Stiri, Top list

LG V30 » 5 motive pentru care merita sa iei in calcul achizitionarea lui

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

LG V30 este noul flagship al celor de la LG. Costa destul de mult, arata foarte bine, este distinctiv, modern si dezirabil. Pare predestinat succesului, iar LG isi freaca mainile pentru succesul din primele saptamani de la lansarea oficiala.

Desigur, LG V30 (review) poate fi considerat si usor imperfect. The Verge nu a avut spre exemplu doar cuvinte de lauda la adresa lui, explicandu-ne ca este „genul de telefon pe care il placi, dar nu il poti iubi”. Teoretic, specialistii publicatiei amintite sustin ca LG a facut totul perfect pana la un punct, cand parca s-au blocat. „Opera de arta nu este definitivata” scrie exepertul Vlad Savov, cunoscut pentru recenziile sale dure. A fost Savov dur, ca de obicei, sau LG V30 nu merita cei 900 de dolari pe care compania sud-coreeana ii cere pentru el.

Ei bine, adevarul este probabil undeva la mijloc, cert este ca daca vrei sa gasesti argumente in favoarea acestui terminal, le gasesti fara probleme. Noi ne-am gandit la 5 motive pentru care achizitionarea LG V30 merita luata in calcul si le impartasim cu dumneavoastra in cadrul acestui articol.

LG V30 SPECIFICATII TEHNICE

Ecran: OLED 6″, 18:9, rezolutie 2880 x 1440 px, 538 ppi, Corning Gorilla Glass
OS: Nougat 7.1.2 plus LG UX 6.0+
Memorie RAM: 4Gb
Memorie ROM: 64 Gb
Procesor: Snapdragon 835 de la Qualcomm, 2,4 Ghz
Placa video: Adreno 504
Baterie: 3300 mAh
Incarcare rapida: Da, Quick Charge 3.0
Incarcare wireless: Da
Conectivitate: 4G VoLTE
Senzor de amprente: da
Camera foto principala duala: 16+13 Mp cu OIS, EIS, PDAF, filmare 4K
Camera foto frontala: 5 Mp, apertura F2.2
Greutate: 158 de grame
Grosime: 7.3 milimetri
Inaltime: 151,7

5 motive pentru care merita sa iei in calcul achizitionarea flagshipului LG V30

1. Ecranul OLED FullVision

Comparativ cu Galaxy S8 Plus de la Samsung, noul LG V30 este mai scurt, mai lat si mai subtire. LG V30 este un smartphone ergonomic si minimalist, iar design-ul il avantajeaza enorm chiar si prin comparatie cu recent lansatul Google Pixel 2 XL care are un ecran asemanator. Ecranul OLED de pe LG V30 este fara indoiala comparabil cu ecranale AMOLED de pe telefoanele de top Samsung. Specificatiile sale vorbesc de la sine: diagonala de 6 inch, format 18:9 si o rezolutie captivanta: 2880 x 1440 pixeli. In plus, ecranul este invelit in sticla protectoare Corning Gorilla Glass.

LG V30 (1)

Marele rival intern al celor de la LG Group este remarcabil la acest capitol, dar…pe LG V30, LG a reusit sa dea lovitura! Noul ecran OLED este primul si poate cel mai important dintre argumentele pentru care flagshipul merita luat in calcul pentru o eventuala achizitie. Nu doar ca are specificatii de calitate, dar arata chiar mai bine decat pe majoritatea telefoanelor de top de pe piata.

Stim ca cei de la LG produc astfel de ecrane de foarte buna calitate si remarcabile in orice sens posibil sunt celebrele TV OLED. Dar sa vezi un astfel de ecran pe un telefon de 6″, excelent optimizat cu design minimalist si ergonomic este nu doar o provocare, ci o adevarata reusita!

Vizibilitatea in lumina soarelui este impresionanta pe noul varf de gama de la LG, la fel si vizibilitatea in conditii de luminozitate scazuta. Culorile prin OLED-ul propus de LG sunt vibrante si au un contrast reusit. Sud-coreenii au facut o treaba excelenta!

