Reviews, Stiri

Zopo Speed X pret, pareri, specificati tehnice, detalii complete

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Zopo Speed X este unul dintre cele mai noi telefoane din portofoliul companiei Zopo. Dar pare sa fie unul dintre exemplele negative care vin de pe piata asiatica, in ciuda faptului ca din aceasta zona primim aproape saptamanal foarte multe device-uri atractive ca pret si specificatii. Acest Speed X atrage pana la un punct, iar decizia companiei producatoare de a-i asocia un pret destul de mare, mi se pare inexplicabila.

Zopo Speed X

Device-ul are o constructie eleganta si un display decent (chiar bun),insa da gres la capitolul autonomie si chiar la capitolul foto, in ciuda specificatiilor sale destul de bune pe hartie. De remarcat ca acest model de telefon este o premiera pentru compania asiatica, fiind primul terminal produs de Zopo care beneficiaza de camera foto duala! Dar …

Mult mai dezirabile dinspre compania Zopo mi se par terminalele Zopo Flash X2, Zopo P500o si Zopo Z5000.

Zopo Speed X specificatii si pareri

Speed X are un design unibody si suport dual camera. Telefonul a fost lansat in urma cu cateva luni si pare sa ofere cateva specificatii destul de bune, dar si unele care chiar daca arata bine pe hartie, nu reliefeaza intru totul realitatea.

Noul telefon Zopo Speed X se bazeaza pe un ecran Full HD capacitive touchscreen cu diagonala de 5 inch. Acest ecran este un IPS LCD care suporta o rezolutie 1920 x 1080 pixeli asigurand o densitate a pixelilor de 441 pixeli per inch. Din pacate, un minus pentru acest ecran este faptul ca nu beneficiaza de protectie de niciun fel.

Zopo Speed X (3)

Cu o grosime de 8.1 milimetri, Zopo Speed X nu este un telefon neaparat subtire, dar este in schimb, foarte usor (cantareste doar 131 de grame). Acest detaliu il face usor manevrabil. Terminalul este motorizat de un procesor de 1.3 Ghz octa core de la MediaTek, cuplat cu 3GB memorie RAM. Ce inseamna asta? Practic majoritatea aplicatiilor decente sunt rulate fara prea mari probleme (chiar si simultan) de Zopo Speed X, insa acest procesor nu face fata jocurilor solicitante sau proceselor multitasking care se nasc din deschiderea unor aplicatii la fel de solicitante. Avem 32 de GB la dispozitie pentru stocarea de date, o capacitate care poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD.

Zopo Speed X ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat si este alimentat de o baterie de 2680 de miliamperi. Speed X este un telefon dual sim, care ofera si alte optiuni de conectivitate importante precum GPS, Hotspot, WiFi si Bluetooth.

Zopo Speed X (2)

Camera foto principala este una duala si are doi senzori de cate 13, respectiv 2 megapixeli. Vine cu autofocus, face detection, HDR, Touch Focus, Digital Zoom si inregistrare video. Camera frontala are o rezolutie de 13 megapixeli.  Conform informatiilor producatorului, senzorii de pe camera principala duala sunt o creatie OmniVision OV 12830. Exista flash LED pentru aceasta camera duala si avem la dispozitie o apertura buna f/2.2. Din review-urile culese de pe retelele de socializare, se pare insa ca niciuna dintre aceste camere nu se comporta la nivelul anuntat de producator. In lipsa unor teste as evita sa ma pronunt direct, dar mi-e greu sa cred ca la mijloc este vorba despre o publicitate negativa dusa la extrem. Zopo Speed X este compatibil 4G LTE Cat 4 (150/50 Mbps, slot Dual Nano SIM cu Dual Standby (2 carduri SIM sau card SIM + card MicroSD), GPRS, EDGE)

De unde se poate achizitiona Zopo Speed X

Noul terminal al celor de la Zopo poate fi achizitionat pe culori precum negru, gri, roz si auriu. Smartphone-ul poate fi cumparat din urmatoarele surse:

Suma solicitata de cei de la Zopo pentru acest device este indiscutabil una prea mare. Producatorul s-a axat foarte mult pe dotarile foto ale telefonului, camerele avand rezolutii bune si fiind capabile inclusiv de efecte bokeh. Totusi, daca tii neaparat sa cumperi un telefon cu astfel de specificatii la un pret accesibil, o idee mai buna mi se pare Micromax Canvas Infinity, care are si avantajul de a beneficia de un superb ecran cu format 18:9. Daca pretul sau era unul mai mic, smartphone-ul ar fi meritat luat in calcul, dar aceasta suma mi se pare mult prea mare.

Summary
Author Rating
1stargraygraygraygray
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
Zopo
Product Name
Zopo Speed X