Stiri

YotaPhone 3 va fi lansat oficial in toamna lui 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

YotaPhone 3 nu a primit o data oficiala de lansare, in schimb compania ne anunta intervalul in care noul device ar urma sa fie oficliazat: toamna lui 2017. Aceasta perioada indica mai degraba luna noiembrie, fiind putin probabil ca Yota va lansa device-ul in aceeasi luna sau imediat dupa noul iPhone 8 care va fi oficial in septembrie.

Cine este compania Yota si ce aduce YotaPhone

Yota este o marca inregistrata a Skartel LLC si este cunoscut drept un producator de telefoane mobile rusesc. Compania este condusa de Igor Torgov si Dmitry Yarilchenko, ultimul dintre cei doi fiind si omul esential in fondare acestei co. Dupa incercarile numite YotaOne si YotaMany, compania a lansat YotaPhone si mai apoi YotaPhone 2. Acesta din urma era un model de smartphone neobisnuit pentru ca beneficia de doua ecrane: un HD LCD pe partea din fata si un e-ink pe partea din spate.

YotaPhone 3

La trei ani distanta de la lansarea acelui model, Yota a anuntat noul terminal, YotaPhone 3, care din cate se pare nu va costa la fel de mult precum predecesorul sau. A treia generatie de YotaPhone cu ecran de tip e-ink pe partea din spate ar putea fi achizitionat pentru 350 de dolari anunta presa din Rusia, in cazul versiunii entry-level de 64 GB. Diferenta de pret este evidenta, tinand cont ca YotaPhone 2, care venea cu procesor Snapdragon 801, costa 860 de dolari!

Cel mai probabil, cea mai scumpa versiune de YotaPhone 3 va putea fi achizitionata pentru 450 de dolari si va fi versiunea YotaPhone 3 cu 128 GB spatiu nativ de stocare a datelor. Publicatia Vedomosti anunta ca YotaPhone 3 va fi lansat in China in toamna si nu exclude posibilitatea de a fi lansat inainte de iPhone 8.

YotaPhone 3 specificatii

Conform celor de la Vedomosti, noul YotaPhone 3 va integra specificatii solide si un aspect deosebit. Display-ul principal al telefonului va avea o diagonala de 5.5 inch si o rezolutie Full HD, bazandu-se pe tehnologia AMOLED. Ecranul secundar va avea o diagonala de 5.2 inch si rezolutie HD cu panel e-ink pe partea din spate a device-ului.

4GB memorie RAM a alocat producatorul rus acestui device, in timp ce camerele foto ale dispozitivului vor avea senzori puternici de cate 12, respectiv 13 megapixeli. Smartphone-ul va putea fi achizitionat cel mai probabil in doua versiuni: YotaPhone 3 cu 64 GB spatiu nativ de stocare a datelor si YotaPhone 3 cu 128 de GB spatiu nativ de stocare a datelor.

YotaPhone 3 (2)

Motorul device-ului va fi un procesor din clasa mid-range de la Qualcomm. Este vorba despre Snapdragon 625, cu rezultate de altfel foarte bune in sectorul clasei mijlocii. Acumulatorul va avea o capacitate de 3200 mAh in timp ce YotaPhone 3 va rula cel mai nou sistem de operare Google, Android 7.0 Nougat.

YotaPhone 3 impresii din media

Cei de la Financial Times considera ca noul model YotaPhone 3 este mai degraba o creatie cu tenta asiatica in noua versiune: „Telefonul pe care fostul premier al Rusiei, Dmitry Medvedev il numea iPhone-ul rus a devenit practic o afacere chineza, spre deziluzia generala a rusilor”. Informatia nu este tocmai falsa, daca tinem cont de sprijinul esential pe care l-au acordat cei de la Coolpad la constructia terminalului.

„YotaPhone 3 nu va avea acelasi impact precum precedentul model. Chiar daca va imbraca haine noi si un aspect sofisticat, YotaPhone 3 va miza pe un chipset slab, dedicat sectorului mid-range. Asa se explica si pretul mult mai mic al terminalului. Este o schimbare de strategie care nu va produce impactul scontat” anunta si agentia de presa TASS.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Yota
Product Name
YotaPhone 3
Price
$ 350