Reviews

ZTE A530, telefon de buget cu Android Oreo si ecran in format 18:9

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

ZTE a scos pe piata, in mare tacere, un nou telefon entry-level, cu ecran full-screen si Android Oreo la bord. Modelul ZTE A530 devine oficial in China, costa 799 de yuani (aproximativ 480-500 de lei, la data redactarii acestui articol) si va fi disponibil doar pe culoarea argintiu. Avem mai multe detalii, in cele ce urmeaza.

ZTE A530 impresii si specificatii tehnice oficiale dupa lansarea din China

Noul telefon de buget al chinezilor nu arata deloc rau. Pare sa beneficieze de o nota de eleganta aparte pentru acest segment, insa design-ul nu este unul tocmai modern. Partea din fata subliniaza ecranul device-ului, dar marginile sale sunt destul de groase, iar partea de sus si de jos extrem de evidente. Pe spate, observam logo-ul „ZTE” si camera foto cu un allignement vertical.

ZTE A530

Lansarea din China ne dezvaluie un ZTE A530 cu ecran de 5.45-inch (in format 18:9, aparent), alaturi de un design unibody, metalic. Ecranul telefonului are o rezolutie de 1440 x 720 pixeli, in timp ce sub capota, ZTE s-a oprit la includerea unui procesor destul de decent pentru acest sector.

Chipset-ul MediaTek MT6739 este tactat la frecventa de 1.5Ghz si cuplat de producator cu 2 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor este limitata la 16 GB, insa ea poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie microSD, pana la 64 GB.

O veste foarte buna din punctul meu de vedere o reprezinta faptul ca ZTE A530 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo, peste care, producatorul a aplicat interfata Mifavor 5.2. Sectorul foto este acoperit destul de modest de senzori fara pretentii.

ZTE A530 (1)

Avem 5 megapixeli pe spate (camera principala) si 2 megapixeli pe fata (camera selfie). Aparent, limitari evidente in sectorul foto, care tradeaza faptul ca ZTE A530 este un telefon totusi de buget. Surprinzator insa, device-ul vine cu o surpriza neplacuta: nu are senzor de amprente!

ZTE A530 (2)

Are in schimb acces la conectivitate de tip 2G/3G/4G, la tehnologie Wi-Fi 802.11 b/g/n si blutooth v4.1, si ofera si alte functii importante la acest capitol precum GPS (cu A-GPS), port microUSB pentru incarcarea telefonului si port pentru casti de 3.5 milimetri. Acumulatorul telefonului are o capacitate de 2.660 miliamperi.

Specificatii cheie la ZTE A530

  • Android Oreo
  • ecran 5.45″ cu rezolutie 1440 x 72o px
  • aspect 18:9
  • 2GB RAM
  • 16 GB ROM
  • microUSB
  • baterie de 2.660 miliamperi
  • pret: aproximativ 500 de lei

Verdict

Nu mi se pare ca ZTE reuseste sa impresioneze prea tare prin acest device de buget. Cel putin, nu cu acest pret de achizitie. Pentru mai putini bani spre exemplu, poti beneficia de macar aceleasi avantaje pe noul Karbonn Titanium Jumbo 2 (poate cu exceptia sistemului de operare). In schimb, o alternativa si mai buna este Cubot R11, care are insa un usor minus prin lipsa de conectivitate 4G. Astea ar fi telefoanele mai ieftine care ajung la acelasi nivel cu ZTE A530, insa daca vrei ceva mai bun, optiunile sunt cu siguranta mult mai numeroase. O solutie poate fi Honor 9 Lite de la Huawei, care are intr-adevar un pret aproape dublu.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE A530