Reviews

ZTE Blade L6 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

ZTE Blade L6

ZTE »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Pe segmentul de piata al smartphone-urilor de clasa middle regasim oferte pentru toate gusturile si buzunarele. Aici batalia se da pentru atragerea utilizatorului prin oferirea de performante cat mai bune la preturi cat mai accesibile. Zte este unul din producatorii care urmeaza acest trend, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre ZTE Blade L6, device ce se incadreaza perfect la categoria ieftin si performant.

Aspectul lui ZTE Blade L6 atrage privirile prin marginile rotunjite si ecranul curbat pe margini, toate acestea imbinate cu o rama cu aspect metalic ce confera un look de high-class. La o cercetare amanuntita insa se pot observa insa imbinarile care nu sunt prea finisate, plasticul ce imprima o senzatie de ieftin iar capacul din spate vopsit cu un material super alunecos. Butoanele laterale insa sunt asezate cum trebuie, spre deosebire de butonul home care este rotund care are si functie de avertizare, clipind o lumina albastra.

Butonul home este incadrat de doua puncte luminoase care au rolul clasic de back si menu, dar cu care iti trebuie ceva timp de acomodare. Display-ul este cu totul altceva fata de design. Desi are o dimensiune de 5 inci si o rezolutie de 720×1280 pixeli, faptul ca este construit folosind tehnologia IPS LCD isi spune cuvantul, imaginile fiind clare, culorile echilibrate si unghiurile de vizualizare destul de mari. De mentionat ca la capitolul luminozitate se putea pune ceva mai puternic pentru ca la intensitate maxima, se simte nevoia de putina lumina in plus.

Zte Blade L6 vine cu Android 5.0.1 Lollipop preinstalat si exista posibilitatea de upgrade. Ca la multe alte device-uri ce ruleaza Android, interfata lui L6 este customizata cu tema proprietara Mi Favor 3.0, ceea ce este de fapt un skin mai elaborat. In unele cazuri de multitasking apare ceva lag, iar unele aplicatii pornesc mai greu. Totusi dupa un update se simte diferenta, problemele fiind in majoritatea cazurilor rezolvate. Acest telefon este dotat cu un chipset Snapdragon 615 ce are doua procesoare quad-core, si anume doua Cortex A-53, unul de 1.5 GHZ si celalalt de 1 GHZ, sustinute pe partea grafica de un Adreno 405. Memoria RAM este de 2 GB iar cea interna are capacitatea de 16 GB si poate fi extinsa pana la 64 GB cu un card microSD ce are slot dedicat.

Camera lui L6 are un senzor de 13 megapixeli si marimea diafragmei f/2.0, fiind dotata cu autofocus si avand blit LED. La asemenea caracteristici imaginile ar fi trebuit sa iasa decente, insa producatorul a dat-o in bara cu aplicatia camerei. Aceasta uneori se blocheaza, nu toate imaginile ies cum trebuie iar in conditii de luminozitate scazuta noise-ul este foarte pronuntat. Aplicatia este greoi de folosit, trebuindu-ti ceva vreme sa te deprinzi cu meniul, si aici se vede lipsa de interes in integrarea acesteia cu sistemul. Nu putem spera decat ca urmatoarele update-uri sa rezolve aceasta problema. Camera secundara are o rezolutie de 5 megapixeli si o apertura f/2.7, fiind capabila sa filmeze 1080p. Acumulatorul acestui device are o capacitate de 2400 mAh si este non-removable, datorita designului unibody. Acesta permite o zi de folosire normala, fiind potrivit pentru utilizarea medie, ratingul de folosire fiind de 51 de ore conform gsmarena.

Pretul acestui telefon oferit de Zte se invarte in jurul sumei de 200$, facand parte din categoria entry-mid level. Punctele forte ale terminalului sunt performantele bune, pretul accesibil si camera capabila, iar minusurile sunt acordate designului cheap, aplicatiei camerei care lasa de dorit si bateriei, care putea fi mai puternica.

Surse: gsmarena.com | trustedreviwes.com | cnet.com | specout.com

ZTE Blade L6 »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

ZTE Blade L6 »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
ZTE Blade L6
Author Rating
51star1star1star1star1star