Stiri

ZTE Blade A6 Lite detalii oficiale, pret, verdict

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Ieri, am aruncat o privire peste terminalul ZTE Blade A6, lansat de compania chineza oficial in aceste zile. Astazi este momentul sa alocam putin spatiu si „fratelui” sau mai bland, ZTE Blade A6 Lite. Chiar daca numele celor doua dispozitive sunt aproape similare (cu exceptia terminatiei „lite”), singurul mare detaliu care le leaga este acumulatorul impresionant de 5000 mAh. In rest, ZTE Blade A6 Lite si ZTE Blade A6 nu sunt device-uri tocmai similare.

Specificatii tehnice ZTE Blade A6 Lite

  • Greutate: 160 de grame
  • Grosime: 9 mm
  • Display: 5.2″, HD, 1280 x 720 pixeli
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 210 de 1.1 Ghz
  • Memorie RAM: 2GB
  • Memorie ROM: 16 GB
  • Acumulator: 5000 mAh
  • OS: Nougat V7.1

ZTE Blade A6 Lite primele impresii si pareri dupa lansarea oficiala

Noul produs al companiei ZTE are un pret ceva mai mic de achizitie decat clasicul Blade A6. Pe piata din Rusia, acolo unde ZTE a directionat pentru inceput acest device, ZTE Blade A6 Lite costa 9000 de ruble, echivalentul a 155 de dolari. O suma mare, destuld e apropiata de cea a modelului original care indiscutabil este unul mai bun. Ce ofera la acest bani ZTE Blade A6 Lite?

In primul rand un ecran inferior celui de pe Blade A6. Daca acolo aveam o diagonala de 5.2 inch cu rezolutie Full HD, aici coboram o treapta semnificativa si ne oprim la rezolutie HD, adica 1280 x 720 pixeli.

ZTE Blade A6 Lite

Blade A6 a fost lansat cu un procesor mid-range rapid si bun, dar singurul detaliu care leaga ZTE Blade A6 Lite de ZTE Blade A6 la acest capitol este producatorul. Chiar daca ZTE foloseste si pe acest device un chipset de la Qualcomm, acesta este unul entry-level, inferior modelului Snapdragon 435 de pe Blade A6.

Avem asadar la dispozitie un terminal care se bazeaza pe Snapdragon 210 de la Qualcomm, chispet tactat la frecventa de 1.1 Ghz. Si aceasta platforma este asociata tot cu 2 Gb memorie RAM, respectiv 16 Gb memorie nativa de stocare a datelor. Nivelul performantelor este indiscutabil unui mai mic. ZTE a plasat si pe acest dispozitiv un slot pentru carduri microSD, ceea ce permite din fericire extinderea capacitatii de stocare a datelor pana la 128 GB.

Android 7.1 Nougat este prezent si pe acest terminal, care insa nu are senzor de amprente asa cum gasim la modelul clasic. Dotarile foto de asemenea sunt inferioare, pentru ca spre deosebire de cei 13+8 megapixeli de pe Blade A6, aici avem o configuratie mai slaba. Camera principala are doar 8 megapixeli, in timp ce camera secundara (frontala) vine cu o rezolutie de 5 megapixeli. Spre bucuria generala, ambele camere au blitz.

Capitolul conectivitate este unul decent, tinand cont ca ZTE Blade A6 Lite vine cu wi-fi 802.11 b/g/n, slot micro USB 2.0 cu OTG (On-The-Go) si bluetooth 4.0. Blade A6 Lite este capabil de 4G LTE!

Smartphone-ul pastreaza in mare parte acelasi design si aceleasi dimensiuni. Terminalul are o grosime de 9 milimetri si o greutate de 160 de grame. Cel mai important argument al sau este acumulatorul de 5000 mAh, identic cu cel al fratelui sau mai bun, menit sa asigure o autonomie mare.

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE Blade A6 Lite
Price
$ 155