Reviews

OnePlus 5T review, pret, pareri, disponibilitate » Unul dintre cele mai puternice telefoane din lume

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

OnePlus 5T (4)OnePlus 5T review, pret, pareri, disponibilitate »Asa cum era de asteptat, compania OnePlus a lansat astazi oficial pe piata, al doilea sau telefon din 2017. Este vorba despre OnePlus 5T, modelul superior al terminalului OnePlus 5, probabil cel mai bine vandut smartphone din istoria companiei dupa primele estimari din acest an. Evident, cea mai buna veste care vine dinspre compania chineza este faptul ca OnePlus 5T are un pret rezonabil de achizitie, raportat la ceea ce ofera handset-ul in materie de specificatii.

OnePlus 5T review: design si aspect

Primul lucru care sare in evidenta la noul terminal era usor de anticipat in perioada de pre-lansare. OnePlus a umblat la capitolul design si modelul lansat astazi in India este primul din portofoliul companiei care are un display 18:9. Diagonala a crescut de la 5.5 ” la 6″ , iar producatorul a renuntat la clasicul panou Full HD.

OnePlus 5T (2)

De aceasta data, ecranul telefonului OnePlus 5T ocupa nu mai putin de 80.5% din suprafata frontala a smartphone-ului, un procent impresionant si extrem de bine venit pentru o firma care era acuzata ca nu pune atat de mult accent pe partea design.

 

Afisajul este acum putin mai ingust in marginile laterale, dar si in partile de sus si de jos. Si pentru ca OnePlus a optat pentru un panel foarte mare, de aceasta data, scannerul de amprente nu se mai regaseste in partea frontala a device-ului ci pe spatele handset-ului. Conform companiei, senzorul de amprente poate debloca telefonul in 0.2 secunde.

OnePlus 5T (5)

OnePlus 5T este mai greu cu aproximativ 10 grame decat modelul lansat in acest an in iunie, dar pastreaza aceeasi grosime: 7.3 milimetri. Evident insa, noul handset este mai lung, avand 156.1 milimetri inaltime, fata de 154.2 milimetri cat avea OnePlus 5.

OnePlus 5T review: specificatii tehnice, primele impresii, pareri

Asadar, OnePlus 5T este acum oficial! Si vestea este cu atat mai buna cu cat aflam ca pretul device-ului este unul rezonabil. Si ca sa continuam cu vestile foarte bune, atentie la specificatiile pe care le aduce acest captivant handset.

OnePlus 5T Specificatii tehnice
Display Optic AMOLED, 6.01 inches, 93.7 cm2 (~80.0% screen-to-body ratio). rezolutie Full HD + si Corning Gorilla Glass 5
Procesor Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, Octa-core (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo), placa video Adreno 540
Memorie RAM 6 sau 8 GB
Memorie ROM 64 sau 128 GB
Sistem de operare Android 7.1.1 Nougat cu update la Android 8.0 Oreo
Dotari foto Camera principala duala Sony IMX398 16-megapixeli, diafragma F1.7 + senzor Sony IMX376K 20-megapixeli, apertura F1.7; PDAF, flash LED dual, EIS, filmare in 4K cu 30 fps, 1080p cu 60fps, slow motion in 720p cu 120fps
Camera secundara Sony IMX371 16-megapixeli cu diafragma F2.0
Acumulator 3300 mAh cu Dash Charge
Dimensiuni 156.1 x 75 x 7.3 mm
Sunet Dirac HD, 3 microfoane

Fara doar si poate, OnePlus are un cuvant greu de spus in acest moment pe piata de telefonie mobila. Chinezii au apelat iata la metoda Apple si scot maxim doua telefoane pe an, ambele high-end, cu care reusesc sa supravietuiasca, ba chiar sa se impuna pe acest segment de activitate. OnePlus 5 a impresionat, la un an distanta de cand OnePlus 3 si OnePlus 3T faceau ravagii dupa lansarea lor oficiala.

Pariul nostru este ca OnePlus 5T va impresiona si mai mult. Foarte probabil, noul handset al companiei este cel mai impunator telefon lansat pana acum de firma chineza. Marea noutate? Panelul de 6.01-inch cu afisaj 18:9, ceea ce reprezinta o premiera pentru OnePlus. Ecranul este unul de tip optic AMOLED si aduce acum o rezolutie Full HD + o rezolutie superioara oricarei rezolutii de pana acum de pe telefoanele din portofoliul firmei. Nu lipseste sticla curbata 2.5 D si protectia Corning Gorilla Glass 5. Totul pare, arata si suna perfect!

