Stiri

Xiaomi infiinteaza un nou brand de telefoane

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

XiaomiCresterea extraordinara inregistrata de producatorii Oppo si Vivo a rasturnat putin calculele hartiei pe piata smartphone din Asia. In ultimii doi ani, aceste doua companii au castigat foarte mult la capitolul vanzari si s-au apropiat de podiumul condus detasat de Samsung, Apple si Huawei. Cel mai mult au avut de suferit companii asiatice precum Xiaomi, ZTE si Meizu, prima dintre ele cautand in acest final de an sa se replieze cumva.

Xiaomi infiinteaza un nou brand: Lanmi

Oppo si Vivo ocupa locuri fruntase in topul pe 2016 care vizeaza cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume. In acelasi clasament dat publicitatii de IC Insight, Xiaomi a coborat destul de mult, pana pe locul 9, in timp ce Meizu a iesit din Top 10. Oppo si Vivo au avut cresteri de 88, respecitv 89% in 2016 in ceea ce priveste unitatile livrate, in timp ce Xiaomi a pierdut foarte mult teren, inregistrand o scadere de 25%.

Daca in 2015, compania livra peste 70 de milioane de unitati, in 2016, Xiaomi s-a oprit la borna 53 de milioane, in timp ce Meizu n-a depasit 22 de milioane de unitati livrate. Despre schimbarile de strategie de la Meizu am scris pe blogul nostru in urma cu putin timp, insa se pare ca si cei de la Xiaomi pregatesc o altfel de abordare.

Concernul infiintat de Lei Jun vor infiinta un nou brand de telefoane, unul care sa rivalizeze direct cu Oppo si Vivo, brand-urile BBK Electronics. Conform presei din China, Xiaomi va da nastere brandului Lanmi, iar primul telefon sub acest brand va fi Lamni X1 care foarte probabil va incorpora un procesor productie interna a companiei chineze. In traducere aproximativa, Lanmi inseamna orez albastru, iar scopul brand-ului este cat se poate de evident. Totusi, pentru Xiaomi aceasta solutie s-ar putea demonstra salvatoare sau neispirata, tinand cont ca puternicul concern chinezesc a fost lider de piata pana nu de mult in zona China si foarte aproape de top in India, zonele catre care acest brand se va adresa aproape sigur cu precadere si prioritate.

Summary
Article Name
Xiaomi infiinteaza un nou brand de telefoane
Description
Xiaomi da nastere brandului Lanmi cu scopul de a contracara cresterea extraordinara a producatorulor Vivo si Oppo in Asia