Reviews, Stiri

Huawei Mate 10 Pro review » primul smartphone din lume cu procesor de inteligenta artificiala

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei Mate 10 Pro review » primul smartphone din lume cu procesor de inteligenta artificiala » Pe langa Huawei Mate 10, la evenimentul din Germania, gigantul din China a introdus si noul Huawei Mate 10 Pro, primul smartphone din lume cu procesor de inteligenta artificiala, dupa cum il descrie The Verge.

Este vorba despre un telefon de top, cu design premium si o baterie foarte mare, care propune un procesor bazat pe inteligenta artificiala, capabil sa optimizeze absolut totul pentru viitorul utilizator, dar si sa asigure o intimitate de cel mai inalt nivel. Indiscutabil, principalul scop al lansarii acestui device este „atacul iminent” si „direct” la adresa rivalilor de la Samsung, Google sau Apple, care au telefoane cu ecrane mari si spectaculoase, lansate in urma cu putin timp.

Huawei Mate 10 Pro review: primele reactii internationale si detalii despre procesorul bazat pe inteligenta artificiala

„Huawei Mate 10 Pro este demonstratia suprema pe care Huawei o putea face in acest an, a faptului ca producatorul chinez poate produce dispozitive la acelasi nivel cu rivalii emblematici, Samsung si Apple” a marturisit imediat dupa lansare, reputatul director de cercetare pentru dispozitive mobile din Europa al companiei IDC. Noul procesor, Huawei Kirin 970 este construit practic pe aceleasi caracteristici ca si Apple A11 Bionic, procesorul de pe iPhone 8.

Huawei a optat pentru acest tip de procesor pentru a rula forme si functii de inteligenta artificiala pentru detectarea avansata a imaginilor, activitatea in sine a camerei foto precum si a numeroaselor tehnici de computatie care combina imaginile de la cei doi senzori de imagine pentru modul portret. Compania chineza sustine chiar ca datorita noului procesor, telefonul sau de top poate invata obiceiurile utilizatorilor, poate anticipa astfel ce fel de aplicatie ar urma sa deschida acesta sau sa accelereze viteza cu care se misca Huawei Mate 10 Pro in anumite momente, cand in background functioneaza aplicatii inutile.

In acelasi timp, noul Emotion UI, interfata de pe Android 8.0 Oreo mentine nivelul curat al telefonului, contribuind si la consumul foarte redus de energie. Un job pe care si-l asuma si display-ul Full Screen, care are destula grija sa nu stoarca foarte tare bateria de 4000 de miliamperi. „Huawei considera ca acest chipset propriu este mai puternic decat orice alt chipset de pe piata, iar daca se va demonstra ca este intr-adevar asa, acesta este marele succes al companiei din 2017.” a precizat ieri, acelasi Jeronimo. De remarcat ca device-ul primeste certificare IP 67 si automat protectie impotriva apei si prafului excesiv.

Huawei Mate 10 Pro review specificatii tehnice complete

[table id=4 /]

 

Huawei Mate 10 Pro review pareri, aspect si detalii tehnice

In materie de specificatii tehnice, noul flagship al Huawei impresioneaza. Insa nici la capitolul aspect, n-am putea spune ca, la o prima vedere, suntem vreo clipa dezamagiti de ceea ce aduce Mate 10 Pro. Avem un design premium pe un telefon construit din metal si sticla. Device-ul primeste acum o bara in dreptul antenelor si un ecran spectaculos, atat ca dimensiuni, cat si ca si caracteristici sau la nivel estetic. Nu este un telefon greu, pare sa-si impuna aspectul lung si ingust si lasa o impresie puternica inca de la prima vedere.

Huawei Mate 10 Pro review

Ecranul Full HD, FullView are (evident) aspect 18:9 si o diagonala de 6 inch. Acest ecran suporta o rezolutie Full HD +, adica 2160 x 1080 pixeli. Mate 10 Pro are o rata de contrast de 70000 : 1 pe ecranul sau si o excelenta densitate a pixelilor.

Sub capota, terminalul ascunde un procesor impresionant, octa core Huawei Kirin 970 construit pe un proces de 10 nm. Procesorul are in componenta sa patru nuclee de 2.4 Ghz Cortex A73 si alte patru nuclee de 1.8 Ghz Cortex A53. Kirin 970 de la Huawei este cuplat cu 6 GB memorie RAM si cu 256 GB pentru stocarea de date. Foarte probabil, in scurt timp, Huawei va lansa si o versiune cu 8 GB memorie RAM, care va fi, in mod firesc, chiar si mai scumpa. Momentan, actuala versiune mi se pare una puternica, tinand cont ca device-ul se bazeaza pe cele 12 nuclee de procesare.