2. Wireless Charging

Este indiscutabil un atu in 2017! LG V30 are sticla pe spate, dar pe in fata si se alatura astfel trendului acestui an in care s-au mai inscris si alte telefoane importante ce au renuntat la plastic si metal pentru un finish all-glass. Asta ii permite lui V30 sa beneficieze de wireless charging. Mai mult decat incarcarea atipica si (aproape) imposibil de perceput in urma cu cativa ani pe un smartphone, aceasta functie wireless charging are si alte avantaje.

Spre exemplu, stiai ca iti poti conecta castile si asculta linistit muzica pe V30 (la un nivel excelent apropos) in timp ce telefonul tau se incarca, wireless? Ei bine da, poate ca nu pare la prima vedere, dar este un avantaj!

3. Autonomia telefonului

Nu stim daca ecranul OLED are si la acest capitol un rol esential pentru ca el consuma mai putin bateria telefonului sau pur si simplu LG a crescut din punct de vedere software (optimizarea parametrilor), dar V30 de la LG are o autonomie foarte buna.

LG V30 (2)

Comparand autonomia de pe LG V30 cu cea de pe LG G6 devine destul de clar ca producatorul sud-coreean a facut un pas urias in fata. Va reamintim ca device-ul se bazeaza pe un acumulator de 3.300 mAh care te ajuta sa depasesti fara ezitare o zi de autonomie chiar si daca-l „vei stoarce” de puteri. Interesant este ca aceasta baterie beneficiaza de tehnologie de incarcare de tip wireless, dar si pe tehnologia de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 3.0.

4. Sistemul Hi-Fi Quad DAC

Este grozav! Grozav! Pana si critica aspra a lui Savov s-a imblanzit la acest capitol, iar The Verge noteaza: „sistemul asta ma face sa ma simt ca si cum ingerii au coborat din ceruri si si-au conectat harfele la urechile mele”.

Sunetul de pe LG V30 te va face sa-ti doresti sa petreci cat mai mult timp cu tine insuti, pentru a te bucura de o experienta muzicala spectaculoasa. Vei dori sa te plimbi cat mai mult, sau sa-ti intarzie autobuzul, doar pentru a asculta o melodie in plus. Poti folosi castile B&O Play din dotare sau poti atasa alte casti in ear sau chiar casti on ear si te vei bucura de un sistem audio aproape extraordinar.

LG V30 Quad DAC

Unde mai pui ca punctul 3 de mai sus te ajuta sa fii sigur pe autonomia telefonului prin incarcarea wireless posibila in acelasi timp cu experienta ta muzicala. Google si Apple probabil ca ne conduc spre o experienta muzicala wireless, dar LG ne demonstreaza ca o astfel de experienta este posibila si cu ajutorul clasicei mufe de 3.5 milimetri.

5. Viteza si optiuni complete

Snapdragon 835. Chipset-ul „minune” de la Qualcomm, nu mai are nevoie de prea multe prezentari. Prezenta sa pe LG V30 conteaza si cantareste foarte mult. Departe de mine gandul de a sublinia lacunele LG G6, care in fapt, chiar este un telefon bun.

LG V30 5 motive pentru care merita sa iei in calcul achizitionarea lui

Dar diferenta de procesor este evidenta, iar viteza de pe LG V30 este mai mare. Spre exemplu, la capitolul multiwindow … V30 efectiv „zboara” prin comparatie cu precedentul flagship. Si poate face asta datorita celor 4 GB RAM si a procesorului foarte puternic de la Qualcomm. Nu avem lag, nu avem slowdown, nu avem probleme. Acest chipset a devenit practic un standard pentru high-end-urile de pe Android din 2017, iar pe V30 arata parca mai „matur” ca niciodata.

Si pentru ca LG a vrut parca sa demonstreze cu tot dinadinsul ca telefonul sau este un high end, pe V30 avem incarcare wireless, fast charging, USB C v3.1, certificare IP68, slot pentru carduri micro SD, mufa jack, quad DAC si bluetooth v5.0. Adica, aproape tot!

Varful de gama al companiei LG din acest final de an, poate fi inca achizitionat la precomanda prin intermediul site-ului evoMag. Pret LG V30 Romania 3.999 LEI!

Summary
LG V30 » 5 motive pentru care merita sa iei in calcul achizitionarea lui
Article Name
LG V30 » 5 motive pentru care merita sa iei in calcul achizitionarea lui
Description
5 motive importante pentru care LG V30 face toti banii: chiar daca flagshipul costa 800$, LG a facut o treaba excelenta la constructia sa