OnePlus 5T review

Carcasa telefonului este metalica si pe spatele device-ului se pot observa sistemul dual de camere, scannerul de amprente si logo-ul companiei OnePlus. In mod sigur vor exista foarte multe teste care vor testa stabilitatea si eventual fragilitatea telefonului si a constructiei sale, iar cei de la JerryRigEverything probabil abia asteapta aceasta provocare. Putem totusi anticipa ca partea metalica va atrage totusi eventualele zgarieturi accidentale si complet nedorite. Si in acest context recomandam inca de pe acum achizitionarea unei huse OnePlus 5T pentru a evita toate aceste neplaceri.

Sub capota, OnePlus 5T ascunde un procesor octa-core foarte cunoscut in acest an. Este acelasi chipset de pe modelul standard si cel mai impunator din 2017 pe Android. Qualcomm Snapdragon 835 este tactat la frecventa de 2.45 Ghz si are la bord 8 nuclee Kryo. Procesorul grafic cu care este cuplat este Adreno 540.

Producatorul a asociat platforma cu 8GB memorie RAM in versiunea cea mai scumpa si cu 6GB memorie RAM intr-o versiune ceva mai accesibila. Modelul cu 8GB RAM vine cu 128 GB memorie UFS 2.1 ROM, in timp ce modelul cu 6GB RAM vine cu 64 GB memorie UFS 2.1 ROM. Asa cum suntem obisnuiti, nici acest model nu are slot pentru carduri externe.

Android 7.1.1 Nougat ruleaza OnePlus 5T din cutie, cu interfata grafica Oxygen OS 4.7. Producatorul anunta in mod evident upgrade-ul spre Android 8.0 Oreo, cel mai nou sistem de operare de la Google.

OnePlus 5T (3)

Asa cum speculam si noi zilele trecute, firma chineza nu a renuntat la tehnologia sa Dash Charge pentru incarcarea rapida a bateriei de 3300 miliamperi, in favoarea tehnologiei Wireless Charging. OnePlus 5T ramane cu Dash Charge si n-am spune vreo secunda ca este o decizie gresita.

In privinta dotarilor foto, OnePlus 5T sta in felul urmator. Handset-ul are:

  • – camera principala duala pe partea din spate, cu senzor de imagine Sony IMX 398 de 16 MP plus senzor Sony IMX 376K de 20 MP. Primul senzor are o apertura F1.7, la fel ca si al doilea. Camera principala beneficiaza de flash LED, stabilizare EIS, filmare la rezolutie Ultra HD si posibilitate de inregistrare video la rezolutie Full HD cu 60 de cadre pe secunda, respectiv slot motion in HD cu 120 de cadre pe secunda
  • – Camera secundara Sony IMX371 de 16 megapixeli cu apertura F2.0 si functie de recunoastere faciala

OnePlus 5T vede 4G LTE Cat 12, are slot dual SIM (nano SIM) si port USB Tip C 2.0. Tehnologia WiFi este 802.11 a/b/g/n/ac, iar tehnologia bluetooth este de cea mai noua generatie: versiunea 5.0. OnePlus 5T are mufa de 3.5 milimetri si GPS cu A-GPS, GLONASS si BDS si nu este privat de optiunea NFC.

OnePlus 5T review: disponibilitate

Noul handset al OnePlus arata si chiar este, impresionant! Iar un OnePlus 5T review ar trebui sa includa aceste cuvinte destul de des. Avem un display superior de aceasta data, mai mare in diagonala, mai bun in rezolutie si cu format 18:9, conform trendului din 2017. Nu lipseste cel mai bun procesor probabil de pe piata, versiuni cu memorie RAM de exceptie, capacitate mare de stocare a datelor, o baterie foarte buna cu incarcare rapida de calitate si un update promis catre Android 8.0 Oreo.

  • OnePlus 5T de 6GB memorie RAM si 64 GB memorie ROM costa 499 de dolari, echivalentul a aproximativ 2000 de lei.
  • OnePlus 5T de 8 GB memorie RAM si 128 GB memorie ROM costa 559 de dolari, echivalentul a aproximativ 2200 de lei.

OnePlus 5T review: verdict

In opinia mea preturile pentru acest device sunt excelente. OnePlus 5T este fara indoiala unul dintre cele mai puternice telefoane lansate vreodata pe piata de telefonie mobila inteligenta si merita aceasta investitie. Raportul calitate – pret este unul ideal, o concluzie la prima vedere, evident in lipsa unei testari a terminalului.

OnePlus 5T review: unboxing

OnePlus 5T pret si de unde il poti comanada

OnePlus 5T poate fi comandat direct de pe site-ul OnePlus.net cu livrare gratuita in Romania. Din cate se pare, livrarea telefonului nu va depasi intervalul a zece zile. Preturile sunt destul de avantajoase: 499 de euro pentru versiunea de 6GB RAM si 64 GB ROM si 559 de euro pentru versiunea de 8 GB RAM si 128 GB ROM.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 6 votes
Brand Name
OnePlus
Product Name
OnePlus 5T
Price
$ 499