Mate 10 Pro ruleaza (asa cum mentionam si mai sus) Android 8.0 Oreo customizat cu interfata proprietara, EMUI 8.0, cea mai noua versiune de Emotion UI. Avem certificare IP (67) ceea ce-l face water-resistant, senzor de amprente (amplasat pe partea din spate a device-ului) si senzor infrarosu.

Huawei Mate 10 Pro review (3)

Device-ul este unul de tip hybrid dual SIM (nano SIM + nano SIM | microSD) si se bazeaza pe o baterie de 4000 miliamperi echipata cu tehnologie fast charging. De remarcat faptul ca Huawei Mate 10 Pro aduce cel mai avansat modem LTE (cat 18), si ne propune un wi-fi exceptionat (802.11 ac – 2.4GHz|5 Ghz). Din pacate, la fel ca si pe versiunea standard, nu avem bluetooth 5.0 (doar versiunea 4.2), insa vom avea USB tip C (v3.1).

Greutatea device-ului este de 178 grame (este un terminal ok din acest punct de vedere), iar grosimea sa este de dar 7.9 milimetri. Comparativ, Mate 10 Pro este mai subtire si mai usor decat versiunea standard, Mate 10.

Dotarile foto mi se par mai mult decat suficiente pentru ceea ce a-i dori de la un telefon. Camera principala este duala (doi senzori de cate 20 -cel monochrome- respectiv 12 megapixeli) si are o apertura excelenta: f/1.6. Avem dual tone LED Flash, stabilizare optica si capacitate de inregistrare video in format Ultra HD (4K). Camera frontala, pentru pasionatii de selfie-uri si video calling, are o rezolutie de 8 megapixeli si din nou, o apertura foarte buna: f/2.0. Acest Huawei Mate 10 Pro review este intocmit la cald, fara sa avem posibilitatea de a testa device-ul, astfel ca referirile la specificatiile terminalului sunt generale. Vom reveni cu o analiza amanuntita in scurt timp, dupa testarea dispozitivului.

Huawei Mate 10 Pro review: 10 detalii importante pe care trebuie sa le stii despre Mate 10 Pro

  1. Mate 10 Pro asigura atat suport dual – SIM, cat si dual Standby, dual 4G si dual Data
  2. Portul USB Type C v3.1 poate fi folosit si pentru transfer HDMI sau date audio la viteza mare
  3. Mate 10 Pro nu are incarcare wireless si nici mufa 3.5 milimetri pentru casti
  4. Noul flagship aduce cel mai avansat modem de pe piata LTE Cat 18
  5. Mate 10 Pro optimeaza inclusiv jocuri cu realitate augmentata pentru cei mai inalti parametri
  6. Tehnologia de incarcare rapida a acumulatorului de 4000 mAh poate incarca telefonul pana la 58% in 30 de minute
  7. Device-ul permite utilizatorilor sa ataseze o tastatura si un mouse prin bluetooth la un monitor extern cu ajutorul unui cablu USB C fara a fi nevoie de sistem de andocare asa cum se intampla la Galaxy Note 8
  8. Prelucrarea de date se poate face local datorita inteligentei artificiale aspect care creste viteza si pastreaza intimitatea utilizatorilor
  9. Mate 10 Pro va livra versiunea personalizata a Android 8.0 prin EMUI 8.0. Astfel, device-ul va fi unul dintre primele smartphone-uri care vor fi livrate cu Oreo, sistem lansat pe 21 august
  10. Prin tehnologia de inteligenta artificiala, Mate 10 Pro iti poate invata obiceiurile si automat intui viitoarele actiuni

Huawei Mate 10 Pro review pret si disponibilitate

Preturi Huawei Mate 10 si Mate 10 Pro » Device-ul va fi disponibil pe culori precum gri (Titanium Grey), albastru (Midnight Blue), maroniu (Mocha Brown) si roz-auriu (Pink Gold).

Huawei Mate 10 Pro review (2)

Conform site-ului Fonearena, Mate 10 Pro este evaluat la 799 de euro, adica 940 de dolari, aproximativ 3650 de lei. Flagshipul va fi disponibil in peste 20 de tari incepand cu mijlocul lunii noiembrie. Indiscutabil, terminalul va ajunge si in Romania, iar noi vom reveni cu amanunte concrete si exacte despre el.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 7 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Mate 10 Pro
Price
Euro 799