Reviews, Stiri

ZTE Nubia Z17 Lite lansat oficial in China

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

ZTE Nubia Z17 are de astazi, un frate mai mic. Flagshipul despre care am scris si noi in trecut pe blogul catmobile.ro a primit astazi, in China, un nou membru in familia sa. Este vorba despre ZTE Nubia Z17 Lite un device cu specificatii ceva mai slabe decat modelul original, in special la nivel de procesor si memorie RAM.

ZTE Nubia Z17 Lite (1)

Specificatiile ZTE Nubia Z17 Lite iesisera la iveala in mare parte inca de pe 20 iulie.

ZTE Nubia Z17 Lite specificatii tehnice si pareri „la cald”

Pe ZTE Nubia Z17 Lite nu mai avem Snapdragon 835, procesorul dedicat navelor amiral din 2017. Noul device propus de producatorul chinez vine cu un procesor mid-range, foarte puternic. Este vorba despre Qualcomm Snapdragon 653 MSM8976 Pro tactat la frecventa de 1.95 Ghz. Acest chipset este cuplat cu placa video Adreno 510 si cu „numai” 6 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB, insa ZTE Nubia Z17 Lite nu are slot dedicat pentru extinderea memoriei native.

Device-ul primeste un display de tip bezel-less, care-l face mult mai atragator decat ne-am fi asteptat. Este vorba despre un IPS LCD cu rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli), diagonala de 5.5 inch si sticla curbata 2.5D. Ecranul este protejat prin Corning Gorilla Glass.

ZTE Nubia Z17 Lite ruleaza din fabrica Android 7.1 Nougat dar este customizat cu interfata proprietara a companiei ZTE, Nubia UI 5.0. Din primele informatii, aspectul si viteza sistemului de operare sunt excelente, sustin aproape la unison presa din China.

ZTE Nubia Z17 Lite

In materie de specificatii foto, ZTE Nubia Z17 Lite corespunde la aproape toate capitolele. Device-ul vine cu o camera foto duala pe partea din spate, camera echipata cu doi senzori de cate 13 megapixeli marca Sony. Aceasta camera nu este lipsita de flash LED si PDAF, are o apertura de F2.2 si poate filma chiar si la rezolutie Ultra HD. Pe de alta parte, camera foto frontala, dedicata selfie-urilor are un senzor de imagine Samsung cu rezolutie de 16 megapixeli si apertura F2.0. Totodata ea este echipata cu lentile wide si screen flash.

Imbracat intr-o carcasa metalica, ajutat de un aspect foarte elegant si pe alocuri impresionant, ZTE Nubia Z17 Lite reprezinta o certitudine si din punct de vedere estetic. Design-ul sau similar cu cel al modelului ZTE Nubia Z17 este unul dintre atuurile sale cele mai de pret. Avem pe Nubia Z17 Lite si scanner de amprente dar si senzor infrarosu, precum si un procesor audio de foarte buna calitate, asa cum ZTE ne-a cam obisnuit in ultima vreme pe terminalele sale. Nu stiu daca va simtiti la fel de rasfatati ca mine cand vine vorba de audio de la ZTE, dar este clar ca producatorul a facut progrese remarcabile la acest capitol.

ZTE Nubia Z17 Lite (2)

ZTE Nubia Z17 Lite este 4G LTE, cantareste 168 de grame si are o grosime de doar 7.6 milimetri ne anunta cei de la GSMArena. Acumulatorul sau are o capacitate de 3200 mAh si vine cu tehnologie de incarcare rapida de la Qualcomm (Quick Charge 3.0).

ZTE Nubia Z17 Lite cand va fi scos la vanzare si ce pret va avea

Noul device al companiei ZTE este in fapt un mid-range puternic cu dimensiuni de phablet, care are cateva argumente importante in favoarea sa.

Ne place la noul Nubia Z17 Lite

  • – design-ul metalic elegant si constructia de calitate
  • – procesorul mid-range puternic
  • – dotarile foto excelente
  • – hardware-ul neasteptat de bun
  • – sunetul de calitate via NXP Smart PA

Nu ne place la noul Nubia Z17 Lite

  • – absenta slotului pentru carduri microSD
  • – pretul putin cam maricel

Apropos de pret, ZTE Nubia Z17 Lite va costa 380 de dolari (aproximativ 1500 de lei la ora redactarii acestui articol) si va putea fi achizitionat in China incepand cu data de 6 septembrie.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
ZTE Nubia
Product Name
ZTE Nubia Z17 Lite
Price
$ 380