Stiri

Xiaomi pregateste un telefon pentru gaming, care apare deja in AnTuTu

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Chinezii de la Xiaomi pregatesc lansarea unui telefon pentru gaming. Handset-ul care incorporeaza specificatii top-end a aparut deja online, in baza de date a site-ului de benchmarking, AnTutu. Se prea poate ca acest device sa fie realizat in colaborare cu cei de la Black Shark Technology, companie din China in care Xiaomi a investit bani frumosi. De altfel, numele de cod al terminalului este chiar „Blackshark”.

Telefon pentru gaming de la Xiaomi

Device-ul trece drept telefon pentru gaming, insa principala preocupare a producatorului a fost sa aduca o configuratie puternica, ceea ce pe undeva este firesc, pentru ca nu-i asa, asta de astepti de la un astfel de telefon.

La cateva luni distanta de cand Razer a scos primul telefon pentru gaming performant, Xiaomi se pregateste sa riposteze, chiar daca nu are niciun fel de legatura sau rivalitate cu producatorul american.

telefon pentru gaming Xiaomi (2)

Viitorul telefon pentru gaming de la Xiaomi va fi propulsat spre performanta de un procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm, adica cel mai performant de pe piata. Acest chipset va miza pe „colaborarea” cu placa video Adreno 630 GPU si cu cei 8 GB RAM pregatiti de producator. In mod ciudat, capacitatea de stocare a datelor se pare ca atinge doar 32 GB, insa producatorul va include un slot pentru carduri microSD prin care se va permite extinderea memoriei pana la 2 Tb. Ne asteptam insa ca Xiaomi sa scoata si versiuni mai puternice, de 64 GB si probabil de 128 GB stocare de date.

Ecranul va fi un Full HD+ cu aspect 18:9 si rezolutie 2160 x 1080 pixeli. Device-ul va rula Android 8.0 Oreo si desi nu exista informatii exacte cu privire la capacitatea de refres a display-ului, ne asteptam la fel ca si pe Razer Phone (review) sa avem o rata de refresh la 120 Hz.

Rezultatele din AnTuTu sunt promitoare, ion contextul in care telefonul pare sa obtina 270680 ca scor. Teoretic si oarecum off the record, acest telefon pentru gaming de la Xiaomi are un scor AnTuTu mai bun decat Samsung Galaxy S9+ ceea ce spune destul de multe despre el.

telefon pentru gaming Xiaomi

Momentam, compania Xiaomi nu a confirmat ca lucreaza la un telefon dedicat in special celor pasionati de gaming. Pe langa chinezi, se aude ca si cei de la ASUS ar urma sa laneze un astfel de telefon, detaliu care ne face sa credem ca cei de la Razer au lansat un adevarat trend.

Comparatie cu Razer Phone

Fata de telefonul celor de la Razer, viitorul posibil telefon pentru gaming al Xiaomi porneste cu un prim avantaj oferit de doua detalii evidente:

  • – Ecranul in format 18:9 (cu conditia sa aiba aceeasi rata de refresh ca si Razer, care a mers insa pe formatul clasic 16:9)
  • – Sistemul de operare (Oreo comparativ cu Nougat 7.1.1 Nougat)

Aproape sigur, acest device chiar daca are specificatii top end nu va avea un pret la fel de mare ca Razer Phone. Nu avem detalii despre acumulatorul handset-ului pregatit de Xiaomi, dar probabil vom avea o baterie puternica, insotita de tehnologie de incarcare rapida.

Pe segmentul premium, dedicat jocurilor, Razer ar putea avea in curand concurenta surprinzatoare, si, tinand cont ca vine concurenta pe filiera chineza, ne asteptam sa fie una foarte puternica in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

Ramane de vazut daca Xiaomi va lansa pana la urma oficial un astfel de telefon pentru gaming. Daca o va face, vom reveni si noi cu informatii complete despre el.

surse: GizmoChina | AnTuTu|

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes