Reviews, Stiri

Xiaomi Redmi Y1 review » specificatii tehnice, pareri, imagini, pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

1Compania Xiaomi a intrat incepand de ieri pe piata din Spania si face pasi importanti pentru a se remarca si in interiorul Europei in urmatorii ani. Dar, dincolo de acest eveniment major pentru producatorul chinez, nu trebuie sa uitam ca Xiaomi produce in continuare telefoane mobile atractive si le lanseaza parca pe banda rulanta. Cel mai nou din portofoliul companiei este Xiaomi Redmi Y1, un device unibody, pret foarte bun de achizitie, dar cu un concept si o configuratie destul de similiara cu Xiaomi Redmi Note 5A.

Xiaomi Redmi Y1 review: specificatii tehnice, pret, pareri, imagini

Noul Xiaomi Redmi Y1 este imbracat intr-o carcasa din policarbonat si vine cu un ecran de 5.5 inch IPS HD Display cu raport 16:9. Acest ecran suporta o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si asigura o buna densitate ppi: 236. Este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 3 si contribuie la aspectul placut al telefonului. Redmi Y1 are o grosime de 7.7 milimetri si cantareste doar 153 de grame, detaliu care il face sa fie destul de usor si subtire, prin urmare, usor de manevrat.

Xiaomi Redmi Y1 (2)

Xiaomi Redmi Y1 ruleaza Android 7.1.2 Nougat, customizat cu interfata MIUI 9, cea mai noua versiune de la Xiaomi. Sub capota, terminalul ascunde un procesor octa-core de 1.4 Ghz, model Qualcomm Snapdragon 435. Chipset-ul este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 505.

In privinta memoriei, Xiaomi anunta ca Redmi Y1 va avea doua versiuni diferite: una dintre versiuni va avea 3GB, dar va exista si o alta versiune de 4GB. Evident, fiecare dintre ele, vor fi cuplate cu cantitati diferite alocate memoriei flash: 32 GB, respectiv 64 GB pentru versiunea mai puternica.

Dotarile foto ale telefonului sunt de tip mid-range, astfel ca pe partea din spate device-ul are o camera foto de 13 megapixeli cu apertura F2.2, iar frontal, o camera cu rezolutie de 16 megapixeli, cu lentile wide-angle la 76.4 grade si o apertura F2.0. In ceea ce priveste camera principala, aflam ca Xiaomi Redmi Y1 are o camera echipata cu destule optiuni importante precum phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama si HDR. Aceasta camera principala poate filma la rezolutie HD cu 120 de cadre pe secunda, respectiv Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera frontala in schimb are capacitatea de inregistrare video la rezolutie Full HD. Smartphone-ul este de altfel unul focusat pe partea de selfie si va impresiona cu siguranta piata tinand cont de raportul sau calitate-pret pe acest sector.

Xiaomi Redmi Y1 (3)

Alte optiuni de conectivitate importante pentru Redmi Y1 sunt Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, prezenta GPS-ului cu A-GPS, GLONASS si BDS, dar si functia radio FM. Viitorul utilizator al terminalului se va bucura de tehnologie bluetooth v4.2 , de rapidul scanner de amprente al device-ului si isi va putea incarca telefonul prin intermediul portului microUSB 2.0. Redmi Y1 are o baterie de 3080 mAh, non-removable, Li-Ion. Conform primelor informatii, aceasta baterie va putea asigura o autonomie de pana la 32 de ore in convorbiri si de pana la 240 de ore in stand-by (format 3G).

Device-ul este cotat in acest moment la un pret avantajos (140 de dolari in India) si poate fi achizitionat pe culori precum auriu, argintiu inchis, argintiu si roz-auriu. Momentan, telefonul poate fi achizitionat de pe site-urile Amazon.in si Mi.com.

Peste 150 de mii de unitati vandute in primele 3 minute!

Conform site-ului Fonearena care-l citeaza pe Managing Directorul Xiaomi India, in primele trei minute de la debutul vanzarii, Xiaomi a vandut 150 de mii de unitati din terminalele Xiaomi Redmi Y1 si Redmi Y1 Lite.

Versiunea de 3GB RAM este cotata pe piata indiana la 8.999 rupii indiene, adica echivalentul a 551 de lei romanesti. Xiaomi Redmi Y1 Lite costa mai putin: 429 de lei, echivalentul sumei de 6.999 rupii indiene.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Y1
Price
$ 140