Stiri

ZTE Blade V8 Mini si Lite prezentate oficial la Mobile World Congress 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

ZTE Blade V8 Mini si Lite sunt alte doua terminale prezentate oficial de catre compania chineza ZTE, cu ocazia expozitiei internationale de tehnologie de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. ZTE Corporation (Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) este o companie puternica din China, care in 2010 a intrat in top 10 mondial in ceea ce priveste vanzarea de telefoane mobile. Localizata in Shenzen, ZTE a inregistrat venituri de peste 12 miliarde de dolari in 2015 si este depasita la nivel de volum comercial doar de marii producatori din Statele Unite si Asia.

ZTE Blade V8 Mini si Lite continua aventura ZTE Blade V8 Pro

Cele doua dispozitive continua serie Blade despre care am mai discutat la inceputul acestui an cand am anuntat in ianuarie scoaterea la vanzare a terminalului ZTE Blade V8 Pro, un smartphone mid-range cu ecran Full HD cu diagonala 5.5 inch si procesor Snapdragon 625, a carui recenzie o puteti citi aici. Pe aceasta varianta de telefon se bazeaza si cele doua terminale ZTE Blade V8 Mini si Lite prezentate in cadrul evenimentului de larg interes de la Barcelona. Totodata, la acelasi eveniment, ZTE a lansat terminalul Nubia N1 Lite despre care puteti citi aici mai multe amanunte. ZTE Blade V8 Mini si Lite sunt analizate mai jos pe scurt, imediat dupa lansarea lor oficiala.

ZTE Blade V8 Mini cu procesor Snapdragon 435 si 2GB RAM

ZTE Blade V8 Mini este un smartphone care putea oferi mai mult, dar prin care, in acelasi timp, ZTE s-a asigurat ca nu isi dezamageste fanii. Terminalul primeste sprijinul unui procesor octa-core de la Qualcomm, un Snapdragon 435 de numai 1.4 Ghz care functioneaza in tandem cu o memorie RAM de 2 GB si cu placa video Adreno 505. Cu un design metalic si destul de atragator inca de la prima vedere, ZTE Blade V8 Mini se sprijina pe un ecran cu diagonala de 5 inch si are la bord o rezolutie de 1280×720 pixeli.

ZTE Blade V8 Mini si Lite

Item-ul foloseste un sistem dual de camere cu un senzor principal de 13 megapixeli si un altul secundar de 2 megapixeli, in timp ce camera pentru selfie-uri are de partea sa un senzor de imagine de 5 megapixeli. Sistemul de camere dual al ZTE Blade V8 Mini beneficiaza de tehnologia autofocus, iar device-ul castiga in valoare prin prezenta unui senzor de amprente si prin faptul ca ruleaza cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat. Modelul V8 Mini de la ZTE se bazeaza pe un acumulator de 2800 mAh, o capacitate normala daca tinem cont de specificatiile produsului. La capitolul stocare interna, ZTE Blade V8 Mini vine cu o memorie nativa de 16 GB, care poate fi din fericire extinsa pana la 128 de GB prin carduri de tip microSD.

ZTE Blade V8 Lite cu procesor MediaTek MT 6750 si 2GB RAM

ZTE Blade V8 Lite are de asemenea un display mai mic decat varianta clasica ZTE Blade V8 Pro, bazandu-se pe un ecran HD cu diagonala de 5 inch. Din pacate, asa cum intuiti, terminalul este nu doar inferior modelului standard ci si celui mentionat ceva mai sus. Procesorul folosit de acest dispozitiv este totusi un octa-core de la MediaTek MT 6750 tactat la 1.5 Ghz, care lucreaza in tandemn cu o memorie RAM de 2GB si cu placa video Mali T860. La capitolul memorie nativa, smartphone-ul V8 Lite este echipat cu 16 GB spatiu de stocare, extensibil la fel ca si in cazul celuilalt terminal descris mai sus prin carduri de tip microSD pana la 128 GB.

ZTE Blade V8 Mini si Lite

Si acest dispozitiv beneficiaza de cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat, dar desi foloseste de asemenea un sistem de camere dual, proportiile tehnologice ale acestuia sunt ceva mai mici. Camera principala are un senzor de imagine de 8 megapixeli cu flash LED, in timp ce camera pentru selfie-uri pastreaza acelasi senzor de imagine de 5 megapixeli.

Utilizabil in reteaua 4G, ZTE Blade V8 Lite beneficiaza de o baterie cu capacitate de 2500 mAh, deci mai mica decat cea a smartphone-ului despre care am vorbit ceva mai sus. Conform informatiilor GSMarena, acest terminal va fi disponibil pentru tari ca Germania, Spania si Italia, in timp ce ZTE Blade V8 Mini va fi disponibil si in Asia si in Europa. Momentan, ZTE Blade V8 Mini si Lite nu au preturi oficiale.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes