Comparatii

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 » ce imbunatatiri aduce viitorul flagship al ZTE

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

In aproximativ o luna, chinezii de la ZTE vor lansa pe piata noul lor flagship, modelul ZTE Axon 9. Evident, se nasc intrebari cu privire la imbunatatirile pe care noul handset le va aduce, comparativ cu device-ul lansat in urma cu doi ani. ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 este o comparatie fireasca si cu atat mai interesanta, cu cat producatorul chinez a sarit peste modelul pe care ar fi trebuit sa-l lanseze anul trecut. Se pare ca noua nava amiral a ZTE va costa cu aproximativ 150 de euro mai mult decat varful de gama din 2016. Prin urmare, cu atat mai atractiva devina comparatia ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 in contextul in care ne-am putea edifica asupra plusurilor pe care le va propune noul model de top al companiei.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: informatii generale

Nu se cunoaste inca data exacta de lansare a noului flagship, insa foarte probabil, ZTE il va anunta, la fel ca si pe modelul din 2016, in luna iunie. Informatiile privitoare la specificatii au aparut in presa inca de la inceputul anului si incet incet incep sa se confirme. Noul varf de gama de la ZTE va fi tot un hybrid dual SIm bazat pe slot nano-SIM, dar va avea un ecran mai mare si mai bun, cu o tehnologie noua in prim plan. Device-ul nu va mai fi disponibil in aceeasi paleta de culori, urmand sa schimbe gri-ul si auriul metalizat cu clasicul auriu simplu, cu negru si cu albastru.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: un ecran mai mare si mai puternic pe noul varf de gama

Modelul Axon 7 de la ZTE a fost anuntat in aceasta perioada a anului, semn ca noul varf de gama va mai inataria, tinand cont ca producatorul nu ne-a instiintat deocamdata oficial despre el. Vor fi in mod cert diferente de dimensiuni si diferente la nivel de ecran. Noul flagship va fi mai bun si mai atractiv la acest capitol. ZTE merge tot pe ecranele de tip AMOLED, dar pune de aceasta data o rezolutie mai buna si o diagonala mai mare pe varful sau de gama.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9

ZTE Axon 7 se baza pe un ecran de 5.5 -inch in diagonala, cu aspect 16:9, rezolutie 2560 x 1440 pixeli si o acoperire de 72.2%. Aceste detalii vor fi probabil disponibile pe versiunea ZTE Axon 9 Mini (Mini-ul din 2016 avea 5.2-inch in diagonala). Pe noul varf de gama, vom avea un ecran cu diagonala de 6-inch, cu aspect 18.5:9 si rezolutie 2960 x 1440 pixeli. Densitatea pixelilor este de asemenea superioara: 549 pixeli per inch in acest an, fata de 538 pixeli per inch in 2016. Ecranul va beneficia de protectie Corning Gorilla Glass 5, superioara editiei din iunie 2016.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: sistem de operare mult superior

E un progres firesc pe care ZTE il va urma in acest an. Compania alege sa mearga pe Android 8.0 Oreo in 2018, in timp ce in urma cu doi ani, stagna la Android 6.0.1 Marshmallow cu un update la Oreo destul de controversat. Daca in 2016 aveam acest oS customizat cu MiFavor UI 4.0, in acest an vom trece la cea mai noua versiune a interfatei, care se anunta mult mai stabila si mult mai bine optimizata. E drept, exista informatii care sustin si ca Axon 9 va avea la bord Android 8.0 Oreo versiune stock.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: diferenta mare la nivel de procesor

Snapdragon 820 n-a fost si nu este nici macar acum un chipset rau. Pentru zona flagship, chipul celor de la Qualcomm era unul de top in 2016, insa ZTE, sarind peste editia din 2017, sare si peste Snapdragon 835, urmatoarea versiune de top lansata de producatorul american de procesoare.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 (2)

Astfel, in 2018 ZTE Axon 9 va fi echipat cu Snapdragon 845, un octa core bazat pe patru nuclee de 2.8 Ghz si alte patru nuclee de 1.8 Ghz. Asadar, o viteza maxima de 2.8 Ghz pe un octa core puternic, spre deosebire de 2016 cand Axon 7 atingea o vitexa maxima de 2.15 Ghz. Placa video, Adreno 630 anunta performante net superioare in gaming si multitasking comparativ cu placa video Adreno 530 de pe Axon 7. Este un capitol unde diferenta este destul de mare in duelul ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9, si se face in favoarea modelului din acest an. Firesc.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: memorie mai buna, dar nu atat de mare pe cat ne asteptam

Se zvonea ca noul Axon 9 se va baza pe 8 GB RAM. Informatia pare sa nu se confirme, astfel ca noul varf de gama de la ZTE va fi lansat se pare in versiune standard de 4 GB RAM si intr-o versiune mai puternica si mai scumpa, de 6 GB RAM. Terminalul din iunie 2016 avea o singura versiune de 4 GB RAM, cuplata cu 64 GB pentru stocarea de date. De aceasta data, pe handsetul din acest an, stocarea de date in versiunea standard va fi de 128 GB, in timp ce pe versiunea mai puternica ajunge si la 256 GB. Este, fara doar si poate, un progres. Nu atat de mare pe cat ne asteptam, dar este un progres. Care contribuie si el la pretul final al noului produs.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: dotarile foto, inca o diferenta majora

In 2016, ZTE nu ne-a propus camera duala pe Axon 7. Acum, se revanseaza si aduce camera duala pe fata si pe spate. Versiunea din 2016 se baza pe o camera principala de 20 de megapixeli cu stabilizare de imagine, capabila sa filmeze 4K, dar si pe o camera frontala de 8 megapixeli.

Noul device va avea camera duala, pe spate si pe fata. Ceea ce este un plus macar pe hartie. Camera principala are senzori de 20 si 2 megapixeli, in timp ce camera pentru selfie-uri si video calling va avea sezori de 13 si 2 megapixeli. In ceea ce priveste camera principala de pe spate, aceasta va putea filma atat 4K cat si Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9: alte optiuni si alte diferente

ZTE Axon 9 pluseaza si la alte capitole, asa cum e firesc. Modelul din acest an are la bord tehnologie bluetooth v5.0 (superioara versiunii bluetooth v4.2) si port USB Tip C de o generatie mai noua. Ramane de vazut tehnologia de incarcare rapida daca va fi una mai buna, insa cert este ca acumulatorul va avea o capacitate mai mare: 3.500 de mAh, fata de 3.250 de mAh. Nu este o diferenta prea mare, ceea ce putin putem spune ca ingrijoreaza.

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 (3)

Modelul din acest an trece la un alt nivel notiunea de flagship pe ZTE si are atat un procesor mai puternic cat si un ecran cu diagonala mai mare, astfel ca nivelul de consum s-ar putea sa fie de asemenea mult mai mare. Speram sa fie suficienta bateria de 3.500 de miliamperi la care s-a oprit ZTE. Din experienta proprie insa, mentionez ca ZTE nu straluceste la acest capitol, astfel ca varianta aleasa devine cu atat mai surprinzatoare.

Verdict

ZTE Axon 7 vs ZTE Axon 9 este un duel inegal. Sarind peste generatia de anul trecut, producatorul vine clar in acest an cu un flagship mult mai puternic, menit sa sublinieze progresul inregistrat de companie. Nu sunt sigur insa ca la 600 de euro cat se vehiculeaza ca va costa acest device, ZTE Axon 9 se va bucura de acelasi succes ca Axon 7, al carui pret de 400 de euro mi s-a parut unul realist si avantajos. Asteptam si noi lansarea oficiala a ZTE Axon 9 si vom reveni cu detalii complete despre acest model de telefon. Informatiile prezentate in acest articol referitoare la handset-ul Axon 9 sunt cu caracter speculativ, pe baza celor mai recente zvonuri din presa internationala.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes