie cu Nubia N1

ZTE Nubia N1 Lite (1)

 

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
3 based on 2 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE Nubia N1 Lite